PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 7.10.2020 | KOLLEGA.FI
Keskity onnistumisiin

Aika herkästi olemme kriittisiä itseämme ja muita kohtaan, varsinkin työelämässä. Kiinnitämme huomiota virheisiin, jolloin hyvätkin asiat helposti hautautuvat. Sitten ihmettelemme, miksi työilmapiiri ei ole parempi.

Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus keskittyä onnistumisiin. Niitäkin mahtuu päivään varmasti monta – emme vain huomaa niitä. Ja jokaisessa työkaverissakin on aina jotain hyvää. Myönteisyys vaatii tietoista tahtoa kiinnittää enemmän huomiota kaikkeen hyvään itsessä ja muissa ihmisissä, kuten Anniina Hukari kirjoittaa tämän numeron blogissaan. Helppoa se ei ole, mutta se on vaivan arvoista. Kun muistaisimme joka päivä tarkastella asioita myös positiivisesta näkökulmasta, tulisi työelämästä aika paljon onnellisempi – ja samalla taatusti tuottavampi.

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme systeemiseen konstellaatioon, jonka avulla voidaan hahmottaa työyhteisöjen dynamiikkoja. Konstellaatio on kuin ikkuna, jonka voi avata näkymättömiin suhteisiin. Kun alamme ymmärtää dynamiikoita, ymmärrämme myös, mitä meissä tapahtuu tai miksi reagoimme tietyllä tavalla, tekniikan tohtori Jani Roman kertoo lehtemme artikkelissa.

Coaching-blogissa Anniina Hukari tarkastelee, miten rakennamme mielikuvaa toisesta ihmisestä. Mielen luonne on rakentaa ja kertoa tarinaa. Tarinan suunta määräytyy hyvin aikaisessa vaiheessa ja ensivaikutelmastakin voi tulla väärä, ellemme pysähdy tietoisesti tarkastelemaan sitä, Hukari sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa pohtii, miten saisimme käännettyä työelämää entistä terveempään ja inhimillisesti tehokkaampaan suuntaan. Toimiva ja terve työelämä on pohja myös toimivalle yhteiskunnalle, Sahimaa muistuttaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittele motivaatiotekijöitä, jotka vaikuttavat tyytyväisyyteemme. Motivaatiotekijät selittävät myös sen, miten itse kukin meistä suhtautuu etätyöhön. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkkejä omien motivaatiotekijöiden löytämiseen.

Elämä järjestykseen -blogissa Aino-Mari Kiianmies antaa täsmävinkkejä arjen kriisinjohtamiseen.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho tarkastelee viestintätyylejä. Vaikka viestintäkanavia ja tyylivaihtoehtoja on nykypäivänä runsaasti, tulisi jokaisen kuitenkin osata kirjoittaa yleiskieltä, jotta pärjäämme yhteiskunnassa, Metsäaho toteaa kolumnissan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii irtipäästämisen taikaa. Kontrollista irti päästäminen ja tulevaan luottaminen ovat prosessi, josta vain itse voi tietää, milloin siinä on valmis. Kyse on antautumisesta elämälle, tuli mitä tuli, Latikka sanoo kolumnissan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 21.10.

Mukava työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)