KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 23.10.2019 | KOLLEGA.FI
Tietopaketti muutoksen tekoon

Varmasti jokainen on tehnyt muutoksia elämässään ja huomannut sen olevan välillä haasteellista. Suhtaudumme muutokseen usein varauksellisesti ja epäilemme onnistumistamme. Muutos voi kuitenkin olla motivoivaa ja jopa hauskaa, jos sen tekee oikealla tavalla. Hyvät eväät muutoksen tekemiseen antavat mielen voimaan, oppimiseen ja onnistuneisiin muutoksiin perehtyneet veljekset Ilkka ja Harri Virolainen, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Onnistunut muutos.

Muutoksen lähtökohtana on, että se lähtee sisimmästämme, sillä se vaatii ajatusten, asenteiden, tunteiden ja minäkuvan muuttamista. Kukaan ulkopuolinen ei voi käskeä meitä muuttumaan. Sisäisen muutoksen kautta asiat, joita ennen on pitänyt mahdottomina itselleen, tulevat mahdollisiksi. Oleellista onkin sisäistää ajatus, että muutos on mahdollista itselle.

Kirjassa esitellään 13 askeleen muutosmalli, joka auttaa henkilökohtaisen muutoksen tekemisessä. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että hyödyntämällä vähintään neljää muutoksen onnistumisen elementtiä, kasvaa muutoksessa onnistumisen todennäköisyys merkittävästi. Muutoksen onnistumisen elementtejä ovat muun muassa ajatustapojen muuttaminen, vision ja lähitavoitteiden luominen, konkreettisten suunnitelmien tekeminen, tunteiden huomioiminen muutoksessa, ympäristön muokkaaminen muutosta tukevaksi ja sosiaalisen tuen hyödyntäminen.

Keskeistä muutoksessa on usko oman muutoksen onnistumiseen. Sisäisellä puheella on suuri vaikutus omaan toimintaan. Muuttamalla sisäistä puhettaan kannustavaksi ja vähemmän tuomitsevaksi, saa muutettua oman tunnetilansa, mikä johtaa toiminnan muutokseen. Monia vaivaa muutoksessa myös epäonnistumisen pelko, mikä voi suorastaan lamauttaa muutoksen toteuttamisen alkuinnostuksen jälkeen. Siinäkin auttaa sisäisen puheen ja ajatusmallin kääntäminen voimaannuttavaksi tyyliin ”mitä jos kaikki meneekin hyvin”.

Kirjassa käsitellään myös perusteellisesti identiteettiä, jolla on merkittävä vaikutus muutoksen toteuttamisessa. Hyvin usein rajoitamme elämäämme vanhojen uskomusten perusteella, jotka eivät yleensä edes pidä paikkaansa. Olemme esimerkiksi kuulleet lapsuudessa jonkun aikuisen tokaisevan meidän olevan huono oppimaan uusia asioita. Tällainen leima saattaa muuttua identiteetiksi, vaikka se ei ole fakta, vaan pelkkä mielikuva, jonka uskomme. Itseään rajoittavasta identiteetistä on kuitenkin täysin mahdollista luopua ja uudistaa näin elämäänsä.

Kirjassa kerrotaan lisäksi muun muassa muutoksen vaiheista, repsahduksista, priorisoinnista, seuran vaikutuksesta, rutiinien luomisesta, addiktioista luopumisesta sekä mahdollisuudesta muuttua paremmasta versiosta itsestään. Kirjassa on myös paljon esimerkkejä onnistuneista muutoksista sekä käytännön harjoituksia.

Onnistunut muutos -kirja on varsin innostava opus, joka motivoi, rohkaisee ja kannustaa muutoksen toteuttamisessa. Kirja luo uskoa omiin mahdollisuuksiin tehdä onnistuneita muutoksia. Kirja sopii kaikille muutosta harkitseville ja sitä tekeville tueksi ja iloksi.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Onnistunut muutos
Harri Virolainen ja Ilkka Virolainen
Viisas Elämä
2019
243 sivua
30 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)