PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 22.1.2020 | KOLLEGA.FI
Myönteisyyden voima

Kukapa ei haluaisi olla energinen ja tehdä työtään innostuneena. Monella työpaikalla sen sijaan taistellaan kiireen ja kaaoksen kurimuksessa, jossa valittaminen ja negatiivisuus ovat arkipäivää. Mutta onko näin pakko olla?

On varsin helppoa syyttää aina muita huonosta ilmapiiristä. Kannattaisiko kuitenkin joskus katsoa peiliin ja kysyä, onko itse tuonut työyhteisöön jotain hyvää? Valittajien kuoroon on helppo yhtyä, sen tietää jokainen. On mukava olla yhtä mieltä ja saada toisilta tukea. Paljon vaikeampaa on löytää asioista hyvät puolet. Ja niitäkin aina löytyy, kun viitsii etsiä. Valittamaan haksahdan välillä itsekin, varsinkin väsyneenä, ja sen seurauksena maailma tuntuu ikävältä paikalta, jossa ei ole minkäänlaisia vaihtoehtoja. Levänneenä sen sijaan jaksan katsoa asioita laajemmasta perspektiivistä ja huomaan ilonaiheitakin. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheesta innostanut Carita Nyberg sanoo: Positiivisuudella pärjää kaikissa tilanteissa. Kannattaa siis kiinnittää huomiota kaikkiin myönteisiin asioihin, sillä niistä saamme energiaa.

Aiheesta lisää Tasapainon avaimet -blogissa, jossa Carita Nyberg käsittelee työpaikan energiasyöppöjä ja viruksia. Kiiretauti, riittämättömyyden tunne ja valitustauti ovat varsin yleisiä monissa työyhteisöissä. Näitä kaikkia yhdistää ansassa olemisen tunne ja ne saavat aikaan kireän tunnelman. Energiasyöppöjä on kuitenkin mahdollista taltuttaa ja kolumnissaan Nyberg antaa siihen hyvät vinkit.

Coaching-blogissa Niko Leppänen pureutuu jännittämisen psykologiaan. Jännitys on tunnetila, josta jokainen haluaa päästä eroon. Tunne on kuitenkin vain energiaa, joka on luotu virtaamaan, eikä mikään tunne ole ongelma niin kauan kuin emme vastustele sitä. Sen sijaan voimme hyödyntää sen tarjoamaa energiapiikkiä osana omaa suoritusta, Leppänen sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas tarkastelee uteliaisuuden voimaa. Uteliaisuus on tuikitärkeää niin kehittymisen, uudistumisen kuin ajatusten avartamisen suhteen. Vaikka lapsena olemme luontaisesti uteliaita, vanhetessamme meille rakentuu erilaisia mielen muureja ja jarruja. Uteliasuutta kannattaa kuitenkin ylläpitää, sillä se pitää mielen joustavana ja luovana, Kansikas kehottaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa pohtii menestyksen mittaamista. Menestykseen pyrkiminen on hyväksi yksilölle ja tätä ympäröivälle yhteisölle. Samaan aikaan menestyksen perusteiksi valitut mittarit määrittelevät sen, mitä itse kukin pitää menestyksenä. Koska vertailemme herkästi itseämme muihin, on tärkeää miettiä, kenen antaa määritellä oman onnellisuutensa ja menestyksensä, Sahimaa toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä kertoo omakohtaisia kokemuksia resilienssistä. Äskettäin kurssia käydessään Järvelä löysi itsestään taitoja, joita ei ollut ennen havainnut. Yksi niistä oli resilienssi, joka vaikuttaa ratkaisevasti hyvinvointiimme. Mitä joustavampia olemme ajatustemme suhteen, sitä enemmän meillä on liikkumavaraa ja näkökulmaa, Järvelä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Aino-Mari Kiianmies käsittelee energianhallintaa. Fiksu itsensä johtaminen lähtee oman energian hallinnasta. Se on kaiken ydin ja vasta sen jälkeen voi keskittyä siihen, mihin energiaa voi, haluaa ja on järkevää suunnata. Kolumnissaan Kiianmies antaa käyttökelpoisia vinkkejä energiseen ja aikaansaavaan arkeen.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 5. helmikuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)