PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 19.1.2022 | KOLLEGA.FI
Älä unohda omaa voimaasi

Paljon sattuu ja tapahtuu ympärillämme koko ajan. Olo voi olla väsynyt, kun monenlaiset huolet pyörivät mielessä. Vaikka vastoinkäymisiä tapahtuu, ei kannata heittäytyä uhriksi. Meissä jokaisessa piilee luomisvoima, jolla voimme vaikuttaa omaan elämäämme.

Näin vuoden alussa on oivallinen tilaisuus suunnata katse vähän pidemmälle ja alkaa luoda omaa elämäänsä. Se ei välttämättä ole helppoa, sillä se tarkoittaa vastuunottoa itsestä. Helpointahan on antaa periksi ja tyytyä vain valittamaan, koska silloin ei tarvitse tehdä mitään itse. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innoittanut Kaija Solana sanoo: ”Kun otamme tietoisesti luomisvoiman käyttöön, voimme helpommin kääntää vaikeudet voitoksi ja luoda itsestämme vaikka mitä. Silloin emme asetu olosuhteiden uhriksi, vaan otamme vastuun elää parasta mahdollista elämää niistä huolimatta.” Itse aion pitää tätä ohjenuorana, koska se tuo valoa elämään. Murehtimisen sijaan kannattaa visioida itselleen omannäköistä tulevaisuutta. Kun keskitymme hyvään, luomme parempaa tulevaisuutta.

Coaching-blogissa Laura Sundell käsittelee työroolissa kasvamista ja kehittymistä. Ilman tehokkaita eliksiirejä kuten valoa, lämpöä ja ravinteita, se ei onnistu. Töissä valo auttaa näkemään kokonaisuuksia, lämpö luo luottamusta ja ravitseminen vahvistaa suunnittelua ja toimeenpanoa, Sundell sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogin uusi kolumnisti Minna Miao kirjoittaa opiskelun ja työn yhdistämisestä. Vaikka jokainen työn ohessa oppija lähtee liikkeelle erilaisin toivein ja tavoittein, kannattaa tulevia opintoja suunnitella huolella. Oppiminen on hidasta muutosta, eikä taitojen hioutuminen tapahdu hetkessä, Miao muistuttaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo tarkastelee vastoinkäymisiä. Suurin osa ihmisistä vihaa vastoinkäymisiä ja antaa niiden pienentää itseään. Vastoinkäymiset kuitenkin kuuluvat elämään, eikä niitä kannata työntää pois, vaan tarkastella ratkaisukeskeisesti ja nähdä ne osana omaa kasvua ja kehitystä, Pahkasalo toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho käsittelee kirjoitusvirheitä. Kielenhuollosta ajatellaan usein, että se on pelkästään oikeakielisyyttä, vaikka se on paljon enemmän. Kieltä huolletaan kirjoittamalla selkeästi ja ymmärrettävästi. Jos teksti on hyvin muotoiltu, se kestää kyllä pari lyöntivirhettä, Metsäaho sanoo kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana keskittyy tulevaisuuden luomiseen. Vuoden alku on täydellinen hetki pohtia, mitä on aika jättää taakse ja mikä ei enää palvele itseä. Sen jälkeen voi visioida puhtaalta pöydältä, mitä sen sijaan tahtoo elämäänsä, Solana sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Riina Kruut käsittelee asiantuntijaviestintää. Viestintäosaaminen kuuluu jokaisen työlistalle omasta urastatuksesta riippumatta. Asiantuntijankin on osattava viestiä organisaatiossa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Asiantuntijaviestintä on tärkeä osa markkinointiosaamista, ja sitä kannattaa opiskella ja harjoitella, Kruut kehottaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua 2. helmikuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)