KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mainos
TEKSTI ANNA-MAIJA KUOSMANEN KUVA MARKO SIMONEN | 28.4.2021 | KOLLEGA.FI
Miten toteuttaa asuntokauppa markkinan parhaaseen hintaan?

Oletpa sitten ostamassa tai myymässä asuntoa, kannattaa aina kääntyä asiantuntijoiden puoleen. Kiinteistönvälittäjät tuntevat markkinan. He osaavat arvioida asunnon kunnon, sijainnin sekä faktojen perusteella asunnon myyjälle ja ostajalle parhaan hinnan.

Anna-Maija Kuosmanen toimii Urbaanit Kodit Oy:n toimitusjohtajana.

Kokonaisuus ratkaisee. On toimeksiantajan etu, että välittäjä osaa tuoda esille tärkeitä vinkkejä siitä, miten kauppa kannattaa hoitaa, oli sitten kyse osto- tai myyntitoimeksiannosta. Välittäjä ajaa aina asiakkaiden etua – eli parasta hintaa kummallekin. On sekä myyjän että ostajan etu, että omasta asunnosta saa tai maksaa juuri sen hinnan, mikä on yleiseen tasoon nähden optimaalisin.

Joskus voi tuntua fiksulta myydä asunto nopeasti itse vaikkapa tiskin alta tai jonkun somekanavan kautta. Paras hinta saadaan kuitenkin aina, kun asunto laitetaan hyvin markkinoituna esille, avoimeen markkinaan. Tällöin annetaan kysynnän ja tarjonnan kohdata ammattilaisen avulla. On tärkeää huomata ammattilaisen kautta tuleva lisäarvo, jonka välityspalkkiorahalla saa. Kokenut ja osaava välittäjä pystyy tuomaan esille asunnon ominaisuudet tavalla, joka tuottaa toimeksiantajalle taatusti enemmän kuin välityspalkkion säästäminen voisi tuoda.

Apua arkielämän suurimpaan kauppaan

Välittäjä on rinnallasi ja apunasi läpi koko kaupanteon. Onhan usein kyse koko elämän suurimmasta kaupasta, omaisuuseränä arvokkaimmasta. Välittäjä ohjaa ja huolehtii joskus kutkuttavan kuumottavatkin tilanteet asiantuntemuksella ja aidosti välittäen. Kaupan toisen osapuolen on myös helpompi keskustella asunnon yksityiskohdista ulkopuolisen asiantuntijan kuin itse omistajan kanssa. Tällöin tulee varmasti kaikki – niin hyvät kuin haastavatkin – asiat läpikäytyä. Myyjä tietää, mitä on myymässä ja ostaja on täysin selvillä siitä, mitä on ostamassa. Tämä pätee niin myynti kuin ostotoimeksiannoissa.

Kun valitset ammattilaisen, joka tuntee alueen, taitaa myynnin ja ottaa asiasi tosissaan, saat rahallesi taatusti vastinetta. Kannattaa aina miettiä, haluaako omaan kukkaroon enemmän nettorahaa vai säästääkö näennäisesti välityspalkkiossa, jonka lopputuloksena käteen jäävä loppusaldo voikin olla pienempi. Asiantuntijuudesta, myyntitaidosta, neuvottelutaidosta ja asenteesta kannattaa maksaa.

Meillä Sp-Koti Urbaaneilta löydät luotettavat ja ammattitaitoiset välittäjät, jotka hoitavat niin myynti- kuin ostotoimeksiannot. Käytössämme on alan parhaat työkalut ja teemme taustatyömme huolellisesti. Meiltä saat aina laadukasta palvelua. Kauttamme hoituu myös pankkiyhteistyö ja pystymme ketterästi yhdistämään kaupan osapuolet neuvottelemaan Nooa Säästöpankin asiantuntijoiden kanssa. Kaikki hoituu yhdellä kertaa ja elämäsi isoin kauppa on totta!

Lue tästä vinkit onnistuneiden asuntokauppojen tekoon:
https://www.saastopankki.fi/fi-fi/pankit-ja-konttorit/nooa-saastopankki/rikasta-elamaa/kaytetty-asunto

Lue myös tästä esimerkki hyvin onnistuneesta ostotoimeksiannosta, jonka olemme toteuttaneet:
https://www.saastopankki.fi/fi-fi/sp-koti/vinkit/koti-ostotoimeksiannolla

Sp-Koti Urbaaneissa jokainen välittäjämme tarjoaa sinulle räätälöidysti tarvitsemiasi palveluita ja palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla toteuttaakseen toimeksiantosi. Ota yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä unelmien asuntokaupat! Soita puh. 010 411 8920 tai meilaa urbaanit@spkoti.fi

https://www.saastopankki.fi/fi-fi/pankit-ja-konttorit/nooa-saastopankki/sp-koti-urbaanit

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Ada kommentoi 25.8.2021 klo 11.24
    Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta asuntokaupasta. Todella hyviä vinkkejä sekä asunnon ostajalle ja myyjälle. Ammattilaisen käyttäminen kiinteistö kaupassa kannattaa usein juurikin ulkopuolisen näkökulman vuoksi. Ystävämme myivät juuri asuntonsa ja sanoivat vielä lisävinkkinä, että kannattaa tarkistaa myös, miten koko kiinteistön kunnosta huolehditaan. Oikea kiinteistöhuolto on tärkeässä asemassa rakennuksen kunnon ja arvon säilymisen kannalta.

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)