PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 5.2.2020 | KOLLEGA.FI
Antoisia kohtaamisia

Kohtaamiset ovat elämän suola. Arjessa saatamme kohdata lukuisia ihmisiä niin töissä kuin muuallakin, emmekä yleensä kiinnitä siihen sen kummemmin huomiota. Mutta hyvä kohtaaminen jää mieleen. Joskus lyhytkin sananvaihto tuntemattoman kanssa voi olla antoisa, kun hetkeksi rakentuu yhteys – vaikka bussipysäkillä säätilaa ihmetellen.

Itse nautin kovasti ihmisten kohtaamisesta. Työni puolesta saan tutustua uusiin ihmisiin jatkuvasti ja se on äärettömän mielenkiintoista. Tehdessäni haastattelua henkilökuvaa varten saan kurkistaa toisen ihmisen elämään ja kuulla siitä kiehtovia asioita. Koen sen arvokkaana etuoikeutena. Työni puolesta olen päässyt myös tutustumaan moniin sellaisiin henkilöihin, joihin en olisi muuten koskaan tavannut. Ja onpa joistakin kohtaamisista syntynyt myös ystävyyssuhteita. Erilaisten ihmisten kohtaamiset ovat myös hyväksi, sillä on avartavaa kuulla välillä omasta näkökulmasta poikkeavia ajatuksia. Mari Lämsä sanoo tähän numeroon kirjoittamassaan kolumnissa, että paras tapa antaa hyvä ensivaikutelma kohtaamisessa ei ole olla kiinnostava, vaan olla aidosti kiinnostunut toisesta. Se on hyvä neuvo, joka kantaa pitkälle.

Henkilökuvassa esittelemme pitkän pankkiuran tehneen Sari Salmisen, jolle asiakkaiden auttaminen on ykkösasia. Rahan arvon jo pienestä pitäen tuntenut ja teini-ikäisenä äitinsä tilitoimistossa työskennellyt Salminen meni opiskelujen jälkeen pitkäksi toviksi töihin Osuuspankkiin, kunnes kaksi vuotta sitten siirtyi säästöpankkiiriksi Nooa Säästöpankkiin. Vapaa-aikanaan Salminen uppoutuu antaumuksella hyväntekeväisyystyöhön, jota hän tekee Kympin Lasten hyväksi. Hyväntekeväisyystyöhön osallistuvat usein myös perheenjäsenet etunenässä kääpiösnautseri Lumi, jolla on lisäksi tärkeä rooli koko perheen ilon tuojana.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti käsittelee mielikuvaharjoittelua. Vaikka mielikuvaharjoittelu liitetään yleensä huippu-urheiluun, voi jokainen hyötyä siitä arjessa. Mielikuvaharjoittelua voi käyttää esimerkiksi valmistautuessaan esiintymistilanteeseen tai oppiakseen pois jostain kuormittavasta toimintamallista. Kolumnissaan Huitti vinkkaa myös käytännön harjoituksen.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii johtajan tärkeintä taitoa. Meille kaikille on annettu silmät näkemistä varten, korvat kuulemista varten ja suu puhumista varten. Se, miten johtaja katselee, kuuntele ja puhuttelee ympärillään olevia ihmisiä, vaikuttaa siihen luottavatko ihmiset häneen vai joutuvatko peittelemään ongelmia vähättelyn pelossa, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Coaching-blogissa Jaana Hautala pureutuu stressin hallintaan. Stressinhallinta lähtee siitä, että opimme stressaavissa tilanteissa ymmärtämään mielessä ja kehossa tapahtuvia reaktioita. Fysiologisen hyvinvoinnin lisäksi tarvitsemme vahvan mentaalisen pohjan, sillä kaiken toimintamme takana on lopulta ajatuksemme, fokuksemme ja tunteemme, Hautala sanoo kolumnissan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä käsittelee ihmisten kohtaamista. Hyviä kohtaamisia kannattaa vaalia ja järjestää tietoisesti itselleen. Arki toimii oivallisesti sosiaalisena kohtaamispaikkana, kun rohkenemme olla aloitteellisia ja kiinnostua toisistamme. Myönteinen uteliaisuus toista kohtaan samoin kuin oman maailman avaaminen vievät keskustelua pintaa syvemmälle, Lämsä vinkkaa kirjoituksessaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 19. helmikuuta.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)