ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA SANNA NUUTINEN FOTO BAKERY | 11.8.2021 | KOLLEGA.FI
Läsnäololla elämänlaatua

Monet ihmiset ovat vankina menneisyyden vanhoissa lannistavissa tarinoissa tai murehtivat tulevaisuutta, jolloin he eivät ole tyytyväisiä itseensä ja elämäänsä tässä hetkessä. He eivät ole siis läsnä, eivät koe aitoa yhteyttä toisiin ihmisiin ja elinympäristöön itsensä lisäksi. Tämän vuoksi ihmiset eivät koe niin paljon iloa ja myönteistä energiaa kuin he aidosti haluaisivat ja ansaitsisivat. Läsnäolon taito on terveen, tasapainoisen ja hyvinvoivan elämän perusta.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Ilman kykyä olla läsnä eli kykyä havainnoida tietoisesti omia ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä, olemme sokeita omille ajatuksillemme, tunteillemme ja käyttäytymisellemme. Olemme siis sokeita itsellemme. Tämän vuoksi pyörimme kehää elämässämme, toistaen samoja ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä, jotka ovat luoneet sen hetkisen elämämme – hyvässä ja pahassa. Jos haluat muuttaa elämässäsi jotain, sinun täytyy ennen kaikkea muuttaa ajatuksiasi, tunteitasi ja käyttäytymistäsi, mikä tapahtuu siten, että olet läsnä tässä hetkessä.

Luo yhteys itseesi

Kun luot yhteyttä läsnäoloon ja harjoittelet valjastamaan läsnäoloa päivittäin, tiedosta, että prosessiin kuuluu tietynlainen nousujen ja laskujen rytmi. Eli välillä onnistut ja välillä epäonnistut. Älä ole ankara itseäsi kohtaan, kun huomaat ettet ole läsnä, vaan sen sijaan tiedosta millaisissa hetkissä se tapahtuu.

Havainnoi myös mitä sinussa tapahtuu ajattelun, tunteen ja käyttäytymisen tasolla. Voit tipahtaa läsnäolon tilasta töitä tehdessäsi tai ollessasi vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Yhteyden puutteen tiedostaminen on tärkeää, jotta et käy tärkeitä keskusteluja tai tee tärkeitä työprojekteja epäsuotuisassa olotilassa.

Ennakoi päivän tilanteet

Käy aamulla läpi tuleva päivä ja ennakoi millaista läsnäoloa eri tilanteet vaativat esimerkiksi vapaa-ajalla, töissä ja ihmissuhteissa. Päivän kuluessa kysy itseltäsi aina välillä, oletko juuri sillä hetkellä täysin läsnä, jotta voit hoitaa tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän havainnoinnin pohjalta voit

1) jättää menemättä tilanteeseen,
2) virkistää mieltä ja kehoasi, jotta olet tilanteessa enemmän läsnä ja pystyt palvelemaan paremmin tai
3) pyytää lisäaikaa ja tilanteen siirtämistä toiseen ajankohtaan.

Muista, että aina ei tarvitse olla täysillä läsnä ja valmiina syviin keskusteluihin. Tärkeintä on tiedostaa nämä hetket ja toimia sen perusteella itseä parhaiten palvelevalla tavalla.

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä, joka työskentelee suorituskyvyn ja henkisen hyvinvoinnin parissa. Hänen visionsa on nostaa kansallisella tasolla suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen asiantuntija ja No Limit -yrityksen perustaja.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan löydät osoitteesta:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)