PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 17.11.2021 | KOLLEGA.FI
Selkeyttä arkeen

Kun on paljon tekemistä, aikapula tuntuu painostavalta. Päässä risteilee tuhansia ajatuksia ja muistettavaa riittää. Ja jossain vaiheessa, kun kaikkea on kertakaikkiaan liikaa, tulee sählinkiä. Asioita unohtuu ja on vaikea keskittyä mihinkään, kun jokainen asia vaatii huomiota.

Moni hybridiarjen aloittanut tunnistaa varmaan saman tuskan. Nyt, kun vihdoin pääsemme niin työpaikalle kuin työmatkoille, rutiinit ovat hukassa ja asioiden kanssa täytyy pinnistellä aiempaa enemmän. Itse olen myös huomannut, että marraskuu on omalla kohdallani vuoden kiireisin kuukausi. Silloin suunnittelen muun muassa kevään aikatauluja, teemoja, markkinointia sekä jouluun liittyviä asioita normaalin lehdenteon ja juttujen kirjoittamisen lisäksi – eivätkä tunnit meinaa riittää. Tähän numeroon arjen sähläämisestä kirjoittaneen Miia Huitin kolumni tuli kuin tilauksesta tilanteeseeni. Huitti nimittäin antaa hyödyllisiä vinkkejä selkeyden luomiseksi arkeen. Kolumnissaan hän neuvoo esimerkiksi käyttämään viimeisen vartin työpäivästä seuraavan päivän suunnitteluun, jotta sen aloittaminen on helpompaa. Yksinkertainen, mutta toimiva neuvo, jonka otin heti käyttöön! Toinen hyvä asia, josta Huitti muistuttaa, on tauottaminen. Tärkeintä onkin huomata omat sudenkuopat ja tehdä pieniä muutoksia, sillä niillä saa loppujenlopuksi aikaan isoja tuloksia!

Coaching-blogissa Anniina Hukari tarkastelee johtajuutta. Tämän hetken johtajuus on kohottavaa ja mahdollistavaa. Johtajuus on oikeita, muut huomioivia, vastuullisia tekoja jokapäiväisessä arjessa. Jokainen voi ottaa johtajuuden ja kasvattaa sitä itsessään ja viedä maailmaa parempaan suuntaan, Hukari sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti käsittelee sähläämistä hybridiarjessa. Kokonaiskuormituksemme on kasvanut, kun arkeemme on tullut asioita, jotka vievät aivoiltamme kaistaa ja erilaiset stressitekijät ovat moninkertaistuneet. Kolumnissaan Huitti kertoo viisi konstia, joiden avulla voi lisätä selkeyttä arkeen.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg perehdyttää fasilitointiin. Fasilitointi tarkoittaa niin kokousten johtamista kuin ryhmiin vaikuttamista ja sillä pyritään rakentavan yhteistyön edellytysten luomiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Kirjoituksessaan Nyberg antaa vinkkejä parempaan fasilitointiin.

Coaching-blogin toisessa kirjoituksessa Johanna Laitila keskittyy reflektointiin. Tutkimusten mukaan reflektointikyvyn on todettu olevan yksi tärkeimpiä menestystekijöitä työelämässä. Reflektointi lisää myös hyvinvointia ja merkityksellisyyden tunnetta ja sitä kannattaa tehdä päivittäin, Laitila kehoittaa.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho kertoo puheen pitämisestä omakohtaisesta näkökulmasta. Paras tapa harjaantua, on pitää puheita. Jännitys ja pelkokin kuuluvat asiaan, mutta hyvällä valmistautumisella niiden kohtaaminen onnistuu ja puheen voi pitää, vaikka kädet vähän tärisisivätkin, Metsäaho toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana käsittelee vaikeiden asioiden esillenostamista. Työyhteisössä on paljon pinnan alla kuplivia tunteita ja turhaumia. Vaikka usein kuvitellaan, että ikävät asiat katoavat itsekseen, ei näin kuitenkaan käy. Epäkohdan nostaminen esille kannattaa, koska on sillä useimmiten positiivisia vaikutuksia, Solana sanoo kolumnissaan.

Seuraavat, ja samalla syyskauden viimeiset artikkelit, julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 1.12.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)