KOLLEGA.FI TESTAA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 12.8.2020 | KOLLEGA.FI
Omaehtoinen terveystarkastus

Oman terveyden seuraaminen on tärkeää, mutta saattaa olla hankalaa esimerkiksi silloin, kun ei kuulu työterveyden piiriin. Jos haluaa verikokeisiin, siihen yleensä tarvitaan lääkärin lähete. Yksityisellä lääkärillä käynti on kuitenkin kallista pelkän lähetteen vuoksi. Terveyskeskuksiin taasen voi olla pitkät jonot. Yksi ratkaisu tähän on Puhti Lab Oy:n tarjoama palvelu, jossa itselle sopiviin testeihin pääsee ilman lääkärin lähetettä netissä varaamalla. Testasin palvelun, sillä halusin tietää oman terveyteni tilan verikokeilla mitattuna. Viimeisistä verikokeistani oli jo kulunut pitkä aika.

Puhdilla on tarjolla erilaisia testipaketteja, jotka on suunniteltu yhdessä lääkäreiden kanssa. Valmiita testipaketteja on yhteensä 16. Testattavaksi valitsin Liikkujan terveystarkastuksen naisille, sillä se on paketeista laajin ja halusin liikkuvaisena ihmisenä mukaan suoritus- ja palautumiskyvyn kannalta tärkeitä testejä.

Liikkujan terveystarkastus -pakettiin sisältyy mm. täydellinen verenkuva, kolesterolin mittaus, herkkä CRP, S-ALAT (maksa), D-vitamiini, ferritiini (rauta), B12-vitamiini, magnesium, glukoosi fP, PT-GFRe (munuaiset) ja tyreotropiini (kilpirauhanen). Jokaisen testin sisältö on avattu yksityiskohtaisesti. Sivut ovat varsin selkeät. Paketti valitaan ja maksetaan netissä. Ajan pääsee varaamaan itselleen sopivimmasta laboratoriosta. Verikokeet otetaan Synlabin laboratorioissa, joita on 24 eri paikkakunnalla. Maksamisen jälkeen sähköpostiin tulee kuitti maksusta sekä erilliset, yksityiskohtaiset ohjeet näytteenottoon valmistautumista varten.

Itse verikokeen otattaminen laboratoriossa sujui varsin nopeasti ja varattu aika piti kutinsa. Tulokset valmistuivat jo seuraavana päivänä, mistä sain viestin sähköpostiini. Sähköpostiviestin linkin kautta siirryin Oma Puhtiin, jossa tulokseni odottivat. Testitulokset olivat kaikki kuvattuna selkeästi ja visuaalisesti ja oli helppo nähdä, olivatko omat arvot viitearvojen puitteissa.

Ainakin ensimmäisellä kerralla testitulosten tulkinta voi kuitenkin herättää kysymyksiä, kuten itselleni kävi. Testitulosten valmistuttua on mahdollista tilata Puhdin sivujen kautta 10 minuutin etälääkärivastaanoton, jossa lääkäri selittää testitulokset. Testasin myös tämän palvelun.

Etävastaanotto toimii varsin nopeasti. Jos tilauksen tekee ennen kello 18, lääkäri soittaa annettuun numeroon vielä saman illan aikana. Itse tilasin ajan puoli kuuden aikaan ja lääkärin soitto tuli jo tunti sen jälkeen. Ystävällinen ja selkeäsanainen lääkäri kyseli ensin minulta perustietoja kunnostani ja tervydentilastani, minkä jälkeen hän kävi läpi tulokset. Sain vastaukset minua askarruttaviin kysymyksiin ja moni muukin asia vielä tarkentui. Vaikka konsultointi oli lyhyt, se oli selkeä ja informatiivinen.

Kokonaisuudessaan kaikki sujui varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tällainen palvelu sopii erityisesti yrittäjille, joilla ei ole omaa työterveyspalvelua, sekä kaikille, jotka haluavat seurata terveydentilaansa omaehtoisesti ja tilata verikokeet ilman lääkärin lähetettä.

Faktat

Palvelu: Liikkujan terveystarkastus naiselle 149,00 €
Palvelu: Lääkärin etävastaanotto (10 minuuttia) 49,00 €
Muuta: Terveystarkastusten hinnat laajuuden mukaan 99 – 149 €
Lisätiedot: https://www.puhti.fi/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)