PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 3.11.2021 | KOLLEGA.FI
Yhdeksän vuotta täydellä sydämellä

Kun työ on intohimo, se vie mennessään. Näin ainakin minulle on käynyt lehden teossa. Yhdeksän vuotta on kulunut todella vauhdikkaasti, kun on saanut tehdä merkityksellistä työtä.

Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua siinä ajassa. Lehti on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella ja kirjoittajia on tullut paljon lisää. Juttujen kirjokin on laajentunut. Lehden punaisena lankana on kuitenkin säilynyt alusta alkaen myönteinen henki. Sitä olen päätoimittajana vaalinut tarkoin. Jo lehteä perustaessani visionani oli luoda sisällöstä ratkaisukeskeistä, kannustavaa ja positiivista. Ja tämä linja on pitänyt. Kun tekee asioita sydämellä, se näkyy lopputuloksessa. Ja onnekseni olen saanut lehteen upeita kolumnisteja, jotka ovat samanhenkisiä. Yhdessä olemme tehneet tästä lehdestä ainutlaatuisen. Ja tällä linjalla jatkamme!

Tässä juhlanumerossa on runsaasti mielenkiintoisia ja voimaannuttavia juttuja sinun iloksesi, ole hyvä!

Henkilökuvassa esittelemme Carita Nybergin, joka on toiminut kutsumustyössään Tasapainon Avaimet -valmentajana jo lähes kaksikymmentä vuotta. Aikaansaava Nyberg on työskennellyt koko yrittäjäuransa ajan kotimaassa, mutta on line -maailman myötä hänen painopisteensä on siirtynyt yhä enemmän kansainväliseen toimintaan ja valmentajien valmentamiseen. Nyberg toimii myös ainoana alkuperäisenä, yhä kirjoittavana kolumnistina lehdessämme ja on kirjoittanut lisäksi monia e-kirjoja.

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii itsensä suojelemista. Hyvä muutos alkaa siitä, että opettelee sanomaan myönteisellä tavalla ei. Olemme oppineet elämämme aikana toimimaan itseämme vastaan. Vaikka siitä poisoppiminen on vaikeaa, se kannattaa, sillä sen avulla suojaamme itsemme, Kokko sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen tarkastelee kiirettä. Johtamisen yksi tärkeimmistä elementeistä on oman ajankäytön johtaminen. Johtaja ei saisi ikinä olla niin tärkeä tai kiireinen, ettei ehdi huomioida oman työyhteisönsä ihmisiä tai kiinnostua toisten tekemisestä, Kuosmanen muistuttaa kolumnissaan.

Vierailja-blogissa työhyvinvoinnin uranuurtaja Marja-Liisa Manka käsittelee työnteon pelisääntöjä. Työelämän nopeat muutokset eivät ole ongelma, vaan se, että käsittelemme niitä vanhoilla ajattelutavoilla. Epäkohtien ratkaiseminen sujuisi paremmin, jos etsisimme työn ja työntekijöiden voimavaroja ja kasvattaisimme niitä, Manka toteaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas tarkastelee murroksen avaamia mahdollisuuksia. Nyt kun työelämä on myllerryksessä, avautuu monia ovia, jotka voivat viedä aivan uusiin hyvinvointia ja tuottavuutta tukeviin työtapoihin, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogin toisessa kirjoituksessa Hannaleena Immonen pohtii ammatti-identiteettiä. Työhön ja työyhteisöön sitoutuneisuuden kannalta oleellista on se, minkälaisen emotionaalisen etäisyyden kokee olevan itsen ja ammatti-identiteetin välillä. Etäisyys voi pahimmillaan lamaannuttaa ja parhaimmillaan tuoda turvaa ja tukea osallisuuden kokemusta, Immonen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä keskittyy pimeän ajan selättämiseen. Koska pimeydellä ja säälle emme voi mitään, kannattaa muuttaa omaa ajatteluaan myönteisemmäksi. Voimme aina miettiä,  olisiko parempia tapoja ajatella asioista kuin ne, jotka aiheuttavat huonoa mieltä, Järvelä vinkkaa kolumnissaan.

Vierailija-blogin kolmannessa kirjoituksessa Riina Kruut perehtyy markkinointiin. Markkinointiin ei kannata suhtautua yksinäisenä yksikkönä, jossa suljettujen ovien takana suunnitellaan asioita. Kun koko organisaatio ymmärtää toistensa toimintaperiaatteita, on helpompi puhua yhtä kieltä yli sisäisten tiimirajojen, Kruut sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua 17. marraskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)