PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.10.2019 | KOLLEGA.FI
Seitsemän vuotta täynnä!

Enpä olisi uskonut vuonna 2012 millaista elämäni seuraavat seitsemän vuotta tulisivat olemaan. Minulla oli visio työhyvinvointiin keskittyvästä lehdestä, jonka halusin perustaa, ja sain toteutettua sen silloin vastavalmistuneen it-alan kaverin kanssa, jolla oli kaiken lisäksi graafikon taidot.

Vaikka alun alkaen luomamme rakenne on säilynyt, on lehden aihealueet laajentuneet ja ulkoasu kerran uudistettu. Blogien määrä on kaksinkertaistunut ja kirjoittajien määrä moninkertaistunut. Lehden henki on pysynyt alusta alkaen myönteisenä ja siitä olen pitänyt tiukasti kiinni, sillä positiivisuutta tähän maailmaan ja työelämään tarvitaan entistä enemmän. Riippumattomana lehtenä olemme voineet tehdä omat ratkaisumme ja pitää langat omissa käsissämme, mistä olen onnellinen. Teemme lehteä intohimolla ja olen todella ylpeä kolumnisteistamme, jotka ovat kaikki oman alansa syvällisiä asiantuntijoita.

Sanotaan, että elämä menee seitsemän vuoden sykleissä. Saapa nähdä, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Ajankohtaisartikkelissa käsittelemme perinpohjaisesti muutoksen tekemistä. Muutoksen toteuttaminen ei aina ole helppoa, sillä se vaatii omien ajatusmallien sekä syvään juurtuneiden uskomusten muokkaamista. Jos ajatukset ovat päivästä toiseen samanlaiset, myös toiminta ja sen seurauksena tulokset ovat samanlaisia. Olisikin tärkeää ymmärtää, että muutos on mahdollista jokaiselle, Harri ja Ilkka Virolainen sanovat lehtemme haastattelussa. Muutos ei tarkoita sitä, että kaikesta pitäisi luopua ja elämä muuttuisi suorittamiseksi. Keskeistä on tehdä pieniä muutoksia päivittäin ja viikoittain, jolloin vuositasolla näkyy huikeita tuloksia. Artikkelissa Virolaisen veljekset antavat konkreettisia vinkkejä onnistuneen muutoksen toteuttamiseen.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc tarkastelee vuorovaikutusta eri näkökulmista. Koska vuorovaikutus rakentuu dialogille, on tärkeää tunnistaa omat vuorovaikutustyylinsä sekä ymmärtää, millaiset rajat asettaa itsensä ja ympäristön välille. Tulemalla tietoiseksi näistä kahdesta asiasta on mahdollista kohentaa oman vuorovaikutuksensa laatua ja elää tasapainoista elämää, Blanc sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen käsittelee johtamista projekteissa. Projekteissa on usein kyse monivaiheisista töistä, suuresta määrästä tekijöitä sekä ihmissuhteista. Keskeistä projekteissa onkin tehtävien selkeyden ja vastuunjaon lisäksi se, että jokaisella on vastuu projektin ilmapiiristä, Maaranen peräänkuuluttaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Miia Huitti ja Jyri Kansikas tarkastelevat työuupumuksen ehkäisyä. Vaikka työuupumuksen luvut ovat huolestuttavia, on asiaan herätty jo monella taholla aina yrityksistä yhteiskunnallisiin toimijoihin. Tärkeää on huomata myös se, että itsekin voi vaikuttaa asiaan esimerkiksi priorisoimalla oma hyvinvointi arjen peruspalikaksi, josta ei tingitä, Huitti ja Kansikas muistuttavat kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii itsekriittisyyttä. Miksi myönteinen puhe itsestä tuntuu meistä teennäiseltä ja valheelliselta, vaikka kuitenkin kaipaamme jatkuvasti positiivista palautetta? Ja miksi kelpuutamme vain ulkopuolelta tulevan tunnustuksen, emmekä hyväksy omia positiivisia ajatuksia itsestämme, Järvelä kysyy kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Jaana Villanen, joka tarkastelee arvoja. Arvoja ei koskaan tulisi lainata tai kopioida muista yrityksistä, sillä lähtökohtana tulee olla yrityksen omat perusperiaatteet. Kun arvot ohjaavat yrityksen toimintaa ja kuvastavat yrityksen toiminnalle tärkeitä painopisteitä, niistä tulee yrityksen kantava voima, Villanen toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Harri ja Ilkka Virolaisen Onnistunut muutos -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme koetko tekeväsi merkityksellistä työtä, ja jos koet, niin  mikä tekee siitä merkityksellistä. Saimme yli 130 vastausta. Vastaajista yli 70 prosenttia pitää työtään merkityksellisenä ja vajaat 30 prosenttia ei pitänyt. Valtaosa vastaajista kertoi ihmisten auttamisen ja tukemisen monissa eri muodoissa niin asiakaspalvelussa, hoitotyössä, opetustyössä, henkilöstöhallinnossa kuin monilla muillakin aloilla tuovan merkityksellisyyttä työhön. Kilpailun palkinnon, Tuuma-kustannuksen kustantaman, Maaretta Tukiaisen kirjoittaman Tärkeintä tänään -kirjan voitti Karoliina Suoniemi Tampereelta. Onnittelut Karoliinalle ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 6. marraskuuta.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)