TASAPAINON AVAIMET

Mainos
TEKSTI JA KUVA CARITA NYBERG | 17.2.2021 | KOLLEGA.FI
Matkalla uudessa ajassa

Tämä uusi aika on muuttanut ja uudistanut minua. Se on avannut herkkyyden olla entistä aidommin virrassa, kuunnella sisintäni ja ymmärtää syvällisemmin kuka olen ja minne olen matkalla.

Olen kirjoittanut Tasapainon avaimet -blogia Kollega.fi-verkkolehteen ensimmäisestä numerosta alkaen. Alusta asti tavoitteenani on ollut jakaa käytännönläheisiä oivalluksia arkeen, toivoa tulevaan ja elämänmakuisia tarinoita. Nyt valotan myös omaa tarinaani.

Henkinen herääminen

Master Trainer Carita Nyberg on Tasapainon Avaimet -menetelmän kehittäjä.

Olin kiltti, tunnollinen, koulussa hyvin pärjäävä, urheilullinen ja utelias lapsi. Hyväksyntää ja rakkautta kaivatessani siirsin omat tarpeeni sivummalle ja pikkuhiljaa kadotin yhteyden sisimpääni. Aloin suorittaa elämääni muiden asettamien toiveiden mukaan. Onnistuin siinä hyvin ja saavutin päällisin puolin hienoja asioita: olin koulussa luokkani parhaita, urheilussa naisten jalkapallon Suomen mestari ensimmäisen kerran jo 17-vuotiaana, arvostettu työssäni ja hoidin kauppakorkean opintoni siinä sivussa.

Jo 22-vuotiaana työskentelin päällikkötehtävissä, opiskelin ja olin omillani. Silloin kohtasin rajani ensimmäisen kerran. Näin monta kertaa unta omasta kuolemastani – ja ne olivat kauniita, vahvoja unia. Heräsin unestani uuteen todellisuuteen, kiinnostuin ihmisestä – miksi olemme täällä ja kuinka erilaisia olemmekaan. Siitä alkoi pitkä matka kohti omaa elämäntehtävääni, jota minulla on ollut ilo toteuttaa jo pidempään.

Elämäntehtävä löytyy

Monen mutkan kautta löysin sisäisen valoni ja sen mitä haluan muille jakaa. Koin joka solullani, että nyt on aika irtautua vanhasta ja mennä kohti uutta, jännittävää tuntematonta. Siitä hetkestä on kohta kaksi vuosikymmentä. Katselin mökkini ikkunasta järvelle ja esitin kysymyksen, onko tämä minun juttuni. Juuri silloin laulujoutsen kaarsi lähelle, kauniisti laulaen. Se oli ikimuistoinen hetki. Välillä hämmästelen mihin kaikki ne aiemmat vuodet menivät. Silti jokainen vuosi on tuonut merkittäviä oppitunteja ja edistänyt asioiden jalostumista.

Erinomainen paikka mitata sitä, innostaako matka minua edelleen, on tilanne, jossa joku kertoo kuinka monta vuotta hänellä on vielä aikaa eläköitymiseen. Silloin yleensä sanon hymyillen, ettei itselläni ole tarvetta miettiä moista, sillä tiedän tekeväni tätä työtä innolla niin kauan kuin terveys sallii ja koen sen mielekkääksi. Tätä toivoisin mahdollisimman monelle, tunnetta, että saa toteuttaa itseään ja kokea merkityksellisyyttä.

Miten voisit nauttia arjestasi

Ole lapsenomaisen utelias ja odota ennakkoluulottomasti, mitä uusi päivä voi tuoda mukanaan. Luonnolla on oma rytminsä ja joka päivä tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Voit aina valita, miten koet päiväsi: onko se energisoiva ja valoisa vai täynnä raskaita ajatuksia ja huolia. Kun käynnistät aamusi ottamalla sen tietoisesti haltuun, nautit päivästäsi monin verroin.

Vinkkejä hyvän päivän rakentamiseen:

  • Herää tietoisuuteen, jotta voit luoda päivästäsi hyvän.
  • Varaa päivittäin itsellesi hetkiä, jolloin meditoit, kirjoitat, luet inspiroivaa kirjaa tai ihastelet maisemaa.
  • Tunnustele, mitä haluat päivääsi ja pidä tämä mielessäsi koko päivän.
  • Pyydä apua tai tukea silloin, kun sitä kaipaat. Asioiden jakaminen keventää elämää.
  • Osoita itsellesi kuinka tärkeä olet ja nauti elämästä. Siihen riittää pienikin teko, kuten kävelylenkki ulkona, musiikkituokio, hetki mieluisan kirjan seurassa tai puhelinsoitto ystävälle.
  • Kun annat, niin saat. Mikä voisi olla pieni arjen teko, jolla ilahdutat tuttua tai tuntematonta?
  • Mistä voit olla kiitollinen juuri nyt? Kun tulee huono hetki, kannattaa palauttaa mieleen ne asiat, jotka ovat hyvin. Ne ovat välillä itsestäänselvyyksiä – jos emme huomaa niitä!

Yksi pisimmistä matkoista on matka päästä sydämeen. Se tarkoittaa itseesi tutustumista pintaa syvemmältä, pelkojen kohtaamista, elämisen makua ja oman itsesi hyväksymistä – ja mikä parasta, matkan voi tehdä milloin vaan.

“Jos seikkailut ovat mielestäsi vaarallisia, kokeile rutiinia. Se vasta tappavaa onkin.”
Paulo Coelho

Lisätietoa Tasapainon Avaimista osoitteessa www.k2b.fi ja carita.nyberg@k2b.fi.

Lue myös Nybergin aiemmat kolumnit Sisäinen matka johtaa itsetuntemukseen, Autenttinen johtajuus ja Epäterve työpaikka.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)