PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 7.1.2021 | KOLLEGA.FI
Unelmia uudessa ajassa

Tämä vuodenvaihde oli erilainen. Tuskin koskaan olen odottanut uutta vuotta näin paljon. Ja samaa ovat sanoneet ystäväni ja tuttavani. Varmasti jokainen meistä koki viime vuoden aikana vastoinkäymisiä, pieniä tai suuria, ja monenlaiset muutokset ravistelivat meitä. Vaikka koettelemukset ei vielä ole ohi, valoa näkyy jo tunnelin päässä. Kun vuosi vaihtui, tuntui, että toivon tähtipölyä leijui maailmassa paljon aiempaa enemmän. Olemme astuneet uuteen aikaan, jossa on mahdollisuuksia.

Näin vuoden alussa tapanani on ollut suunnitella tulevaa, ja näin olen tehnyt nytkin. Uusia alkuja on aina kiehtovaa suunnitella. Ja tuntuu, että juuri nyt uuden suunnitteleminen on entistäkin merkityksellisempää. Koska maailma on muuttunut, kannattaa unelmoida entistä rohkeammin ja asettaa itselleen tarpeeksi suuria tavoitteita – ja nimenomaan sellaisia, jotka tuntuvat omilta. Kun kaikki on eri tavalla, voi itsekin toimia aivan uudesta näkökulmasta. Tästä vuoden ensimmäisestä numerosta saat toivoa, iloa ja tukea uuden, omannäköisen elämän suunnitteluun!

Ajankohtaisartikkelissa käsittelemme tunteita, jotka vaikuttavat elämämme kaikkiin osa-alueisiin. Tunteiden luontainen ilmaiseminen onkin meille tärkeää, mutta moni tukahduttaa tunteitaan, koska ei osaa ilmaista niitä, Harri ja Ilkka Virolainen sanovat lehtemme haastattelussa. Tunteet kuuluvat myös työpaikalle ja vastuu tunneilmaston luomisessa on jokaisella työyhteisön jäsenellä. Tunneilmapiirillä on väliä, sillä kun työpaikalla on lupa esittää mielipiteitään ja saada arvostusta, se luo pohjaa kukoistukselle.

Henkilökuvassa esittelemme Maria Kuivisen, joka työskentelee kiinteistönvälittäjänä omassa yrityksessään. Alun perin oopperalaulajaksi aikonut Kuivinen joutui polkupyöräonnettomuuden vuoksi muuttamaan urasuunnitelmansa ja löysi välittäjän työstä unelma-ammattinsa. Tätä nykyä Kuivinen pyörittää miehensä kanssa yhteistä yritystään sekä suurperheen arkea, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen.

Coaching-blogissa Jaana Hautala käsittelee uuden vuoden lupauksia ja unelmointia. Tässä maailmanajassa voi helposti hämmentyä, kun ei tiedä, mitä tulevaisuudelta odottaa. Meissä kaikissa on kuitenkin valtavasti voimaa sisällämme. Voisiko onnistunut muutos olla sitä, että käännymme enemmän omaan voimaan, Hautala kysyy kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg johdattelee meidät sisäiselle matkalle. Juuri nyt moni tuntee olevansa eksyksissä. Olemme eksyneet omasta lähteestämme, siitä keitä olemme. Jokaisella meistä on kuitenkin ainutlaatuinen lahja, joka vain odottaa, että otamme sen käyttöön toteuttaaksemme tehtäväämme, Nyberg sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii uutta vuotta ja tulevaisuutta. Meille kaikille on ainakin osittain selvinnyt, että itsestäänselvyyksiä ei ole. Olemme vain olettaneet niin. Toivon mukaan osaamme arvostaa näitä itsestäänselvyyksiä, normipäiviä ja toistemme kohtaamisia aiempaa enemmän, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittavat tällä kertaa Viivi Pentikäinen ja Pauliina Avola, jotka perehdyttävät meidät positiivisen psykologian saloihin. Positiiviseen psykologiaan tukeutuvan valmennuksen avulla on mahdollista saavuttaa pitkäaikaisia unelmia ja tehdä uuden vuoden lupauksistakin totta, Pentikäinen ja Avola toteavat kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kertoo elämän peruspilareista, jotka tuovat merkityksellisyyttä arkeen. Juuri tänä aikana on tärkeää olla sinut niiden asioiden kanssa, jotka kannattelevat ja joista saa voimaa ja valoa, Järvelä muistuttaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Ilkka ja Harri Virolaisen Vapaudu tukahdutetuista tunteista -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi joulukuun kysely, jossa tiedustelimme, oletko kunnianhimoinen työssäsi ja miten se näkyy? Saimme lähes sata vastausta. Vastaajista 65 prosenttia ilmoitti olevansa kunnianhimoisia. Vastaajat kertoivat kunnianhimon työssä näkyvän esimerkiksi haluna kehittyä, pyrkimyksenä tehdä aina työ parhaalla mahdollisella tavalla, opiskeluna ja valmiutena tehdä töitä vaadittuakin enemmän. Kilpailun palkinnon, Alma Talentin kustantama, Juha T. Hakalan kirjoittaman Vähemmällä enemmän -kirjan, voitti Mari Emmes Kokkolasta. Onnittelut Marille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 20. tammikuuta.

Toiveikasta uutta vuotta!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)