PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 17.3.2021 | KOLLEGA.FI
Katse horisonttiin

Tässä ajassa on haastavaa pysyä myönteisenä. Kielteisiä ajatuksia nousee mieleen entistä herkemmin. Pitää oikein terästäytyä, että pysyy positiivisuuden puolella.

Myönteisyys nimittäin kannattaa, sillä silloin näkee vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Olosuhteet ovat mitä ovat, mutta omaan toimintaan voi aina vaikuttaa. Itse olen keskittynyt työhöni, jonka koen merkitykselliseksi ja josta saan iloa. Olen myös tietoisesti valinnut, mitä aiheita mediassa seuraan ja mitä luen. Kaikkea ei tarvitse lukea, sillä synkistely ei johda mihinkään.

Tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä kertoo kolumnissaan, että on ottanut käyttöönsä Exit-nappulan, jonka avulla voi säätää arjen kielteisiä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja myönteisemmiksi. Nappula auttaa myös tunnistamaan ja vapautumaan tavoista, jotka vievät voimavaroja. Tällaiselle Exit-nappulalle on nyt käyttöä. Nostetaan siis katse kauemmas horisonttiin, yli vallitsevan tilanteen ja ryhdytään oman elämämme visionääreiksi.

Coaching-blogissa Anniina Hukari pohtii haavoittuvuutta. Jokainen meistä on ihmisenä aina keskeneräinen ja epävarma. Mitä jos suhtautuisimmekin siihen luonnollisena olotilana emmekä heikkoutena, josta haluamme päästä irti ja hyväksyisimme, että epätäydellisyys on ihan ok, Hukari kysyy kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä antaa käyttökelpoisia ja helppoja vinkkejä, joiden avulla voi säätää arjen kielteisiä ajatuksia ja tunteita myönteisemmiksi ja tuoda arkeen parempia ja omaa työskentelyä tukevia ajattelu- ja toimintatapoja.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittelee hyvän flow’n löytämistä. Yritämme usein saada asioita tapahtumaan pakottamalla, vaikka tavoitteellisuus ja itsen kuuntelu toimisivat paremmin. Kun tiedostamme itse valitsevamme, tuntuu paljon mielekkäämmältä nähdä vaivaa työn eteen, Pihlaja sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho tarkastelee selkeää kieltä. Tänä päivänä tekstejä on valtavasti ja ne on usein kiireessä ja huolimattomasti laadittu. Kirjoittaessa on kuitenkin mietittävä, mitä haluaa viestiä. Kolumnissaan Metsäaho antaa vinkkejä selkeän viestin kirjoittamiseen.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii yhteyttä omaan sisimpäänsä. On tärkeää käyttää aikaa itsen tutkimiseen ja suunnan tarkistamiseen. Kukaan ei ratkaise asioita puolestamme, emmekä voi saavuttaa elämässämme asioita, ellemme laita itseämme likoon, Latikka sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Mikko Pahkasalo valottaa kukoistavimpien ihmisten rutiineja. Suurin osa ihmisistä tekee kovasti töitä omannäköisen elämän eteen, mutta he ovat juuttuneet tietylle tasolle elämässään. Kolumnissaan Pahkasalo vinkkaa kuusi tärkeää rutiinia, joiden avulla voi muuttaa elämänsä kukoistavammaksi.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 31. maaliskuuta.

Toiveikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)