PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 12.5.2021 | KOLLEGA.FI
Onnen läikähdyksiä

Kesä ja auringonpaiste! Voiko mitään sen ihanampaa olla! Tämä vuodenaika tekee minut onnelliseksi. Mitä enemmän valoa ja lämpöä, sitä helpommin unohdan huoleni. Kesällä on ihmeellinen vaikutus mielialaani.

Jokainen meistä haluaa olla onnellinen, mutta mikä sitten tekee meistä onnellisia? Onnellisuuden tunne ei nimittäin vaadi mitään järisyttäviä kokemuksia, vaan ennemminkin tarkkaa havainnointikykyä huomata ympärillään tapahtuvat asiat. Onnellisuus piilee pienissä asioissa. Itselleni arkipäivän kohokohta on rauhallinen kahvitauko työn lomassa. Nyt kesällä nautin kahvikupposen pihalla auringonpaisteessa – ja se tuottaa minulle suurta iloa. Kuten tähän numeroon kirjoittanut Anniina Hukari sanoo: ”Se, mihin keskityt, kasvaa. Kasvata siis tietoisesti onnea ja iloa itsessäsi.” Hyvin sanottu. Ja mitä enemmän niitä pieniä, hyviä asioita huomaa, sitä varmemmin tulee onnellisemmaksi.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja pohtii uravalintojen vaikeutta. Valintoja tehdessämme olemme tottuneet kuuntelemaan tunteita ja innostustamme, mutta ne voivat johtaa harhaan. Myös muiden odotukset vaikuttavat meihin yllättävän paljon. Kolumnissaan Pihlaja kertoo vinkit itsensä kuunteluun ja parempien uravalintojen tekemiseen.

Coaching-blogissa Anniina Hukari tutkailee onnellisuuden merkitystä. Jokainen voi kokea onnea ja kasvattaa tietoisesti onnen tunnetta. Voimme tehdä asioita, joista pidämme ja valintoja, joilla lisäämme hyvinvointiamme sekä levittää ilon energiaa ympärillemme, Hukari vinkkaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee viestintätyylejä, joiden tuntemisesta on hyötyä etenkin näin etätyöaikana. Kun tunnistaa oman ja toisen viestintätyyliin, pystyy mukauttamaan omaa tyyliään tilanteen mukaan ja saada viestinsä paremmin perille, Nyberg neuvoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho perehtyy ärsyttäviin ilmaisuihin ja kielivirheisiin. Useat muotisanat nostavat helposti kuulijoiden karvat pystyyn samoin kuin kirjoitusvirheet ja tekstin epäselvyys. Kieli herättää herkästi tunteita, sillä kielestä on helppo havaita virheet ja jokaisella on niihin mielipide, Metsäaho toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii omakohtaisessa kirjotuksessaan hyvälle antautumisen vaikeutta. Vaatii rohkeutta katsoa rehellisesti syvimpään kipuunsa ja uskaltaa päästää siitä irti, jotta voi vapautua menneestä. Mutta kun luvan antaa, tulee hyväkin elämään, Latikka sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Mikko Pahkasalo antaa vinkkejä merkityksellisen elämän luomiseen. Jokaisesta päivästä syntyy merkityksellinen, kun luomme yhteyden merkityksellisyyteen heti aamusta alkaen. Jos emme päivittäin määrittele, mistä elämässämme on kyse, suistumme helposti sivuraiteille, Pahkasalo toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Marita Paunonen-Ilmosen ja Ulla Heinosen Hyvän johtamisen ainekset -kirjan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 26. toukokuuta.

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)