WORK GOES HAPPY

Mainos
TEKSTI JA KUVA JYRI KANSIKAS | 3.2.2021 | KOLLEGA.FI
Pidetään inhimillisyys työelämän keskiössä

Moni on kysynyt minulta, mistä kumpuaa kiinnostukseni työelämän kehittämiseen, sen laatuun ja työhyvinvointiin.

Jyri Kansikas on Work goes happy Oy:n toimitusjohtaja.

Työelämän kehittämiseen mielenkiintoni heräsi pikkuhiljaa, sillä minulla oli mahdollisuus kurkistaa satojen erilaisten yritysten ”konehuoneisiin” ja johtoportaisiin useassa eri Euroopan maassa. Tutuksi tulivat myös hyvin erilaiset työnteon tavat ja ennen kaikkea jopa täysin toisistaan poikkeavat johtamisen tavat.

Likimain kaikkia niitä yrityksiä, joiden tiesin tekevän vuodesta toiseen hyvää tulosta, yhdisti yksi asia. Niissä panostettiin laatuun. Ja ei, kyse ei ole pelkästään tuotteen tai palvelun laadusta. Kyse on myös siitä laadusta, minkä kaikki kyseisten yritysten työntekijät tunnistavat ja tunnustavat sisäisesti. Sen laadun voi usein aistia jo yrityksen vastaanottotiskillä.

Kun yrityksen henkilöstö aidosti koetaan yrityksen suurimmaksi voimavaraksi, se näkyy kaikessa – myös ulkopuolisille. Se heijastuu myös suoraan siihen laatuun, jonka yritys haluaa palveluidensa tai tuotteidensa kautta ostajien tunnistavan ja tunnustavan.

Kaikki tämä oli samoin tavoin aistittavissa myös niissä yrityksissä, joissa henkilöstö nähtiin enemmänkin kulueränä. Tämäkin laatu näytti peilautuvan lähes suoraan tuotteisiin ja palveluihin, ja toisin kuin edellisten kohdalla, tuotteiden tai palveluiden laatu ei ollut missään vaiheessa sitä yrityksen toivomaa. Aloinkin kutsua näitä yrityksiä mielessäni ”nipistäjiksi”. (Hyvän esimerkkitapauksen siitä voit käydä lukemassa aiemmin kirjoittamastani artikkelista, jonka linkki* löytyy artikkelin lopusta.)

Toki poikkeuksiakin on tullut nähtyä, mutta ne ovat enemmänkin toimineet vahvistavina esimerkkeinä. Kuten poikkeukset tuppaavat yleensäkin tekemään. Ääripäiden väliltä löytyy myös lukuisia esimerkkejä, mutta niissäkin oli usein aistittavissa kallistumista jompaankumpaan suuntaan.

Ihmiskorjaamoista tulevaisuuden bisnes?

Mitä tulee työhyvinvointiin, niin siihen kiinnostus heräsi kyllä jo laadun ”tarkkailun” ohella, mutta todellisen sykäyksen siihen antoivat ystäväni sanat yli kaksikymmentä vuotta sitten.

Ystäväni oli toiminut reilut kymmenen vuotta erään monikansallisen yrityksen toimitusjohtajana. Eräänä kauniina kevätpäivänä menin tapaamaan ystävääni hänen työpaikalleen. Huomasin hänen olevan todella väsyneen näköinen. Ehdotinkin hänelle pientä happihyppelyä ja lähtöä läheiseen kahvilaan. Saisimme niin kävelymatkan aikana kuin kahvilassa istuessamme vaihdettua kuulumiset mukavammin kuin toimistolla.

Koska ystäväni vaikutti kovin stressaantuneelta ja jopa hiukan poissaolevalta, päätin antaa hänelle tilaa ja happea, ja kävelimme kohti kahvilaa poikkeuksellisesti lähes tuppisuin. Lähellä kahviota ystäväni pysähtyi, laittoi kätensä olkapäälleni ja sanoi: ”Tiedätkö Jyri, mikä tulee minun mielestäni olemaan tulevaisuuden ala?” Hiukan hämilläni pohdin hetken ja vastasin, että vihreä talous ja informatiikka. Hän pudisti päätään ja vastasi: ”Ei. Minusta tuntuu, että tätä menoa tulevaisuuden ala tulee olemaan ihmiskorjaamot.”

Siis paikkoja, joihin uupuneet viedään toipumaan ja palautumaan. Vähän kuin vietäisiin meidät ihmisakut lataukseen.

”Onko tässä enää mitään järkeä Jyri? Juoksemme kuin hullut ja pysyäksemme mukana tahdissa pilaamme terveytemme ja sitten maksamme itseämme kipeäksi, jotta voisimme palata eheiksi.”

Kaikki tehot irti

Kun ihmisestä imetään kaiken aikaa ja kaikin tavoin kaikki mehut pois, jossain vaiheessa joko koppa tai kroppa hajoavat. Monesti kummatkin.

Voimme lähes päivittäin lukea maailmanlaajuisesti uutisia siitä, miten jo nuoresta asti pyritään ottamaan jokaisesta kaikki tehot irti ja mitkä ovat tämän kehityksen tulokset. Ihmisen fysiikka kestää aika hyvin nykypäivän työelämä rasituksia, mutta mieli on se, joka on aiempaa enemmän koetuksella ja leikkaa kiinni nopeammin.

Meille on myös myyty malli superyksilöistä, jotka suorastaan syttyvät liekkeihin, mitä enemmän heitä rasitetaan ja koetellaan. Heitä ei pysäytä mikään ja kivenkin läpi mennään paljain nyrkein. Ja kaiken kukkuraksi yksin, koska superyksilöt eivät tarvitse muita.

Tämä täysin epäinhimillinen ja myrkyllinen cocktail, jota yritetään edelleenkin myydä meille, ei tuota edes pientä hiprakkaa tai nousuhumalaa, vaan pelkkää loputonta ja armotonta krapulaa.

Palatakseni vielä ystävääni. Hän ymmärsi yskän ja aika tarkalleen vuosi tuon tapaamisemme jälkeen irtisanoutui tehtävästään. Nykyään hän tekee töitä yrittäjänä ja on asettanut omalle työlleen tiukat rajat. Kaikilla tätä mahdollisuutta ei välttämättä ole.

Työelämässä tarvitaan inhimillisyyttä

Tämä pirullinen pandemia on pysäyttänyt koko ihmiskunnan ja olemme saaneet nähdä, miten ennen niin mahdottomastakin on tullut täysin mahdollista. Tämä aika on koetellut joitain niin kovalla kädellä, että toivon kovasti, että voisimme kaikesta kurjuudestakin tulla ulos vähän enemmän ihmisinä.

Sen ohella, että tarvitsemme kestäviä ratkaisuja ilmaston kannalta, tarvitsemme myös kestäviä ratkaisuja ihmisen kannalta. Minä en ainakaan haluaisi jättää jälkeeni sellaista (työ)elämää, jossa ei ole enää ihmisille sijaa.

Työelämä on edelleenkin yhteiskuntiemme selkäranka ja jokainen tietää miten siinä käy, kun selkärankaa rasitetaan liiaksi ja liian pitkään. Koko keho kärsii ja jo kauan ennen hyvin todennäköistä paralyysia.

Siksi olen niin kiinnostunut siitä, millaista työelämää haluamme olla rakentamassa. Siksi haluan myös omalta osaltani vaikuttaa siihen, että ihminen pysyy työelämän keskiössä.

*) https://www.wgh.fi/jos-johto-ei-ole-kunnossa-se-ei-kykene-valittamaan-virtaa-kauaskantoinen-yrityskulttuuri/

Jyri Kansikas on paremman työelämän rakentaja ja työhyvinvoinnin edistäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana Work goes happy Oy:ssä.

Lue myös Kansikkaan edelliset kolumnit Jalat maassa ja pää välillä pilvissä, Empatia eliminoi ennakkoluulot sekä Vaani ja vaali valonpilkahduksia,

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Mervi kommentoi 5.2.2021 klo 10.18
    Hyvä herätteli elämän tärkeiden asioiden priorisoimisesta. Koska elämä on nyt. Iso kiitos🥰

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)