PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 15.4.2020 | KOLLEGA.FI
Katse eteenpäin

Nyt kun poikkeustilaa on jatkunut yli kuukauden, on uusi arki alkanut asettua uomiinsa. On jo totuttu etätyöhön, etäkoulunkäyntiin ja siihen, että elämä tapahtuu neljän seinän sisällä koko perheen voimin – ja että kommelluksiakin sattuu ja tapahtuu. Tämä aika on kuitenkin tuonut myös jotain hyvää, nimittäin työpaikkojen turha pönötys on jäänyt pois. Jos etätyöpalaverin kesken kuuluu keittiön kolinaa tai työkaverin lapsi vilahtaa ruudussa äitiä huutaen, se tuntuu vain kotoisalta. Elämä näkyy nyt myös työssä ja se tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan.

Vaikka nykytilanne saattaa jatkua vielä pitkään, kannattaa katse suunnata jo tulevaisuuteen. Tämänkin loppuu aikanaan. Mitä sen jälkeen? Maailma tuskin on enää entisellään. Osa työnteon tavoista muuttaa muotoaan ja osa tehtävistäkin saattaa hävitä. Siitä huolimatta murehtimiselle ei pidä antaa sijaa. Murehtiminen ei nimittäin tutkimusten mukaan auta, vaan on ennemminkin ikävien asioiden kokemista etukäteen – ja aivan turhaan. Nyt on oikea hetki pitää yllä toivoa ja positiivisia odotuksia, sillä mielikuvilla on taipumus toteuttaa itseään, kuten tähän numeroon kirjoittanut Satu Pihlaja sanoo. Pieniä ilonaiheita näkyy aina välillä siellä täällä ja niihin kannattaa tarttua. Tämän numeron jutuissa olemmekin keskittyneet mielen voimaan, myönteisyyteen ja toivoon, joita tarvitsemme tulevaisuuden rakentamiseen.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen pohtii ajan tuntoja. Juuri nyt opimme itsestämme kaikkein eniten ihmisenä. Elämä pakottaa meidät katsomaan ympärillemme ja huomaaman kaiken sen hyvän, mitä emme aiemmin kiireeltämme huomanneet. Kun kaikki rönsyt riisutaan meistä, jää jäljelle tiukka ydin, joka on ihmisyydessä parasta, Lavonen sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittele mielen voimaa. Niin positiivisilla kuin negatiivisilla mielikuvilla on voimaa ja sen vuoksi onkin tärkeää huomata, mihin ajatuksensa kohdistaa. Jos uskoo omiin mahdollisuuksiinsa, ne myös todennäköisemmin toteutuvat, Pihlaja toteaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii kohtaamisen tärkeyttä. Vaikka etätyöhön on jo totuttu, on kaipuu ihmisten kohtaamiseen suuri. Vasta nyt, kun aiemmin itsestäänselvänä pitämämme, normaali arki ja kohtaamiset on viety meiltä, olemme alkaneet arvostaa niitä, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Coaching-blogin toisessa kolumnissa Katja Kokko käsittelee oman osuuden tekemistä. Se, miten nyt toimimme, kertoo meistä kaiken oleellisen. On kuitenkin hyvä tunnistaa, missä vaiheessa itse kukin on. Vaikka olemme samassa veneessä, emme ole kaikki samassa kohdassa. Onkin tärkeää hyväksyä myös se, missä vaiheessa toinen on, eikä pitää vain omaa vaihettaan oikeana, Kokko toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Aino-Mari Kiianmies esittelee neljä näkökulmaa päätöksentekoon. Stressissä ihminen ei kykene rekisteröimään ja tulkitsemaan tilannetta siten kuin levollisesta tilasta käsin. Ei olekaan yhdentekevää, mistä tilasta käsin päätöksiä tekee, sillä tänään tekemämme valinnat määrittävät huomisen, Kiianmies sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste antaa kullanarvoisi vinkkejä vastustuskyvyn vahvistamiseen, stressin hallintaan ja itsensä hellimiseen.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 29. huhtikuuta.

Tsemppiä ja jaksamista!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)