PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 10.6.2020 | KOLLEGA.FI
Kepeää kesää!

Kesä on vihdoin täällä – ja pitkä ja erikoinen kevät on taakse jäänyttä elämää. Valo ja auringonpaiste on saanut ainakin oman mielialani huimasti nousemaan ja ulkona luonnossa olen välillä unohtanut kaikki huolet ja murheet.

Olen aina rakastanut kesää. Se on vuodenaika, jolloin kaikki tuntuu ihanalta ja kevyeltä – ja tänä kesänä tunne on vain voimakkaampi. Kevään aikana opin arvostamaan vapautta ihan uudella tavalla rajoitusten vuoksi. Erityisesti olen nauttinut golfin peluusta, joka oli keväällä niitä ainoita lajeja, joita saattoi harrastaa. Oma harrastus nousikin arvoon arvaamattomaan. Golf on laji, jossa saa nauttia hyvästä peliseurasta, kauniista maisemista, raittiista ulkoilmasta, huomaamatta kymmenen kilometrin kävelystä ja itse pelaamisesta. Golfatessa myös pää tyhjenee niin murheista kuin työasioista, sillä pelatessa on pakko keskittyä peliin, muuten siitä ei tule mitään. Ilman golfia ei oma kevääni olisi sujunut näin hyvin. Ja nyt, kun en pääse kesälomalla matkustamaan ulkomaille, aion pelata sydämeni kyllyydestä, koska siihen on kerrankin kunnolla aikaa. Ja tarkoitukseni on kiertää myös vieraskenttiä, mikä käy lähimatkailusta! Ihana loma siis edessä!

Henkilökuvassa esittelemme energisen intohimoyrittäjän ja valmentajan Eija Hinkkalan, joka on ehtinyt toimia niin hammaslääkärinä, tanssibändin solistina, artistikoulutuksen vetäjänä kuin musiikintekijöiden etujenajajana. Ihmisten auttamista ja tsemppaamista rakastava Hinkkala viihtyy yrittäjänä saadessaan toteuttaa omannäköistä elämää, josta ei vauhtia puutu. Vaikka Hinkkala on saavuttanut jo eläkeiän, on hänen suunnitelmissaan jatkaa työntekoa hamaan tulevaisuuteen asti.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen pohtii kysymysten, unelmien ja mielen voimaa. Kysymysten ja keskusteluiden kautta asioihin aukeaa aina uusia näkökulmia. Unelmat taasen kantavat meitä pitkälle ja mielemme on aina vapaa, vaikka maailma kuinka runnoisi meitä, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja tarkastelee valintojen tekemistä. Parempien valintojen tekemiseen tarvitaankin tahdonvoimaa, energiaa, suunnittelua ja mielikuvia. Kolumnissaan Pihlaja antaa käyttökelpoisia vinkkejä viisaisiin valintoihin.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas käsittelee kohtaamisten tärkeyttä. Vaikka etätyölle ollaan povaamassa loistavaa tulevaisuutta, ei mikään korvaa satunnaisia kohtaamisia tai kahdenkeskisiä kahvipöytäkeskusteluja, jotka tuovat mukanaan uusia oivalluksia, näkökulmia ja ajatuksia, Kansikas muistuttaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä tutkailee ilon energiaa. Parhaita keinoja saada kadonnut ilo takaisin elämään on havainnoida omia ajatuksia ja käyttää apuna ajatuksen voimaa. Jokainen ajatus on kuin tilaus, joka lähtee toeutumaan. Kun tulemme tietoiseksi ajatuksistamme, opimme valitsemaan ajatuksia, jotka nostavat energiaamme, Tanner-Heikkilä vinkkaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii erilaisten käyttäytymisteorioiden ja mallien merkitystä työpaikan vuorovaikutukseen. Asioiden ja ihmisten kategorisointi tuo järjestystä kaoottiseen maailmaan, mutta monimutkaisten asioiden liika yksinkertaistaminen voi kuitenkin luoda illuusion siitä, että kaikki on lokeroitavissa, Lämsä huomauttaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Eija Hinkkalan Sinä olet enemmän -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, uskallatko jo unelmoida tulevaisuudesta ja jos, niin millaisia unelmia sinulla on? Saimme 114 vastausta. Vajaa 15 prosenttia vastaajista kertoi, ettei vielä uskalla unelmoida, mutta reilu enemmistö, 85 prosenttia, ilmoitti unelmoivansa monistakin asioista. Ylivoimaisesti eniten haaveiltiin matkustamisesta sekä läheisten ja ystävien tapaamisesta. Kyselyn arvonnan palkinnon, Tuuman kustantaman ja Minna Huotilaisen ja Mona Moisalan kirjoittaman Keskittymiskyvyn elvytysopas -kirjan, voitti Juha Mehtonen Kuopiosta. Onnittelut Juhalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Toimituksemme siirtyy nyt kesälomille ja lehtemme jää kesätauolle.
Syyskauden ensimmäinen numero julkaistaan keskiviikkona 12. elokuuta.

Aurinkoista ja ihanaa kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)