PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 4.11.2020 | KOLLEGA.FI
Muistetaan ystävällisyys etänäkin

Tässä ajassa ystävällisyyden osoittaminen korostuu. Vaikka olemme jo varsin tottuneita etäyhteyksien käyttäjiä, livekohtaamisten ikävä ei ole kadonnut minnekään. Kaipaamme ystävällistä katsetta, hyväksyvää nyökkäystä tai muutamaa kannustavaa sanaa.

Näemme kyllä toisiamme Teams- ja Zoom-palavereissa, mutta se ei ole lainkaan sama juttu. Kasvojen ilmeitä ei kameran välityksellä pysty tulkitsemaan niin helposti kuin livetapaamisissa, eikä tunteita ole tapana näyttää etäkokouksissa. Eikä kaikissa kokouksissa edes laiteta kameraa päälle, jolloin ollaan vain äänen varassa, melkeinpä täydellisessä tunteiden pimennossa.

Joudumme myös viestimään paljon sähköpostilla, jossa tunteiden ja äänensävyjen ilmaiseminen on todella vaikeaa. Neutraalista ja asiallisesta tekstistä voi tulla suorastaan tyly vaikutelma. Ystävällisyyttä voi kuitenkin välittää myös kirjallisessa viestissä. Se vaatii vain vähän viitseliäisyyttä, mutta kannattaa. On viisaampaa ottaa mieluummin riski liiallisesta ystävällisyydestä kuin jättää tunnesanat pois, kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Satu Pihlaja sanoo. Kannatan ajatusta. Ystävällisyys ei maksa mitään, mutta kantaa pitkälle ja voi parhaimmillaan jopa pelastaa toisen päivän!

Coaching-blogissa Johanna Laitila pohtii tunteiden voimaa. Tunteet ovat moottorimme. Myönteiset tunteet vaikuttavat tutkimusten mukaan onnistumiseen, suorituskykyyn, motivaatioon ja palautumiseen. Omia tunteitaan kannattaakin opetella sanoittamaan ja käyttämään järjen rinnalla, Laitila toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittelee virtuaalista vuorovaikutusta. Vaikka etätyöhän on jo totuttu, on viestinnässä yhä haasteita. Kirjoitetussa viestissä sanat, jotka kasvotusten ilmaistuna tuntuisivat neutraalilta, tulkitaan negatiivisemmin, koska emme pysty tulkitsemaan tunnesävyjä. Kolumnissaan Pihlaja antaa käytännön vinkkejä virtuaaliseen vuorovaikutukseen.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho keskittyy someviestintään. Somea saatetaan vieläkin pitää erillisenä saarekkeena, jonne laitetaan vähän kuvia, videoita ja tekstiä ja sitten jäädään odottamaan tykkäyksiä. Someviestintä on kuitenkin strategista työtä, joka vaatii aikaa ja suunnittelua sekä yhteisten linjojen määrittelyä, Metsäaho muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä tarkastelee pettymysten voittamisen tärkeyttä. Kukaan ei onnistu aina kaikessa ja matkaan tulee usein vaikeitakin mutkia, jolloin ratkaisevaa on kykymme kestää epäonnistumisia. Kun olemme sinut itsemme ja epätäydellisyytemme kanssa, pystymme jatkamaan eteenpäin pettymyksistä huolimatta, Lämsä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Mikko Pahkasalo, joka kertoo kukoistavasta johtajuudesta. Kukoistuksessa on kyse koko elämästä ja siinä vallitsevasta tasapainosta. Henkilökohtaisen kukoistuksen edellytyksenä onkin kiinnostus omaa menneisyyttään, arvojaan, tunteitaan, pelkojaan ja unelmiaan kohtaan, Pahkasalo toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Mel Robbinsin 5 sekunnin muutos -kirjan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 18. marraskuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)