PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 26.5.2021 | KOLLEGA.FI
Omassa voimassa

Mielen voima on ihmeellinen. Aivomme uskovat todeksi asioita, jotka vain kuvittelemme. Siksi kannattaakin kuvitella mielessään hyviä asioita. Ja kun kuvittelee mukavia asioita, mielialakin kohenee automaattisesti.

Muutama viikko sitten otin aamuohjelmaani lyhyen aamun avaus -meditaation, jota kuuntelen kännykälläni. On hämmästyttävää, miten muutama rohkaiseva ja mielialaa kohottava lause saa päivän lähtemään liikkeelle aivan eri tavalla. Mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämään ikään kuin vahvistuvat ja jokainen päivä erottuu, eikä enää huku päivien loputtomaan jatkumoon. Olen myös huomannut pystyväni olemaan paremmin läsnä hetkessä. Ja kaikki tämä vain mielen voiman ansiosta. Tähän numeroon sisäisestä voimasta kirjoittanut ja minua aiheesta innostanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Kun opit luomaan oikeat olosuhteet ja olemaan läsnä ajatuksillesi, sisäinen tilasi muuttuu. Olet paremmin läsnä itsellesi ja havainnoit asioita laajemmin.” Omaa mielen voimaansa voi ja kannattaa vahvistaa – siinä sivussa tavoittaa myös onnen hetkiä.

Henkilökuvassa esittelemme stressivalmentaja Miia Huitin, joka oli alun perin kunnianhimoinen uranainen. Yhdeksän vuotta sitten tapahtunut burn out muutti Huitin elämänarvot ja hän hakeutui uudelle uralle auttamaan muita stressistä kärsiviä. Elämänmuutoksen myötä Huitti alkoi myös tutkia, mistä onnellisuus ja hyvinvointi oikein kumpuaa, ja vuosien pohdinnan ja haaveilun tuloksena perusti keväällä 2020 Onnellisuustutkimusinstituutin. Innostavasta työstään huolimatta Huitti muistaa tätä nykyä pitää huolta myös itsestään ja nauttia elämästä perheensä kanssa.

Coaching-blogissa Johanna Laitila käsittelee aamurutiineja. Aamuhetkiä kannattaa vaalia, sillä aamut ovat innostuksen ja oivallusten aikaa, jolloin mieli on avoin uudelle. Jokainen voi ohjelmoida omat aamurutiininsa uudelleen ja kolumnissaan Laitila antaa vinkkejä parempien aamurutiinien luomiseen.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen keskittyy ajatteluun. Monella työpaikalla ajattelu on varattu vain esimiehille sekä johtajille ja työntekijöiden ääneen ajattelu vaiennetaan. Itsenäinen ajattelu on kuitenkin tärkeää, sillä se tuottaa ideoita, jotka ovat edellytys organisaation kehittymiselle, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii kuluneen pandemia-ajan tuottamia oivalluksia. Jos jotain, niin pandemia on tuonut esille sen, että kaikki ihmisten rakentamat järjestelmät ovat muutettavissa. Se on tehnyt kertaheitolla näkyväksi sen, että mahdotonkin on mahdollista ja asiat voidaan tehdä eri tavoin, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä syventyy sisäiseen voimaan. Pienilläkin ajattelu-, tunne- ja toimintatapojen muutoksilla voimme vaikuttaa sisäiseen voimantunteeseen. Kun opimme valitsemaan tekemistämme tukevia tunteita, luomme pohjaa sisäiselle motivaatiolle ja innostukselle, Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Anna-Maija Kuosmanen käsittelee itseohjautuvuutta työyhteisössä. Vaikka työ olisi mitä suurimmassa määrin itsenäistä, tarvitsee itseohjautuvakin tukea. Johtajan tuleekin tukea jokaista yksilöllisesti ja samalla luoda puitteet arvostavalle ilmapiirille, Kuosmanen toteaa kolumnissaan.

Seuraavat ja samalla kevätkauden viimeiset artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua 9. kesäkuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)