KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 1.12.2021 | KOLLEGA.FI
Syväsukellus omaan ydin­olemukseen

Hälinän ja kiireen keskellä on vaikea pysähtyä ja työt sekä arjen pyörittäminen vievät helposti mennessään. Kuitenkin se, mitä lopulta eniten kaipaamme, on rauha ja hiljaisuus. Sisäinen rauha onkin jokaisen ihmisen perusoikeus. Sisäistä rauhaa ei tarvitse ansaita tai rakentaa, vaan se löytyy sisimmästämme, eikä meidän tarvitse muuta kuin saada siihen yhteys, Ilkka ja Harri Virolainen kertovat Sisäinen rauha -kirjassaan.

Tohtori Ilkka Virolainen ja tohtori Harri Virolainen ovat perehtyneet henkiseen kasvuun, tunnetyöskentelyyn ja läsnäoloon liittyviin teemoihin jo neljännesvuosisadan ajan ja kirjoittaneet lukuisia kirjoja. Sisäinen rauha -kirjassaan Virolaisen veljekset keskittyvät oman ydinolemuksen ja sisäisen rauhan löytämiseen.

Sisäinen rauha on nimensä mukaisesti sisäinen olotila. Oleellista on tavoittaa oma sisin päivittäin eikä ainoastaan tietyissä tilanteissa kuten meditaation aikana. Sisäinen rauha ei ole riippuvainen paikasta tai ajasta. Sisäinen rauha ei myöskään tarkoita passiivista elämää, jossa ihminen vetäytyy luostariin, hylkää perheensä tai jättää työnsä. Voimme elää täysin normaalia perhe-elämää, työskennellä, harrastaa tai matkustaa vaikka maailman ympäri ja kokea silti sisimmässämme suunnatonta rauhan tunnetta, Ilkka ja Harri Virolainen sanovat kirjassaan.

Yksi sisäistä rauhaa estävä asia on se, että identifioidumme helposti ajatuksiimme. Onkin vapauttaa tunnistaa, ettei oma ydinolemuksemme ole sama kuin omat ajatuksemme ja tunteemme. Ei ole tarkoitus kieltää niitä, vaan tiedostaa, että olemme paljon muutakin kuin ne. Ytimeltään jokainen meistä on jo täydellinen, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö voisi aina opiskella jotain tai kehittää itseämme niin työssä kuin muussakin elämässä.

Sisäinen rauha vaikuttaa paljon ihmisen hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Sisäisen rauhan kokemisen myötä ihminen alkaa nauttia enemmän hiljaisuudesta, eikä silloin ei ole tarvetta hakea jatkuvasti virikkeitä tai ohjelmaa. Hiljaisuudessa omaa sisintä on myös helpompi kuulla aiemman ajatusvirran sijaan. Sisäinen hiljaisuus on kirjan mukaan mahdollista löytää myös jopa ruuhkabussissa matkustaessaan. Vaikka ympärillä olisi ihmisiä ja melua, voi omassa sisimmässään kokea rauhaa ja tyyneyttä, sillä ulkoinen melu ei enää häiritse samalla tavalla.

Kirjaa voi luonnehtia oppikirjaksi kohti sisäistä rauhaa. Opus jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa kuvataan sisäistä rauhaa ja toisessa osassa esitetään viisitoista askelta, joiden avulla voi edistää sisäistä rauhaa. Kirjassa on myös paljon harjoituksia ja meditaatioita sekä kysymyksiä itsetutkiskelun tueksi. Kirja on todellinen syväsukellus itseen ja sen lukeminen vaatii aikaa, pohtimista ja asioiden sisäistämistä.

Kirjaa voi suositella jokaiselle henkisestä kasvusta ja mielenrauhasta kiinnostuneelle.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Sisäinen rauha
Ilkka Virolainen ja Harri Virolainen
Viisas Elämä
2021
200 sivua
32 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)