PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA E KASANEN | 26.8.2020 | KOLLEGA.FI
Kaikki on tässä ja nyt

Lyhyessä ajassa asiat voivat muuttua täysin. Takana oleva viikko on tuntunut kuin pieneltä ikuisuudelta. Lähiomaiseni hiipui pois tästä maailmasta. Tuntuu kuin oma maailmani olisi hetkeksi pysähtynyt, vaikka muu maailma jatkaa menoaan ympärillä.

Tässä kaikessa työ on ollut sekä siunaus että taakka. Työn hyvänä puolena on se, että se saa ajatukset muualle. Toisaalta työn teko on ollut välillä raskasta, kun suru vie voimia. Kaikki on sujunut hitaammalla tahdilla kuin tavallisesti. Tällaisella hetkellä huomaa sen, mikä on todella tärkeää. Ja se tärkeä on toiset ihmiset. On ihanaa, kun on läheisiä, hyviä ystäviä ja sukulaisia sekä hyvä työyhteisö, jotka kaikki antavat voimaa. Kannattaa muistaa, että mikään ei ole pysyvää ja kaikki on tässä ja nyt. Pidetään siis hyvää huolta toisistamme.

Coaching-blogissa Jaana Hautala käsittelee oman rytmin löytämistä. Meillä jokaisella on oma rytmi, olimmepa sitten aamuvirkkuja, yökukkujia tai jotain siltä väliltä. Omasta rytmistään kannattaa olla tietoinen, jotta osaa keskittää voimavaransa oikeisiin asioihin juuri oikeaan aikaan, Hautala sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii ikäsyrjintää, joka kohdistuu niin vanhempiin kuin nuorempiin ikäluokkiin. On outoa, että työurien pituus kaventuu vaivaiseen kymmeneen vuoteen, jossa pyritään puristamaan kaikki mehut pois 30 – 40-vuotiailta, joilla on muutenkin hektiset ruuhkavuodet, Kansikas ihmettelee kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee pelkomalleja, jotka vaikuttavat voimakkaasti työpaikan ilmapiirin. Epäterveessä työpaikassa mellastavat usein ylimielisyys ja marttyyrius, jotka helposti myrkyttävät työyhteisön ilmapiirin, Nyberg toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Kaisa Alamäki käsittelee työelämän tsekkauspisteitä. Työyhteisöjen valmennuskeskusteluissa kohdataan yhdessä mennyt, nykyhetki ja tuleva. Puheista ei tule tekoja ja todellisuutta, ellei niitä varta vasten viedä teoiksi, ja siihen tarvitaan realistista tarkastelua, Alamäki sanoo kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Aino-Mari Kiianmies keskittyy ajankäyttöön ja antaa viisi käyttökelpoista vinkkiä fiksuun ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kysyy, millaisiin energioihin haluamme keskittyä. Oma ajattelumaailmamme ja omat tarinamme, joita kerromme itsellemme, määrittävät suurelta osin onnellisuutemme. Kolumnissaan Järvelä antaa vinkkejä parempaan elämään.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 9. syyskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tue esihenkilöitä ja projektipäälliköitä, moninkertaista hyöty ja säästö!

Haluatteko tukea esihenkilöiden tai projektipäälliköiden kehittymistä muiden ja itsensä johtamisessa? Kaipaatteko uusia näkökulmia muista organisaatioista tai vahvistusta valmentavan johtamisen taidoissa? Onko teillä roolissaan uusia henkilöitä?

Coachausryhmät ovat innostava tapa kehittyä. Esinhenkilöille ja projektipäälliköille tarkoitetetut etäryhmät käynnistyvät tammikuussa 2022.

Black Weekin innoittamana saman organisaation toinen etäryhmään osallistuja saa -10 %:n alennuksen ja kolmas osallistuja -20 %:n alennuksen. Tarjous on voimassa 30.11.2021 asti.

Ryhmässä (jossa max 6 henkilöä)

  • saa coachausta omissa tavoitteissaan
  • pääsee sparraamaan muita
  • kehittyy valmentavan johtamisen taidoissa.

Ryhmiä myös uusille esihenkilöille ja projektipäälliköille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.laurasundell.fi/

Laura Sundell, sertifoitu business coach, DI

laura@laurasundell.fi  +358 45 657 9608

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)