PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 18.3.2020 | KOLLEGA.FI
Uudessa tilanteessa

Vielä viikko sitten maailma näytti aivan erilaiselta. Voisi sanoa melkeinpä huolettomalta – nykytilanteeseen verrattuna. Tuntuu, että siitä on jo ikuisuus. Itse kukin meistä varmasti pohtii, mitä seuraavaksi tapahtuu. Uhkakuvia maalataan ja on varsin helppoa vaipua synkkiin ajatuksiin, mutta siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään.

Kun perustin Kollega.fi-verkkolehden vuonna 2012 perusajatukseni oli, että lehti luo hyvää mieltä, tuottaa iloa ja herättää ajatuksia – hyödyllisyyden lisäksi. Tämä ajatus kantaa yhä. Tämän numeron kirjoitukset on suunnattu juuri tähän aikaan ja tilanteeseen. Niiden sanomana on, että pelon ja epävarmuudenkin keskellä voi löytää tyyneyttä ja mielenrauhaa, ja että kaikesta selvitään yhdessä! Pidetään yllä valoa ja toivoa!

Valoisana ja hyvänä esimerkkinä sitkeydestä, päättäväisyydestä ja selviytymisestä esittelemme henkilökuvassa tilitoimistoyrittäjä Sanna Mikkolan, joka on ehtinyt kokea urallaan niin huikeita ylä- kuin kohtalokkaita alamäkiä. Kuusitoista vuotiseen yrittäjyyteen on mahtunut rekrytointivaikeuksia, pääomasijoittaja, jonka kanssa meni napit vastakkain, uupumista ja syöpäleikkaus sekä uusi nousu kyvykkäiden ihmisten tukemana. Tätä nykyä tilitoimistonsa kehitysjohtajana toimiva Mikkolan asiat ovat tasapainossa ja hän ehtii viimeinkin myös nauttia työnteosta ja viettää vähän vapaa-aikaakin hyvällä omallatunnolla.

Coaching-blogissa Niko Leppänen selvittää, miten kaiken epävarmuuden keskellä voi säilyttää tyyneytensä.  Lyhin tie sisäiseen rauhaan on olosuhteiden ja tilanteen täydellinen hyväksyminen. Kun siirtää huomion mielen katastrofiskenaarioista tähän hetkeen, voi huomata, että juuri tässä hetkessä kaikki on hyvin, Leppänen muistuttaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa tarkastelee kriisin vaikutuksia niin yksilön kuin yhteiskunnan näkökulmasta. Tulevaisuus näyttää tänään monella tapaa epävarmemmalta kuin vielä eilen. Tavalla tai toisella kuitenkin selviydymme. Asiat saavat tosin täysin uudenlaisia mittasuhteita ja merkityksiä, Sahimaa sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii vastuunkantoa omakohtaisesta näkökulmasta. Vastuullisuus ei ole puhetta vaan tekoja. Ja välillä se vaatii äärimmäistä venymistä ja mahdottoman tekemistä mahdolliseksi. Poikkeuksellinen tilanne tuo myös esille ne ihmiset, joiden kanssa kannattaa pitää jatkossakin vahvaa henkistä läheisyyttä, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä käsittelee pelon taltuttamista ja hyvään keskittymistä. Kukin miestä joutuu nyt vastakkain omien elämänarvojensa kanssa, eikä se välttämättä ole helppoa. Mikä elämässä on viime kädessä tärkeää? Voiko antaminen olla saamista? Ja miten voisimme kantaa kortemme kekoon, jotta joku muu selviää paremmin tilanteen yli, Järvelä kysyy kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Aino-Mari Kiianmies antaa johtamiseen hyviä vinkkejä ja työkaluja, joista on hyötyä niin työpaikoilla kuin lapsiperheen arjessa korona-aikaan.

Lopuksi vielä positiivisia uutisia. Vaikka Work goes happy -tapahtuma, johon lehtemmekin osallistuu omalla osastolla, on siirretty elokuun loppuun, järjestetään alkuperäisenä tapahtumapäivänä tiistaina 24.3. maksuton WGH2020-webinaari. Siinä esiintyvät lähes kaikki alkuperäisen ohjelman mukaiset luennoitsijat ja luentoja voi seurata oman kotikonttoriruudun takaa.

Tsemppiä työhön ja elämään!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)