PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 2.12.2020 | KOLLEGA.FI
Toivoa ja hyvää tahtoa

Vuosi alkaa kääntyä viimein loppua kohti. Ja mikä vuosi tämä onkaan ollut. Tuskin kukaan olisi arvannut, mitä tuleman piti. Vaikka tulevaisuus on yhä auki, on eteenpäin menty askel askeleelta ja toivoa on pidetty yllä. Toivo onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka kannattelee meitä vaikeiden aikojen läpi.

Ja onneksi tulee joulu. Se katkaisee pimeän kauden ja tuo iloa. Juuri nyt joulumielellä ja hyvällä tahdolla on tavallistakin suurempi merkitys. En aiemmin ole ollut jouluihmisiä, mutta tänä vuonna joulusta on tullut minulle merkityksellinen. Oikeastaan oma joulukauteni alkoi jo marraskuussa, kun löysin joululeffat käyttämältäni maksukanavalta. Siitä lähtien olen katsonut joka viikonloppu joululeffoja. Miksikö? Siksi, että ne ovat hyväntahtoisia, ystävällisiä, hauskoja ja toiveikkaita – ja päättyvät aina onnellisesti. Ne ovat saaneet minut hyvälle tuulelle ja unohtamaan hetkeksi maailman murheet. Ei siis mikään pieni asia! Suosittelen lämpimästi joululeffoja kaikille. Hyvä tahto ja toivo tarttuvat – ja juuri niitä me kaikki tarvitsemme!

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme kunnianhimoon, jota nykymaailmassa on totuttu pitämään hyvänä ominaisuutena. Tavoitteet ovatkin elämässä hyväksi, mutta ongelmaksi kunnianhimo muodostuu, jos se alkaa sävyttää kaikkea tekemistämme, professori Juha T. Hakala sanoo lehtemme haastattelussa. Työelämässä ylimitoitetut tavoitteet ovat tyrehdyttäneet monen työnilon ja Hakala muistuttaakin artikkelissa riman pudottamisen tärkeydestä ja pienten askelten voimasta.

Kiire hallintaan -blogissa Heli Tuulenmäki käsittelee mielen rauhoittamista. Kaiken kiireen keskellä mieli kuormittuu helposti, jolloin myös kehomme alkaa piiputtaa. Kannattaakin kuunnella kehoaan, sillä stressin purkamisen avaimet löytyvät kehosta ja esimerkiksi rytminen liike, kuten kävely rauhoittaa hermostoa, Tuulenmäki sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa tarkastelee kulunutta korona-vuotta, joka on horjuttanut haavoittumattomuuden illuusiotamme. Kun kaikki ympärillä on muuttunut epävarmaksi, niin mistä voimme pitää kiinni? Kolumnissaan Sahimaa kehottaa turvautumaan toivoon, joka auttaa meitä navigoimaan myrskyn keskeltä kohti tulevaisuutta.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Kaisa Alamäki pohtii nykyajan työelämän moninaisuutta. Yhä harvemmalla meistä on yksi ainoa työelämän mittainen ammatti, ja saatamme joutua vaihtamaan sitä monestikin työuramme aikana. Monipuolisesti eri asioista kiinnostuneita multipotentiaaleja tulisikin arvostaa työyhteisöissä entistä enemmän, Alamäki toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Aino-Mari Kiianmies käsittelee stressinhallintaa ja resilienssiä, ja antaa käytännönläheisiä vinkkejä stressittömämpään arkeen.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho tarkastelee joulunvieton perinteitä omakohtaisesta näkökulmasta. Yksi hänelle tärkeimmistä joulun perinteistä on joulurauhan julistus, joka on jatkunut jo keskiajalta asti. On edes yksi päivä vuodessa, kun ihmisillä on hyvä tahto toisiaan kohtaan, Metsäaho sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka sukeltaa tunteiden syvyyksiin pohtiessaan kulunutta vuotta, joka vei turvallisuuden ja luottamuksen, ja jolloin omat kipupisteet ja pelot oli jälleen kerran kohdattava. Kuitenkin vain antautumalla haavoittuvuudelle, voi saavuttaa vielä syvemmän elämän ja kirkkaimmat sävyt, Latikka huomauttaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Juha T. Hakalan Vähemmällä enemmän -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme 8-vuotisjuhlakysely, jossa tiedustelimme, mikä on parasta lehdessämme. Saimme lähes sata vastausta. Ehdoton enemmistö vastaajista piti parhaana lehden monipuolisuutta niin aiheiden, näkökulmien kuin asiantuntijoiden osalta. Toiseksi parhaana asiana vastaajat pitivät juttujen mielenkiintoisuutta ja ajankohtaisuutta. Kilpailun palkinnot, kaksi Viisas Elämän kustantamaa, Mel Robbinsin kirjoittamaa 5 sekunnin muutos -kirjaa, voittivat Raija Kurkaa Leväsestä ja Heidi Ojala Turusta. Onnittelut Raijalle ja Heidille sekä kiitokset kaikille osallistujille!

Toimituksemme siirtyy nyt lomille ja lehtemme jää joulutauolle. Kevätkauden ensimmäisen numeron julkaisemme torstaina 7. tammikuuta!

Ihanaa joulunaikaa ja valoisaa uutta vuotta 2021!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tue esihenkilöitä ja projektipäälliköitä, moninkertaista hyöty ja säästö!

Haluatteko tukea esihenkilöiden tai projektipäälliköiden kehittymistä muiden ja itsensä johtamisessa? Kaipaatteko uusia näkökulmia muista organisaatioista tai vahvistusta valmentavan johtamisen taidoissa? Onko teillä roolissaan uusia henkilöitä?

Coachausryhmät ovat innostava tapa kehittyä. Esinhenkilöille ja projektipäälliköille tarkoitetetut etäryhmät käynnistyvät tammikuussa 2022.

Black Weekin innoittamana saman organisaation toinen etäryhmään osallistuja saa -10 %:n alennuksen ja kolmas osallistuja -20 %:n alennuksen. Tarjous on voimassa 30.11.2021 asti.

Ryhmässä (jossa max 6 henkilöä)

  • saa coachausta omissa tavoitteissaan
  • pääsee sparraamaan muita
  • kehittyy valmentavan johtamisen taidoissa.

Ryhmiä myös uusille esihenkilöille ja projektipäälliköille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.laurasundell.fi/

Laura Sundell, sertifoitu business coach, DI

laura@laurasundell.fi  +358 45 657 9608

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)