VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA STUDIO METSÄ | 27.5.2020 | KOLLEGA.FI
Lähtölaskenta uuteen nousuun

Kuinka voi varmistaa olevansa iskussa, kun fyysinen paluu työpaikoille on ajankohtainen? Olemalla jo nyt läsnä itselle ja merkityksellisille asioille.

Pirkko Tavaila on työyhteisö- ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, joka toimii myös mentorina, kirjoittajana ja luennoitsijana.

Parhaimmillamme olemme luottavaisia ja itsevarmoja monitaitureita sekä haluttuja kollegoita. Kuulostaa kliseeltä, mutta on totta, että itsestä löytyvät avaimet uuteen nousuun siinäkin tapauksessa, että korona vei työpaikan. Kenties tärkein aikojen saatossa saamani ammatillinen ohje on se, että rahasampo olet sinä itse. Sama sampo tuottaa myös terveyttä, rakkautta, ystäviä ja mielenkiintoisen elämän. Siksi sammolleen kannattaa olla läsnä ja sitä kannattaa huoltaa.

Sisälle on lyhyt matka

Paremman itsetuntemuksen ja sisäisen rauhan nimissä on hyvä pysähtyä pieniksi hetkiksi vain havainnoimaan ja hengittelemään. Tämän poikkeustilan parhaita hedelmiä on se, että olemme saaneet tilaisuuden tutkia mitä meissä ja ympärillämme tapahtuu.

Ihmisillä on taipumus riehaantua välillä liikaa. Silloin unohtuu, kuinka kallisarvoista on saada hengittää puhtaampaa ilmaa, uida puhtaammissa vesissä, ihailla sinisempää taivasta ja kevätsadetta, seurata pörriäisten lentoa mustikankukissa ja olla läsnä tärkeille ihmisille ja eläimille.

Parhaimmillamme olemme loputtoman uteliaita asioista ja ilmiöistä – emme siitä, mitä muut meistä ajattelevat. On aika yrittää ymmärtää isoa kuvaa, yksinkertaistaa asioita ja kuunnella sisäistä viisauttaan.

Ajatukset kohti tavoitetta

Ajatukset ovat aivojen kieli. Ajatusten keskittäminen yhteen asiaan on taitolaji ja menestyksen ehto. Se on haastavaa, koska ajatukset ilmaantuvat itsekseen eikä ajattelua voi lopettaa.

Aistien, aivojen ja hermoston kuuluukin olla jatkuvasti hereillä, jotta pysymme turvassa. Ongelma on hälytysjärjestelmän herkkyys ja taipumus ylireagointiin. Etenkin stressitilassa mielellä on taipumus jumiutua tai maalailla uhkakuvia. Fokusta on syytä harjoitella, jotta kykenee terästäytymään aina, kun tilanne niin vaatii.

Päivästä tulee selkeämpi, kun oppii ohjaamaan aivonsa yhteen tärkeään asiaan kerrallaan. Puolentunnin keskittymisspurtit riittävät. Jokaisen spurtin jälkeen levätään hetki. – Mihin sinun on tarpeen keskittyä ja viedä fokus yhä uudelleen, jotta saat tänään aikaan sen mitä haluat?

Kuuntele kehoa

Tunteet ja tuntemukset ovat kehon kieli. Mistä vaikkapa epävarmuuden tunteeni voisi kertoa? Pelottaako tulevaisuuden työtilanne niin, että vatsa kipuilee? Kyseenalaistanko kohtuuttomasti omia tai muiden taitoja tai ajattelenko pessimistisemmin kuin keholle on hyväksi?  Mitä voin tehdä tai miten voin muuttaa ajattelutapaani tai asennettani, jotta olo helpottuu?

Ihminen on kokonaisuus. Kehon solut peilaavat ajatuksiamme. Keskity kuuntelemaan, kun keho yrittää kertoa mitä se tarvitsee. Kun solut saavat lepoa, liikettä ja ravitsevaa ruokaa, aivot toimivat hyvin. Nauru pidentää ikää ja pienempikin ilo auttaa jaksamaan paremmin. Lapsenmielinen hassuttelu saa unohtamaan krempat ja auttaa rentouttamaan kireitä hartialihaksia.

Toimistolle paluu on helpompaa, kun hyväksyy jo etukäteen, että ilmassa väreilee monenkirjavia ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia. Odotettavissa saattaa olla virkeyttä, väsymystä, intoa, ponnettomuutta, turvaa, epävarmuutta… Tarvitaan kärsivällisyyttä ja totuttelua, mutta ennen kaikkea tarvitaan itsensä luotsaamista sekä tilaa tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi.

Pirkko Tavaila on työyhteisö- ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, joka luotsaa tiimejä ja yksilöitä huippuvireeseen. Hänen työssään yhdistyvät liiketoimintaosaaminen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osaaminen. Tavaila palvelee siellä, missä tarvitaan lisää tuloksia, energiaa, vastuunottoa sekä itsen ja toisen ymmärrystä. Tavaila toimii myös mentorina, kirjoittajana ja luennoitsijana.

Lisätietoja Pirkko Tavailaista löydät osoitteesta www.eatbenow.com ja https://www.linkedin.com/in/pirkkotavaila/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)