PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 1.12.2021 | KOLLEGA.FI
Hiljennytään kuuntelemaan itseämme

Monella on menossa vuoden kiireisin aika. Kaikki pitää saada valmiiksi ennen vuodenvaihdetta ja joulun vapaapäiviä. Itselläni pahin kiire on jo takana, sillä syyskauden viimeinen numero on nyt julkaistu. Oloni on iloinen ja tyytyväinen, sillä tämän vuoden osalta homma on kunnialla hoidettu.

Nyt kun vuosi alkaa lähestyä loppuaan, on hyvä hetki arvioida mennyttä. Aikamoisen erikoinen vuosi on kohta takana. Parempaa kohti ollaan joka tapauksessa menossa, vaikka vastoinkäymisiä tuleekin välillä eteen. Juuri nyt onkin hyvä hetki kuunnella sisintään ja antaa tilaa hiljentymiselle. Kun maailmassa on melua ja hälinää, kannattaa vahvistaa sisäistä rauhaa. Tähän voimaannuttavaan ajatukseen törmäsin tehdessäni sisäisestä rauhasta juttua, johon haastattelin Ilkka ja Harri Virolaista. Olen toki lukenut mielenrauhasta jo aiemmin, mutta nyt aihe todella kolahti. Olenkin joka aamu yrittänyt muistaa hiljentyä muutamaksi minuutiksi. On ollut jännittävää huomata, miten ajatusten välissä on tilaa. Ja jo pienikin hetki ajatuksettomassa tilassa luo rauhallisen olon. Tekeväiselle ihmiselle, kuten minulle, pysähtyminen tekee todella hyvää. Voin lämpmästi suositella!

Aiheesta voit lukea lisää ajankohtaisartikkelista, jossa perehdymme syvällisesti sisäiseen rauhaan. Meihin ihmisiin on sisäänrakennettu halu kokea sisäistä rauhaa, vaikka emme aina jaksa hiljentyä kuuntelemaan sitä. Haemme helposti mielihyvää ulkoisista asioista kuten menestyksestä, arvostetusta asemasta tai päihteistä. Sisäisen rauhan kokeminen vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiimme, sillä se vähentää stressiä ja lisää empatiaa ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Joka päivä kannattaakin pohtia, edistävätkö omat ajatukset ja tunteet mielenrauhaa, vai ei, ja keskittyä mieluummin positiviisiin asioihin, Harri ja Ilkka Virolainen sanovat ajankohtaisartikkelissamme.

Coaching-blogissa Jaana Hautala käsittelee niinikään pysähtymisen tärkeyttä. Suorittamisen ja selviytymisen tila on meille paljon tutumpi ja olemme tottuneet ohittamaan kehon viestit. Juuri nyt tavaitsemme kuitenkin pysähtymisen ja hiljaisuuden hetkiä, jotka auttavat meitä jaksamaan tässä kummallisessa ajassa, Hautala sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Jaana Pullinen pohtii esimiehen roolia työyhteisössä. Monissa keskusteluissa pomot on haukuttu turhakkeiksi, kun yhteisöohjautuvuus yleistyy. Tiimien ristiriidat eivät kuitenkaan katoa ja pomo voi olla mitä vastuullisin ongelmatilanteiden ratkoja ja tiiminjäsenten tukija, Pullinen muistuttaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo keskittyy tuotteliaisuuteen. Jotta oikeita asioita voi saavuttaa, tulee linjata itsensä tekemään juuri niitä asioita, jotka ovat todella merkityksellisiä meille itsellemme, elämällemme, ihmisuhteillemme ja työllemme, Pahkasalo vinkkaa.

Kiire hallintaa -blogissa Teila Tanner-Heikkilä käsittelee vireystilan säätämistä, johon vaikuttavat monet seikat aina vuorokausirytmistä unen määrään ja palautumiseen. Omaa hyvinvointia lisäävää tasapainoa kannattaa hakea paitsi tervellisestä elämästä myös lempiharrastuksista ja iloa tuottavista asioita, Tanner-Heikkilä muistuttaa.

Work goes happy -blogissa Jyri Kasnsikas kertoo, kuinka on onnistunut kääntämään negatiiviset tunteet voimavaraksi. On syytä tunnistaa, mitkä ovat itselle luontaisia taipumuksia ja miten ne ohjaavat tekemistä. Vain siten niiden kanssa pystyy elämään ja toimimaan ja saa niistä parhaan esille, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen puhuu palkasta. On osa ammattimaista toimintaa neuvotella omasta palkastaan säännöllisesti. Kolumnissaan Pajunen antaa hyviä vinkkejä palkkaneuvottelujen käymiseen.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii elämänsuuntaa. Kerran vuodessa on hyvä katsoa elämää taaksepäin ja samalla tarkentaa, mihin on menossa itsensä kanssa. Kun on elämässä kiinni ja elossa, voi toivottaa seuraavan vuoden tervetulleeksi, Latikka toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Ilkka ja Harri Virolaisen Sisäinen rauha -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi 9-vuotisjuhlakyselymme, jossa tiedustelimme, mikä on parasta lehdessä. Saimme runsaat 60 vastausta. Valtaosa vastaajista piti lehden monipuolisista aiheista ja ajankohtaisuudesta. Kiitosta lehti sai myös runsaasta sisällöstään, ideoistaan ja höydyllisyydestään. Kyselymme palkinnot, kaksi Tuuman kustantamaa ja Anniina Virtasen kirjoittamaa Psykologinen palautuminen -kirjaa, voittivat Arja Hynynen Espoosta ja Tanja Vesterinen-Pohjosaho Jyväskylästä. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Lehtemme siirtyy nyt joulutauolle. Seuraavat artikkelit julkaisemme kuukauden kuluttua keskiviikkona 5. tammikuuta.

Ihanaa joulunaikaa!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)