PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 1.4.2020 | KOLLEGA.FI
Nyt tarvitaan pitkä­jänteisyyttä

Viime viikot ovat olleet aikamoista vuoristorataa. Välillä olen pystynyt keskittymään työhöni täysillä, mutta välillä synkemmät mietteet ovat saaneet otteen. Silloin olen pakottanut itseni ajattelemaan ympärilläni olevia hyviä asioita ja ottamaan päivän kerrallaan. Olen yrittänyt ajatella, että päivä päivältä olemme myös lähempänä rajoitusten purkua ja vapautta tavata toisiamme ja liikkua missä huvittaa.

Luin juuri jostain postauksesta, kuinka olemme ohittaneet shokkivaiheen ja siirtyneet maratoniin, joka kysyy kestävyyttämme. Kyllä, nyt tarvitsemme pitkäjänteisyyttä, johon emme ole tottuneet. Monet ovat siirtyneet kotikonttorille tekemään töitä etänä eikä ole tarvetta kiirehtiä työhön, tarhaan eikä harrastuksiin. Ollaan lähinnä neljän seinän sisällä. Mutta voisiko tästä syntyä myös jotain hyvää? Vaikka kotona olo on puuduttavaa, juuri tylsyydessä voi syntyä uusia ideoita. Koska emme voi tilanteelle mitään, niin voisimmeko alkaa miettiä jo tulevaa? Kestävyyttämme tullaan vielä koettelemaan näiden viikkojen aikana, mutta pidetään katse tulevaisuudessa. Tähän numeroon kirjoitetuista jutuista voi ammentaa valoa ja myönteisyyttä, joita juuri nyt tarvitsemme, että jaksamme jatkaa maratonia.

Ajankohtaisartikkelissamme haemme keinoja selviytyä näistä vaikeista ajoista. Kysyntää on etenkin sopeutumiskyvyllä, pitkäjänteisyydellä ja kärsivällisyydellä. Meiltä vaaditaan nyt pitkää pinnaa ja sinnikkyyttä, sillä asioita ei ratkaista hetkessä, vaan on sopeuduttava pidempään aikajänteeseen, futuristi Perttu Pölönen sanoo lehtemme artikkelissa. Tarvitsemme myös uteliaisuutta, jotta pystymme haastamaan vanhoja toimintamalleja ja kokeilemaan uutta. Tämäkin kriisi päättyy aikanaan ja jos meillä ei ole uteliaisuutta ja kokeilumieltä, emme voi pärjätä tulevaisuudessa.

Coaching-blogissa Jaana Hautala käsittelee epävarman tilanteen nostamia monenlaisia tunteita ja niiden kohtaamista. Kolumnissaan hän antaa vinkkejä oman energian johtamiseen sekä harjoituksen turvallisuuden tunteen luomiseen.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen tarkastelee johtamista poikkeustilanteissa. Työyhteisö selviää poikkeustilanteistakin sitä paremmin, mitä paremmin johtajuus on nähty perustehtävien tavoitteiden toteutumisesta huolehtimisena, sitä tukevien rakenteiden luomisena ja tunnemaailman jatkuvana tarkkailemisena, Maaranen sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg kertoo oman koronavirus-tarinansa, valottaa tämänhetkistä arkeamme sotkevia pelkomallejamme sekä antaa vinkkejä omaan jaksamiseen.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä pohtii keinoja selvitä neljän seinän sisällä. Joka päivä voi oppia jotain uutta itsestään ja toisista. Jo pelkästään havainnoimalla asioita kotona olevan puolison tai lapsen näkökulmasta, voi laajentaa omaa ajatteluaan. Kolumnissaan Tanner-Heikkilä antaa myös mieltä rauhoittavia harjoituksia.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka kehottaa keskittymään hyvään. Nyt jos koskaan tarvitsemme kykyä hyväksyä pelko ja epävarmuus, jakaa hyvää ja kannustaa sekä muita että itseämme sekä keskittää kaikki mielemme voima ratkaisuihin, kaikista uutisista huolimatta, Latikka sanoo kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Perttu Pölösen Tulevaisuuden lukujärjestys -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, kehitätkö itseäsi ammatillisesti ja jos, niin miten ja saatko siihen tukea työnantajaltasi. Saimme runsaat 60 vastausta. Yli 70 prosenttia vastaajista ilmoitti kehittävänsä itseään ja tukea työnantajaltaan siihen sai 43 prosenttia vastaajista. Tavallisimpia keinoja itsensä kehittämiseen ovat oman alan kurssien käyminen sekä alan kirjallisuuden lukeminen. Arvonnan palkinnon, Avisadon kustantaman, Sirpa Pääkkösen kirjoittaman Pätkiä & potkuja – Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä -kirjan voitti Marja Vilja Hyvinkäältä. Onnittelut Marjalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Pysytään terveinä!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)