HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI TIINA LATIKKA KUVA JARMO RANTANEN | 8.9.2021 | KOLLEGA.FI
Ei se määränpää, vaan matka

Olin pitkästä aikaa juhlissa, jossa tapasin itselleni ennestään tuntemattomia ihmisiä. Keskustelu kulki aiheesta toiseen, mutta yksi asia jäi mieleen ylitse muiden.

Tiina Latikka on valmentaja ja mindcoach, jonka intohimona on auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmansa.

Keskustelimme legendaarisen Route 66:n ajamisesta moottoripyörällä. Kuuntelin mielenkiinnolla kahden henkilön näkökulmia aiheesta. Toinen oli jo ajanut reitin ja toinen, nuori mies, vasta haaveili reitin ajamisesta silmät innostuksesta loistaen. Nuori mies kertoi, miten aikoi valmistautua matkaan, edetä reittiä omaan tahtiin ja kokea vapauden tunteen. Kuuntelimme ja kannustimme häntä toteuttamaan unelmansa jonain päivänä.

Sitten keskityimme kuuntelemaan toisen henkilön tarinaa reitin ajamisesta ja matkan toteutumisesta. Vaikka hänen unelmansa oli ollut vähintäänkin yhtä suuri kuin nuoren miehen, hän yllätykseen kertoi, että odotus unelman toteuttamisesta oli suurempi kuin itse toteutus. Tämä kolahti johonkin syvälle minussa! Vaikka matka oli ollut antoisa, sen suunnittelu ja odottaminen oli ollut kuitenkin isompi juttu hänelle.

Jäin miettimään, että onkohan tuossa ajatusta suurempaankin kuvaan elämässä? Miten paljon luomme mielikuvia tulevasta ja unelmoimme asioiden saavuttamisesta? Annammeko itsellemme aidosti luvan saavuttaa unelmia? Siis suuria unelmia!

Entä, jos koko jutun juoni onkin enemmän mielikuvassa kuin todellisuudessa? Entä jos mielikuvan luominen ja se, että elää joka päivä pienen palan tuota unelmaa onkin se juttu – jo ennen kuin se onkaan kokonaan tässä ja nyt. Järisyttävä ajatus!

Jos juoksemme liian innokkaasti unelman perään, emme ehdi elää tätä päivää. Ja sitten, kun viimein saavutamme unelman, sen taika on kadonnut. Tässä paradoksi, joka etsii tasapainoa nykyhetken ja tulevan välillä.

Uskalla unelmoida överisti

Tarvitsemme unelmia, joiden eteen ponnistella, ja uskoa hyvään tulevaisuuteen. Mitäpä, jos alkaisimme haaveilla monesta unelmasta yhtä aikaa? Unelmathan voivat toteutua, kun aika on oikea. Itse otan tämän ajatuksen ohjenuorakseni ja aion tehdä asiassa suorastaan överit. Luon todellisen ilotulituksen, joka on täynnä eri värisiä ja kokoisia unelmia! Antaa mennä! Kerran tällä matkalla vaan ollaan!

Mitä muuta otan matkakumppanikseni? Läsnäolon ja kiitollisuuden kaikesta jo olemassa olevasta – ne ovat olleet ja ovat yhä repussani. Ne eivät sulje pois uusia unelmia, vaan tuovat kiitollisuuden tähän hetkeen. Tuo sama elementti on myös unelman toteutumisen hetkellä läsnä. Tarvitaan siis sekä nykyhetkeä että liekkiä uudesta unelmasta.

Miten olen keventänyt reppuani? Hyväksymällä menneen ja antanut sille kuuluvan arvon elämän oppikoulussa. Katkeroitumatta tai tuntematta vihaa menneistä pettymyksistä ja menetyksistä. Ne ovat entisestään opettaneet arvostamaan asioita ja ilman niitä en erottaisi, mikä on todella arvokasta ja tärkeää elämässä. Kaiken tämän tilalle on tullut luottamus elämän kantavaan voimaan silmissä valo ja kirkkaus. Oodi elämälle ja unelmille.

Muuta vinkki matkalle

  1. Ole rohkea unelmiesi kanssa! Vain sinä tiedät, mikä on itsellesi parasta
  2. Katso mennyttä arvostaen. Se on osa sinua ja kertoo isossa kuvassa, mikä on oikeasti tärkeää elämässä.
  3. Kiitä, että sinulla on tämä päivä ja huomisen unelmat, joilla kaikilla on mahdollisuus toteutua!
  4. Luota! Luota! Luota! Anna hyvän tulla elämääsi. Kaikki se, mistä uskallat unelmoida on jo sinussa ja on vain ajan kysymys, milloin se on totta!

Tiina Latikka on ammatticoach ja Mind Coach, joka auttaa ihmisiä johtamaan itseään kohti todellista intohimoa, unelmia, tavoitteita ja ottamaan käyttöön täyden potentiaalin niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Latikka on työskennellyt coachina ja työnohjaajana yli kymmenen vuoden ajan.

Lisätietoja Tiina Latikasta löydät osoitteesta https://sillanrakentajafi.wordpress.com/. Facebook ja Instagram @tiina.latikka.

Lue myös Latikan edelliset kolumnit Anna hyvälle mahdollisuus, Mihin tunnen kuuluvani? ja Nauru on parasta lääkettä.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)