PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 12.8.2020 | KOLLEGA.FI
Innostusta ilmassa

Palasin viime viikolla töihin. Työskentelen kotitoimistolla, joten siirtymä tapahtui lähinnä mielen tasolla, ei niinkään fyysisellä. Tartuin lehdentekoon levänneenä ja aivan uudella innolla, sillä takana oli viiden viikon kesäloma. Se on pisin loma, jota olen koskaan kesällä viettänyt. Pelasin paljon golfia, katsoin telkkarista filmejä ja nautin kotona olemisesta. Siinä kaikki. Ja loma teki tehtävänsä.

Edessä oleva syksy on täynnä kysymysmerkkejä eivätkä taloudenkaan luvut näytä kovin hyviltä. Siitä huolimatta odotan syksyn etenemistä toiveikkaana. Aion keskittyä niihin asioihin, joita haluan, enkä niihin, joita en halua. Tämän viisauden olen oppinut mind coach David Rahmanilta runsas vuosi sitten. Tuossa ajatuksessa piilee valtavasti voimaa. Hyvin usein ajattelemme lähinnä sitä, mikä voi mennä pieleen ja mitä meiltä puuttuu – tähän olen sortunut itsekin aivan liikaa. Nyt olen tietoisesti kääntänyt ajatukseni niihin asioihin, joita todella haluan. Se ei suinkaan ole helppoa ja välillä ajatukseni lipsahtavat väärille urille. On kuitenkin ollut ihana huomata, kuinka mieliala kevenee, kun saa suunnattua ajatuksensa valoisampiin odotuksiin. Näillä ajatuksilla aion kohdata tulevan syksyn!

Valoisia ja kohottavia ajatuksia sekä innostavia juttuja on luvassa myös lehdessämme, josta saat voimaa syksyyn! Tässä syyskauden ensimmäisen numeron anti:

Ajankohtaisartikkelissamme käsittelemme viisautta työelämän näkökulmasta. Vaikka viisaus käsitteenä saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, se kuuluu työelämään yhtälailla kuin elämään ylipäätään. Työelämän tullessa yhä monimutkaisemmaksi, tarvitaan tasapainotteluun tuottavuuden ja ketteryyden lisäksi laajaa kokonaisnäkemystä, pitkän tähtäimen ajattelua ja priorisointia eli viisautta, teologian tohtori ja tutkija Jenni Spännäri sanoo lehtemme artikkelissa.

Henkilökuvassa esittelemme Katja Kokon, joka työskentelee työnohjaajana sekä ura- ja työhyvinvointivalmentajana. Aiemmin pitkän uran HR-johtotehtävissä tehnyt Kokko ehti uupua ja käydä läpi selkäleikkauksen ennen kuin oppi asettamaan rajansa ja löysi pikkuhiljaa oman juttunsa valmennuksen parissa. Tätä nykyä Kokko kuuntelee tarkoin itseään ja tekee juuri sitä, mitä aidosti haluaa ja nauttii elämästään.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä tuulettaa rajoittavia uskomuksia ja tapoja. Miksi niin usein elämme ikään kuin puolilla valoilla, kun voisimme elää täysin nauttien, iloiten ja kannustaen toinen toisiamme. Kolumnissaan Tanner-Heikkilä antaa vinkkejä irti päästämiseen ja tekemisen iloon.

Coaching-blogissa uusi kolumnistimme Anniina Hukari käsittelee läsnäolon tärkeyttä kohtaamisissa. Aito ja arvostava kohtaaminen, kuunteleminen ja toisen ymmärtäminen vaatii läsnäoloa. Mutta voidakseen olla läsnä toiselle, pitää ensin olla läsnä itselleen. Kolumnissaan Hukari antaa vinkkejä kuunteluun, kohtaamiseen ja läsnäoloon.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa pohtii riittämättömyyttä työelämässä. Huijarisyndrooma on varsin yleinen ilmiö, joka koskettaa jopa 70 prosenttia ihmisistä. Lohdullista on kuitenkin se, että työelämän teatterissa jokainen unohtaa aika ajoin vuorosanansa, pasmat menevät sekaisin ja jaksaminen on kortilla, Sahimaa toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka tarkastelee yhteyttä toisiin ihmisiin. Ilman yhteyttä toisiin kuolemme sisäisesti. Samalla meidän on kuitenkin ymmärrettävä vastuumme sitoutumisesta ja lojaalisuudesta itseemme ja muihin. Kun yhteys on tasapainossa ja vastavuoroinen, se johtaa myös vahvaan synkronismiin toisen kanssa, Latikka sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogiin palaa takavuosien kolumnistimme Tuija Metsäaho, joka paneutuu suomen kielen kiemuroihin pohtimalla kepeään tyyliin kutomisen ja neulomisen eroja. Kun on tottunut kutomaan, voi neulominen kirpaista kielikorvaa. Kutoako siis sukkaa vai neuloako lapaset, Metsäaho kysyy kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Mirka Tuovinen, joka antaa vinkkejä vireyden optimointiin työssä. Hyvä vireystila on mahdollista pitää yllä koko päivän. Hyvään oloon vaikuttavat niin tasainen verensokeri kuin riittävä ravintoaineiden saanti, jotka pitävät väsymyksen loitolla, Tuovinen evästää kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Jenni Spännärin ja Eeva K. Kallion Viisaus – Käyttäjän opas -kirjan.

Kollega.fi testaa -blogissa testaamme Puhti Lab Oy:n naisille suunnatun Liikkujan terveystarkastus -palvelun.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, työskentelisitkö jatkossa mieluummin yksin etänä vai työpaikalla kaverien parissa, jos saisit valita. Saimme lähes 140 vastausta. Enemmistö eli 48 prosenttia vastaajista piti etätyötä itselleen parempana vaihtoehtona, kun taas 37 prosenttia vastaajista haluaisi mieluummin työskennellä työpaikalla työkaverien kanssa. 15 prosenttia vastaajista haluaisi työskennellä sekä etänä että työpaikalla. Etätyössä etuna nähtiin oma rauha, parempi keskittyminen, tehokkuus ja työmatka-ajan säästyminen. Työpaikan etuna puolestaan pidettiin hyviä työkavereita, sosiaalista kanssakäymistä sekä kollegoiden apua ja tukea. Kyselyn arvonnan palkinnon, Otavan kustantaman, Eija Hinkkalan kirjoittaman Sinä olet enemmän -kirjan, voitti Virpi Kiviniemi Lahdesta. Onnittelut Virpille ja kiitokset kaikille osallistujille.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 26. elokuuta.

Energistä syyskauden alkua!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)