KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 12.5.2021 | KOLLEGA.FI
Opaskirja johta­misesta ja työn­ohjauksesta

Johtaminen ei ole helppoa. Vaatii yleensä vuosien kokemuksen, että henkilöstä tulee hyvä johtaja. Johtajuuttaan voi kuitenkin kehittää esimerkiksi coachingin tai työnohjauksen avulla. Parempaa johtajuutta voi opiskella myös Marita Paunonen-Ilmosen ja Ulla Heinosen kirjoittamasta Hyvän johtamisen ainekset -kirjasta, jossa paneudutaan hyvän johtamisen ja esimiestyön perusteisiin laajasti työnohjauksen näkökulmasta.

Tänä päivänä johtajalta vaaditaan paljon. Esimieheltä odotetaan vahvaa ammatillista identiteettiä ja kykyä rakentaa ja ylläpitää luottamusta, tasapuolisuutta, kuuntelutaitoa, kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa ja rohkeutta puuttua epäkohtiin. Pystyäkseen kaikkeen, johtaja tarvitsee tukea omaan työhönsä. Yksi vastaus tähän on työnohjaus, johon Paunonen-Ilmosen ja Heinosen kirjassa perehdytään syvällisesti ja monialaisesti.

Työnohjausta on käytetty jo pitkään julkisen sektorin puolella, mutta yksityisellä puolella työnohjausta ei vielä täysin tunneta. Hyvän johtamisen ainekset -kirja on perusteos, josta löytyy sekä teorian että käytännön opit työnohjaukseen ja hyvään johtamiseen laaja-alaisesti tarkasteltuna.

Kirjassa keskitytään pohtimaan johtamista, esimiestyötä ja johtajuutta sekä niiden tukemista johdon työnohjauksen keinoin. Kirjassa työnohjaus nähdään myös johtajuuteen sisältyvänä otteena johtaa, mitä voidaan käyttää arkipäivän työmenetelmänä johtamis- ja esimiestyössä.

Monitahoinen kirja jakautuu kuuteen osioon. Ensimmäisessä osiossa käsitellään mm. hyvän johtamisen edellytyksiä, johtamisen kehittymistä, ihmiskäsityksiä, arvoja, luottamusta ja hyvän työilmaston rakentamista. Toisessa osiossa keskitytään johtamisen arkeen tutkailemalla mm. ihmisten erialisuutta työyhteisössä, johtajuuden yksinäisyyttä, muutosvastarintaa, kateutta ja kriisien hallintaa. Kolmannessa osiossa sukelletaan oman itsen ja ammatti-identiteetin kehittämiseen, elämänkulun prosesseihin ja ryhmädynamiikkaan.

Kirjan loppupuolella paneudutaan mm. johtajuuden tukemiseen, työnohjausprosessin kulkuun ja luonteeseen, työnohjausalueen erilaisiin tutkimusmenetelmiin sekä laajaan tutkimukseen työnohjauksen tilasta Suomen kunnissa. Viimeinen osiossa näkemyksiään esittelee kymmenen työnohjaus- ja valmennusalan asiantuntijaa, jotka käsittelevät erilaisia johtamista ja johdon työnohjausta tukevia menetelmiä sekä johdon työnohjaustutkimuksia.

Teos on laaja-alainen ja lähdeluettelo kattava. Oppikirjamaisuutensa vuoksi kirja vaatii lukijalta aikaa ja rauhaa asioihin perehtymiseen. Vaikka kirja on tarkoitettu oppikirjaksi, sitä voi lukea myös itsenäisesti ja omatoimisesti. Kirjaa voi suositella kaikille johtajille ja esimiehille sekä työnohjaajille, konsulteille ja valmentajille.

Kirjan nimi
Tekijät

Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta

Hyvän johtamisen ainekset
Marita Paunonen-Ilmonen
Ulla Heinonen
Sued Management Oy
2020
261 sivua
35 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)