PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 27.5.2020 | KOLLEGA.FI
Asenne ratkaisee

Haasteisiin ei yleensä ole helppoa vastata. Tarvitsemme siihen taitoa ja kyvykkyyttä, mutta ennenkaikkea oikeaa asennetta. Itse kukin on varmasti huomannut, kuinka ratkaiseva oma asenne on. Kun kaikki harmittaa eikä mikään tunnu onnistuvan, juuri asenne vaikuttaa siihen, miten pääsemme eteenpäin.

Äskettäin itselläni oli sellainen päivä, jolloin kaikki tuntui menevän pieleen. Onneksi sellaisia päiviä on harvoin! Olen luonteeltani käytännöllinen ja olisin halunnut hoitaa kaikki ongelmat heti pois alta, mutta se ei onnistunut, sillä asiat eivät olleet yksin minun käsissäni. Vaikka minua harmitti kovasti, oli vain pakko sopeutua tilanteeseen ja muuttaa omaa asennoitumistaan. Tein sen tietoisesti, eikä se ollut helppoa. Asenteen muutos kuitenkin vaikutti myönteisesti mielialaan. Omalla asenteellaan voikin huomattavasti helpottaa elämäänsä. Sykäyksen asenteiden pohdintaan sain Carita Nybergiltä, joka käsittelee aihetta tämän numeron kolumnissaan. Nybergin sanoin asenteet ovat näkyvä ja kuuluva filtteri, jonka kautta suodatamme viestejä ja teemme valintoja. Siksi niistä kannattaakin olla tietoinen ja kiinnittää niihin huomiota.

Coaching-blogissa Niko Leppänen käsittelee oppimista. Opimme kaikki vähän eri tavalla, mutta lapset ovat ylivertaisen nopeita oppimaan uusia taitoja. Tähän vaikuttaa eniten se, että lapsella ei ole mielipidettä itsestään oppijana. Jos me aikuisetkin tulisimme enemmän lasten kaltaisiksi, oppisimme luontaisesti emmekä olisi itse oppimisemme esteenä, Leppänen sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii sanojen voimaa. Sanoilla luodaan merkityksiä, niillä voi osoittaa valtaa, nolata tai ylistää sekä myös johtaa harhaan. Siksi on merkitystä, miten sanansa valitsee etenkin johtamisessa, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee asenteita. Jokainen meistä tulkitsee viestejä oman asenteensa kautta ja tämän vuoksi meillä voi olla hyvin erilaisia käsityksiä vaikkapa siitä, mistä palavereissa sovittiin. Kolumnissaan Nyberg avaa asenteita ja kertoo, miten ne vaikuttavat muutostilanteissa.

Kiire hallintaan -blogissa Heli Tuulenmäki pohtii toivon merkitystä ajassamme. Toivo on kompassi, joka auttaa navigoimaan epävarmuuden keskellä ja pitää yllä elinvoimaa. Toivo suuntautuu tulevaisuuteen, samoin toivon teot. Millaista tulevaisuutta toivomme ja miten teemme sen mahdolliseksi, Tuulenmäki kysyy kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste antaa vinkkejä helppoon lounasruokaan. Nyt kun työpaikkojen lounasruokalat ovat kiinni, on ruoka tehtävä itse. Viikon ruokalistan voi suunnitella ja monet valmistelut tehdä jo etukäteen, jolloin varmistaa terveellisen ruoan saannin myös etätyössä, Havaste sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Pirkko Tavaila, joka käsittelee tulevaa paluuta työpaikoille. Toimistolle paluu on helpompaa, kun hyväksyy jo etukäteen, että ilmassa väreilee monenkirjavia ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia. Tarvitaan kärsivällisyyttä ja totuttelua sekä myös tilaa tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi, Tavaila muistuttaa kolumnissaan.

Seuraavat ja samalla kevätkauden viimeiset artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 10. kesäkuuta.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)