WORK GOES HAPPY

Mainos
TEKSTI MIIA HUITTI JA JYRI KANSIKAS | 24.10.2019 | KOLLEGA.FI
Työuupumuksen ehkäisy kuuluu kaikille

Joka neljäs kokee työuupumuksen työurallaan.
Joka päivä yhdeksän ihmistä jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyistä.
Mielenterveyden häiriön perusteella päivärahaa saaneiden määrä on kasvanut yli neljänneksen parissa vuodessa.

Nämä luvut ovat pysäyttäviä ja huolestuttavia. Monissa yrityksissä näihin asioihin on kuitenkin herätty suhtautumaan vakavasti ja ennen kaikkea ennaltaehkäisevästi. Tämä selkeä ja ilahduttava muutos on tapahtunut parin viime vuoden sisällä.

Miia Huitti on stressivalmentaja ja kirjailija, jonka intohimona on auttaa ihmisiä stressinhallinnassa.

“Tabu on rikkoutumassa: Yritykset kiinnostuivat työuupumuksen ja stressin torjunnasta”, uutisoi Talouselämä heinäkuussa.

Työuupumuksen ehkäisyyn tarvitaan monien tahojen toimia. Yrityksissä voidaan tehdä yhteisesti asioiden eteen paljon yhdessä työterveyshuollon, työeläkeyhtiöiden sekä muiden toimijoiden kanssa. Samaan aikaan voimme yksilöinä tehdä useita arjen tekoja voidaksemme paremmin. Yhteiskunnallisella tasolla isoja linjanvetoja ja arvokeskustelua tarvitaan myös.

Paljon hyviä asioita tehdään jo nyt

Useilla työpaikoilla on käytössä keinoja, joilla arjen kuormitusta vähennetään työkuormaa pienentämällä. Tätä tehdään esimerkiksi estämällä työsähköpostin käyttö iltakuuden ja aamuseitsemän välillä. Talouselämä-lehden heinäkuisen artikkelin mukaan monet yritykset ovat esimerkiksi palkanneet työpaikkaterapeutteja. Suomessa yksi edelläkävijä on Solita, jossa työskentelee talonsisäinen valmentaja. Hän on henkilö, joka kuuntelee, millaisia haasteita solitalaisilla on esimerkiksi työn ja vapaa-ajan suhteen ja koettaa löytää asioihin ratkaisuja valmentavalla otteella. Myös Nitorissa on tukenaan oma valmentaja Kamu, joka tukee ja tsemppaa nitorilaisia.

Jyri Kansikas on Work goes happy Oy:n toimitusjohtaja.

Ranskassa lainsäädäntö takaa työntekijöille oikeuden olla työpuhelimen saavuttamattomissa työaikojen ulkopuolella. Voisiko tällainen tulla joskus myös Suomeen?

Työkyvyn ylläpitämiseen ja työhyvinvointiin panostetaan entistä enemmän myös yhteistyössä työeläkeyhtiöiden kanssa. Edelläkävijöitä näyttävät olevan IT-yritykset sekä muut sellaisten alojen yritykset, joihin hyviä tekijöitä houkutellaan ja halutaan myös pitää talossa. Hyviä avauksia on havaittavissa myös kuntien ja valtion organisaatiossa ja tämän hyvä aalto näyttää leviävän yhä useammille työpaikoille.

Yhteiskunnalliset toimijat mukana

Yritysten lisäksi työuupumuksen ennaltaehkäiseviä toimia tehdään muillakin tärkeillä vaikuttajatahoilla. Työterveyslaitos valmistelee työuupumukselle selkeää mittaristoa sekä raja-arvoja tärkeistä hälytysmerkeistä ja vakavasta työuupumuksesta. Tavoitteena on saada vuoteen 2022 mennessä käyttöön liikennevalomalli, jonka avulla voidaan tunnistaa työuupumuksen merkit ajoissa.

Hallitus on kirjannut hallitusohjelmaansa, että “tavoitteenamme on maailman paras työelämä: onnellisten ja hyvinvoivien ammattilaisten Suomi, jossa jokaisen tiedot ja taidot ovat työelämän käytössä”.

Julkisesti on keskusteltu myös lyhyemmän työviikon mahdollisuudesta. Tätä on kokeiltu useissa yrityksissä maailmalla ja sen seurauksena on huomattu stressin vähentyneen ja suoritusten parantuneen.

Myös media on herännyt pitämään aihetta esillä, rikkomaan tabuja ja auttamaan hyvän kiertoon laittamisessa.

Jokainen voi tehdä jotain

Itsensä johtaminen ennen kaikkea oman hyvinvoinnin näkökulmasta on varsin ajankohtainen teema nykypäivän työelämässä. On tärkeää oppia tuntemaan itseään ja omia rajojaan. On tärkeää löytää omia kuormitustekijöitään ja oivaltaa mikä itseä palauttaa parhaiten ja miten omaa kuormitustaan voisi keventää niin työssä kuin vapaalla. On tärkeää priorisoida oma hyvinvointi arjen peruspalikaksi, josta ei tingitä arjen pyörteissä.

Joskus tähän riittää oma päätös, joka tulee tehtyä vasta uupumuksen kynnyksellä tai jo yhdestä uupumuksesta toivuttua. Joskus oman hyvinvoinnin kohentamiseen tarvitsee apua ja kanssakulkijaa rinnalle.

Nykyhetkessä on paljon hyvää ja paljon hyvää on myös tulossa. Annetaan jokainen oma myönteinen panoksemme tähän. Tehdään yhdessä parempaa työelämää!

Miia Huitti on kirjailija, puhuja ja stressivalmentaja, jonka intohimona on auttaa oivaltamaan stressin syitä ja opettaa tehokkaita työkaluja stressinhallintaan. Huitin nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.miiahuitti.fi/.

Jyri Kansikas on paremman työelämän rakentaja ja työhyvinvoinnin edistäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana Work goes happy Oy:ssä.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)