PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 22.9.2021 | KOLLEGA.FI
Tuumasta toimeen

Ikäviä ja tylsiä tehtäviä tulee välillä lykättyä. Niin antoisaa, kuin lehden toimittaminen on, niin tässäkin työssä on tylsiä rutiinihommia, joita mielellään siirrän myöhemmäksi. Usein näistä pienistä asioista tuleekin suuria, kun aikataulut tulevat vastaan, ja asiat on pakko hoitaa pois vaikka yömyöhällä.

Miksi ihmeessä sitten vitkuttelemme? Asian pohtimiseen minua innosti Miia Huitin tähän numeroon kirjoittama kolumni toimeen ryhtymisen vaikeudesta. Yhtenä syynä Huitti sanoo täydellisyyden tavoittelun. Siinä on vinha perä. En itsekään tyydy puolivillaiseen työhön, joten silloin työhön ei tule tartuttua, kun ei ole aikaa tehdä sitä kunnolla. Ja kuitenkin nämä pienet, tekemättömät työt vaivaavat mieltä ja vievät paljon enemmän energiaa kuin se, että työn tekisi. Itse olen huomannut, että kun teen tällaisen ikävän, roikkumaan jääneen työn täysin suunnittelematta – ikään kuin huomaamatta – saan tehtyä sen varsin nopeasti. Käyn siis tuumasta toimeen ilman turhia ajatuksia – ja se toimii. Huittia siteeraten: opetellaan sallimaan itsellemme keskeneräisyyttä ja rennompaa otetta tekemiseen!

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii yhteyden rakentamista toisiin ihmisiin. Tiimissä työskennellessämme joudumme kohtamaan toisia ja luomaan yhteyksiä. Yhteyden löytyminen toisiin on kuitenkin mahdollista vasta, kun olemme löytäneet yhteyden itseemme, Kokko sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen käsittelee motivaatiota. Motivaatio kertoo, miksi valitsemme tehdä tiettyjä asioita pitkäjänteisesti. Motivaatio auttaa myös löytämään oman unelmatyön. Kolumnissaan Pajujen antaa vinkkejä oman motivaation löytämiseen kohti unelmatyötä.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti tarkastelee tehtävään ryhtymisen vaikeutta. Usein välttelemme jotain työtä, koska kuvittelemme urakan liian isoksi tai vaikeaksi ja vaadimme itseltämme täydellistä jälkeä. Tarvitsemmekin enemmän armollisuutta ja lempeää suhtautumista tekemisiimme, Huitti toteaa kolumnissaan.

Ensimmäisessä Vierailija-blogin kirjoituksessa Laura Sundell kirjoittaa hyvän työarjen edellytyksistä. Työkulttuurit, joissa ihmisten sisäistä motivoitumista vaalitaan, voittavat sekä hyvinvoinnin että tulosten näkökulmasta. Tärkeitä työelämässä ovat etenkin vuorovaikutus ja itsetuntemus, joita jokaisen meistä on mahdollista kehittää, Sundell sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho pohtii ravintoloiden nimiä ja antaa oikeinkirjoitusohjeita yritysnimien kirjoittamiseen.

Vierailija-blogin toisessa kirjoituksessa Hannaleena Immonen kirjoittaa tiimissä työskentelystä ja ammatillisesta palosta. Yksilöllinen arvostus on tiimin yhteisen arvokkuuden elementti, mikä parhaimmillaan näkyy jo kollegoiden katseista. Näin myös työstä tulee yhteinen ja arvokas tehtävä, Immonen toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä käsittelee suorituskykyä ja liiallisia vaatimuksia. Jokaiselle on varmasti tullut tutuksi vajavaisuuden ja riittämättömyyden tunteet. Kyky palautua ja hyvän vireen ylläpito arjessa ovatkin tärkeimpiä tekijöitä kehon ja mielen toimintakyvyn ylläpitämisessä, Järvelä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogin kolmannessa kirjoituksessa Riina Kruut valottaa asiantuntijaviestinnän merkitystä nykymaailmassa. Luotettavalle asiantuntijaviestinnälle on kysyntää ja sen avulla voi mm. kasvattaa verkostoaan. Kolumnissaan Kruut antaa vinkkejä oman asiantuntijabrändin rakentamiseen digitaalisissa kanavissa.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 6. lokakuuta.

Toimeliasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)