PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 28.4.2021 | KOLLEGA.FI
Valitaan parempia ajatuksia

On ihanaa, kun kevätaurinko paistaa. Se saa kaiken näyttämään paljon paremmalta. Tuntuu, että kesää kohti mentäessä moni asia näyttää pikkuhiljaa helpottuvan – niin ainakin haluan ajatella.

Vaikka jokainen meistä on erilaisessa tilanteessa, on yksi asia, johon jokainen voi vaikuttaa ja se on oma ajattelu. Itse olen tätä asiaa harjoitellut kovasti yli vuoden ajan. Joinain epätoivon hetkinä on ollut vaikeaa löytää mistään mitään hyvää, mutta silloin kun on saanut kiinni paremmasta ajatuksesta, on olo helpottunut. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Heli Tuulenmäki sanoo: ”Aina voi valita, mitä ajattelee ja ajatella jotain ihan muuta. Silloin voi vapautua kärsimyksestä oman pään sisällä, vaikka olosuhteet eivät muuttuisi.” Tämä on täysin totta. Olen myös huomannut, miten suuri vaikutus kiitollisuudella on, kun sitä vaan muistaa harjoittaa. Aina kun huomaan jonkun asian, josta voin olla kiitollinen, se kohottaa mielialaa ja lisää toiveikkuutta. Valitaan siis parempia ajatuksia, niin elämäkin näyttää kepeämmältä.

Ajankohtaisartikkelissamme perehdymme titteleihin. Titteli on keino selittää lyhyesti, mitä teemme, mutta samalla se tekee yksitoikkoistaa monipuolisuutta, Perttu Pölönen sanoo lehtemme haastattelussa. Titteli voi olla myös asia, josta pidämme väärällä tavalla kiinni. Koska vakiintuneet tittelit ovat usein kankeita, Pölönen on kehittänyt taitotitteleitä, jotka antavat liikkuvuutta ja mahdollisuuden avata uusia ovia. Artikkelissa esittelemme erilaisia taitotitteleitä sekä keinoja itselle sopivien taitotitteleiden keksimiseen.

Coaching-blogissa Jaana Hautala tarkastelee innostusta. Lapsena osaamme innostua kaikesta luontaisesti, mutta aikuisena hukkaamme tämän taidon. Oman hyvinvoinnin näkökulmasta on kuitenkin erittäin tärkeää löytää merkityksellisyyttä elämään ja sellaista tekemistä, joka sytyttää meissä innostuksen roihun, Hautala sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Sanna Laakkio pohtii luomisen iloa. Ohjaamme itseämme ja energiaamme joka päivä. Jos haluamme muuttaa ympäristöä, meidän on aloitettava itsestämme. Voimme itse luoda mahdollisimman otollisen maaperän ilolle, onnistumisille ja muutokselle, Laakkio toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Marita Paunonen-Ilmonen käsittelee suurryhmän johtamista. Työskentely suurryhmän kanssa on vaikeampaa kuin pienemmissä ryhmissä ja vaatii vetäjältään ammatillisesti paljon. Tämän vuoksi on hyvä tuntea suurryhmän dynamiikka ja ryhmään liittyvät ilmiöt, Paunonen-Ilmonen sanoo kirjoituksessaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Heli Tuulenmäki pohtii ajatusten voimaa. Harmaina hetkinä omien ajatusten muuttaminen voi tuntua mahdottomalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Omia ajatuksiaan on muutenkin hyvä välillä kyseenalaistaa ja kiepauttaa ylösalaisin, mikä tuo uutta näkökulmaa ja voimaa, Tuulenmäki sanoo kolumnissaan.

Kaupallinen yhteistyö -blogissa Anna-Maija Kuosmanen antaa vinkkejä asuntokauppojen tekoon. Vaikka voisi tuntua fiksulta myydä asunto itse, paras tulos saadaan aikaan alan asiantuntijoiden avulla. Välittäjä huolehtii kinkkisistäkin tilanteista ja varmistaa, että kaikki asiat tulee käytyä läpi, Kuosmanen toteaa kirjoituksessaan.

Kirjablogissa arvioidaan ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvä Perttu Pölösen Tulevaisuuden identiteetit -kirja.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, onko päätöksen tekeminen sinulle helppoa vai vaikeaa ja miksi. Saimme lähes sata vastausta. Vastaajista 37 prosenttia piti päätöksentekoa helppona, 28 prosenttia vaikeana ja loput 35 prosenttia totesi sen olevan välillä vaikeaa ja välillä helppoa tilanteesta riippuen. Päätöksenteon helppoutta perusteltiin mm. kokemuksen tuomalla varmuudella ja faktoihin nojaamisella. Vaikeaksi päätöksenteon teki mm. asioiden miettiminen eri näkökulmista. Kyselyn arvonnan palkinnon, Atena Kustannuksen kustantaman, Satu Pihlajan kirjoittaman Valinnan paikka -kirjan, voitti Timo Talvitie Seinäjoelta. Onnittelut Timolle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 12. toukokuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)