UUSILLE URILLE

Mainos
TEKSTI RIIKKA PAJUNEN KUVA JONNE RÄSÄNEN | 29.4.2020 | KOLLEGA.FI
Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

Sinussa on paljon sellaista, mitä muut vain ihailevat. Näen usein valmentajan työssäni, miten paljon upeaa potentiaalia jää käyttämättä. Vain siksi, että ihminen ei itse usko itseensä. Ei uskalla olla sellainen, kuin oikeasti ja aidosti on. Kenties elämässä on ollut läheisiä ihmisiä, jotka ovat yrittäneet muovata tiettyyn suuntaan. Koko muu maailma kaipaa jotain, mitä vain sinulla olisi antaa. Odottavat malttamattomina, milloin sinä itse tajuat ja hyödynnät omat lahjasi!

Riikka Pajunen on uravalmentaja ja onnellisen työelämän rakentaja, joka auttaa työkseen ihmisiä löytämään elämäntehtävänsä.

Millainen olet aidosti?

Kuka olisit ilman alituista tunnetta, ettet ole muka riittävä? Tai tarpeeksi hyvä? Että jokin olisi muka keskeneräistä, mitä sinun pitäisi suorittaa, jotta kaikki olisi hyvin ja valmista? Jotta sinut voitaisiin hyväksyä?

Olisitko aito sinä? Sellainen, jollainen sinun kuuluu luonnollisesti olla. Sinä elämässä sellaista elämää, joka on helppoa, aitoa, luonnollista, ilon täyttämää, oikeaa ja totuudellista. Intohimoista, levollista, turvallista ja hyvinvointiasi vahvistavaa. Kokonaista, jossa kaikille tunteille on yhtä paljon tilaa.

Olisitko niin vahva itsessäsi, ettet välittäisi muiden ihmettelevistä, jopa ivallisista kommenteista. Olisitko sellainen, joka ei välitä yhteiskunnan asettamista normeista ja paineista. Et yrittäisi olla normaali, muottiin sopiva. Koska sinä olet sinä. Tekisit monia asioita ihan eri tavalla kuin muut. Saatat tehdä jotain, joka on ympäristössäsi epänormaalia, mutta monissa muissa paikoissa täysin normaalia. Saatat valita työn, joka ei vastaa koulutustasi tai CV:täsi lainkaan. Ihminen ei tarvitse koulutustaan, vaan intohimojaan vastaavaa työtä. Mitkä ovat sinun intohimojasi elämässä?

Olisitko aito sinä, jonka ainoa tavoite on olla onnellinen omassa elämässään ja siten auttaa muitakin olemaan onnellisia omissaan. Siihen ei tarvita materiaa, ei tiettyä koulutusta, ei tietynlaista asuntoa, ei somebrändejä. Siihen tarvitaan sinut. Täysillä ja vakaana kalliona itsellesi luottaen aina sydämen osoittamaan suuntaan.

Tee itsellesi oikeita asioita

Jos jokin tuntuu hyvältä, se todennäköisesti on sinulle hyväksi. Jos jokin tuntuu pahalta, se todennäköisesti on sinulle väärä suunta. Kuunteletko itseäsi, mikä sinusta tuntuu hyvältä – vaikka se ei tuntuisi kenestäkään muusta hyvältä?

Oletko itsesi paras ystävä? Se empaattinen kanssakulkija, joka huomaa ponnistelusi, onnistumisesi ja epävarmuutesi? Uskallatko nähdä oman valosi? Olisiko vihdoin tullut sinun vuorosi loistaa? Kun teet itsellesi oikeita asioita, tie edessäsi järjestyy.

Oikeat ihmiset sattuvat eteesi, keskustelut johtavat maagisesti oikeaan suuntaan, ihmeellisen vaivattomasti. Tällöin on aina läsnä suurempi hyvä. Sinulla on jotain, mistä joku muu hyötyy. Jotain, mikä auttaa muita. Jotain, minkä ansiosta muiden elämästä tulee jotain suurempaa. Voit tehdä aivan mitä vain, niin tämä toteutuu. Ainoa ehto on se, että sen täytyy tuntua sinusta oikealta ja aidolta. Tuleva työsi ei ehkä löydy oikotieltä, mutta se löytyy varmasti sisältäsi.

On upeaa, jos lähelläsi on ihmisiä, jotka uskovat sinuun ja arvostavat sinua. Joskus siihen riittää vain yksi ihminen. Joku, joka näkee lävitsesi ytimeesi, jossa autenttinen sinä on kaikkine kokemuksineen, haavoineen, iloineen ja unelmineen. Joku näkee sinun kertomattomat tarinasi ja haluaa kuulla ne. Jollekin sinä riität. Jollekin riittää pelkästään se, että sinä hengität tai käännät kylkeä sängyssä. Mitään ei tarvitse tehdä tai yrittää. Kunhan vain olet.

Jokainen ympärilläsi haluaa nähdä sinun toteuttavan itseäsi täysillä loistaen. Jokainen haluaa olla onnellisesti säteilevän levollisen ja samalla intohimoisen ihmisen läheisyydessä. Hyvä energia tarttuu.

Sinun vuorosi loistaa

Kaikella on oikea aikansa. Mikään ei ole mennyt väärin tähän asti, eikä tule menemään. Olet tarvinnut jokaisen kokemuksen, joista olet oppinut ja päässyt lähemmäksi aitoa sinua. Olethan ylpeä kaikesta, mitä on ollut? Osaathan päästää myös irti?

On vain tämä hetki ja tässä hetkessä on rajattomat mahdollisuudet. Joka sekunti voit aloittaa alusta. Kaikki on hyvin jo nyt. Sinun ei tarvitse tulla paremmaksi, vain kuoria turha pois ja tulla aidoksi itseksesi.

Maailmassa on noin kahdeksan miljardia ihmistä.
Mutta vain yksi sinä.
Sinun vuorosi loistaa on NYT.

”Älä pelkää, älä pelkää, sinä et tule putoamaan…
rakastettu on oikea nimesi, ja tulee nimenäsi olemaan. ”
Juha Tapio

Pajunen työskentelee uravalmentajana ja onnellisen työelämän rakentajana omassa yrityksessään Montevista Oy:ssä. Lue myös Pajusesta kirjoitettu henkilökuva Hyvän elämän etsijä.

Lisätietoja Pajusesta
https://montevista.fi/ riikka.pajunen@montevista.fi
https://www.linkedin.com/in/riikkapajunen/
https://www.facebook.com/montevistavalmennus/
https://twitter.com/riikkapajunen
https://www.instagram.com/riikkapajunen/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)