PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 25.8.2021 | KOLLEGA.FI
Kiitoksella on väliä

Muistatko kiittää silloin kun on aihetta? Ihmisen voi tehdä onnelliseksi sanomalla tuon pienen sanan kiitos. Omasta puolestani voin sanoa, että on mieltä lämmittää aina, kun toinen kiittää. Se kertoo, että toinen arvostaa sitä, mitä itse on tehnyt.

Työyhteisössä kiittämistä voisi harrastaa paljon enemmän. Kun olemme kovasti ponnistelleet ja uhranneet aikaamme vaikkapa pitkäaikaisen ja kimurantin projektin kimpussa, ei mikään latista ilmapiiriä pahemmin kuin se, että tehdystä työstä ei saa minkäänlaista kiitosta. Vaikka työpaikassa maksetaan palkkaa, ei se tarkoita sitä, etteikö voisi kiittää ja kehua työn tulosta. Aika moni meistä motivoituu, kun tehty työ noteerataan. Tässä olisi esihenkilöillä ryhdistäytymisen paikka – ja yhtälailla myös työkaverin kiitoksella on arvoa. Kiitos ei maksa mitään, mutta sillä on – ihan tutkitusti – valtava merkitys työmotivaatioon ja ilmapiiriin. Pienemmistäkin asioista voi kiittää. Vanha sanontakin kuuluu: ei kiitos käytössä kulu. Muistetaan siis kiittää, kun on vähänkin aihetta!

Coaching-blogissa Anniina Hukari pohtii, miten kuulla oman sydämensä kutsun. Liian kova vauhti ja jatkuva suorittaminen eivät jätä tilaa itsensä kuuntelemiseen, jota tarvitsemme löytääksemme oman polkumme. Kolumnissaan Hukari viitoittaa askeleita oman kukoistuksen etsintään.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg antaa vinkkejä vuorovaikutuksen kehittämiseen. Keskeisiä tekijöitä vuorovaikutuksen onnistumiseen ovat läsnäolo, kuuntelu, puhuminen ja luottamus, joita Nyberg avaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä kertoo oivallusvartista, joka auttaa ajatusjumeissa. Päivän aikana on hyvä kysyä itseltään, mikä on tärkeää juuri nyt? Kun löydämme yhteyden itseemme ja suurempaan kokonaisuuteen, löydämme myös vaihtoehtoisia ratkaisuja eri tilainteisiin, Tanner-Heikkilä toteaa kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana pohtii ikääntyvän naisen asemaa työelämässä. Vaikka työikäinen väestö vanhenee, koetaan viidenkympin ylittänyt nainen yhteiskunnallisesti hyödyttömäksi. Työvoimapulankaan vuoksi tätä arvokasta työpääomaa ei kuitenkaan pitäisi olla varaa heivata yli laidan, Solana sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho muistuttaa kiittämisen ja muistamisen tärkeydestä. On sitten kyse työpaikan läksiäiskortista tai yksinkertaisesta kiitoskortista, osuvien sanojen löytäminen voi olla vaikeaa. Tärkeintä kuitenkin on se, että ylipäätään kiittää jollain tapaa, sillä se ilahduttaa vastapuolta, Metsäaho kirjoittaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Nuppu Hepo-oja antaa hyviä käytännön vinkkejä arjen organisointiin. Jos arki on vain yhtä sinkoilua ja tulipalojen sammuttelua, voi elämä olla kuormittavaa. Sen sijaan kun arki on suunniteltu, jää aikaa myös vain olla, Hepo-oja toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogin toisessa kolumnissa Mari Lämsä keskittyy tahdon asioihin. Niin omassa arjessa kuin työyhteisössä on kyse siitä, miten valitsemme toimia ja mihin tahdomme sitoutua. Kiitokset, hymyt ja hyväksyvät katseet ovat kaikki tahdon asioita, jotka voimme valita, Lämsä muistuttaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Marja Simonen, joka valottaa pilke silmäkulmassa introvertin ajatuksia etätyöstä. Introvertti viihtyy omissa oloissaan ja toivoo, että etätyöt jatkuisivat täältä ikuisuuksiin. Erilaiset työntekijät voitaisiinkin huomioida hybridimallin avulla, jolloin jokainen saisi itse vaikuttaa työskentelytapaansa, Simonen ehdottaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 8. syyskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)