PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 25.9.2019 | KOLLEGA.FI
Arvoilla on väliä

Ei ole yhdentekevää, millaisessa työpaikassa työskentelee. On tärkeää, että yrityksen arvot ja kulttuuri vastaavat omaa arvomaailmaa. Itselleni se on aina ollut tärkeää ja aiemmin palkkatyössä ollessani hakeuduin aina sellaisiin yrityksiin, joiden arvomaailman saatoin hyväksyä. Nykyään, kun työskentelen yrittäjänä, on omien arvojen toteuttaminen paljon helpompaa.

Nykyään arvoihin kiinnitetään onneksi jo paljon huomiota. Mutta vaikka arvot on yrityksessä mietitty, ei se kuitenkaan aina takaa, että ne toteutuisivat. Arvoihin pitää pystyä sitoutumaan ja siksi niiden pitää olla ymmärrettävät ja helposti omaksuttavat. Tällaisiin arvoihin törmäsin kirjoittaessani tähän numeroon juttua Haltonin perheyrityksestä. Yrityksen viidestä arvosta etenkin yksi, positiivinen asenne, kolahti minuun. Jokaisen edellytetään olevan sataprosenttisesti vastuussa yhtiön kehittämisestä paremmaksi työpaikaksi. Voiko sen paremmin sanoa. Oli myös ilo huomata, että arvot näkyvät arjessa, sillä yrityksen työsuhteet ovat pitkiä ja ihmiset viihtyvät työssään. Tällaista asennetta olisi hienoa nähdä työelämässä laajemminkin.

Lisää aiheesta voi lukea Hyvässä seurassa -blogista, jossa Halton konsernin hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen ja henkilöstöjohtaja Anne-Marie Ruohonen kertovat tarkemmin yhtiön arvoista, palkitsemisesta, ihmisten johtamisesta ja työhyvinvoinnin toteuttamisesta. Yksi talossa viihtymisen ja henkilöstön vahvan sitoutumisen salaisuuksista on se, että Haltonilla on aina sallittu uuden kokeilu – sekä virheetkin – koko yhtiön 50-vuotisen olemassaolon ajan.

Coaching-blogissa Niko Leppänen tarkastelee minäkuvia. Usein haluamme luoda positiivisen minäkuvan ja näyttää ulkopuolisten silmissä ihanteellisilta, mutta tällaisten minäkuvien ylläpito vaatii ponnisteluja ja kuluttaa. Sen sijaan meidän kannattaisi panostaa luontaisiin vahvuuksiamme ja uskaltaa päästää irti tarpeesta olla jotain muuta, Leppänen toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Kaisa Alamäki käsittelee erilaisuutta työelämässä. Diversiteetti on voimavara, joka luo pohjan työyhteisön onnistumiselle. Yleinen harhaluulo on kuitenkin se, että kaikkien työyhteisössä tulisi olla asioista samaa mieltä. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että erilaisuus on etu, kunhan ryhmällä on selkeä tavoite ja yhteinen nimittäjä, Alamäki sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee avun pyytämisen vaikeutta. Moni meistä kokee olevansa itsenäinen, vahva ja pärjäävä tyyppi, joka ei apua kaipaa. Totuus on kuitenkin se, että yksin pääsee vain tiettyyn pisteeseen, mutta kannustavan ryhmän avulla ja energisoimana pääsee paljon pidemmälle, Nyberg sanoo kirjoituksessaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii oppimisen omavastuuta. Osaamisen päivittäminen on paitsi yritysten ja yhteiskunnan myös yksilön omalla vastuulla. Osaamisen taso on oman työhyvinvoinnin kannalta äärimmäisen tärkeää ja vaikuttaa työmarkkina-arvoomme. Nyt olisikin korkea aika kantaa oma vastuunsa oppimisesta, ennen kuin se on liian myöhäistä, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka tarkastelee mielen ansoja ja vanhoihin tapoihin loukkuun jäämistä. Toistamme samoja virheitä niin kauan kuin meillä on opittavaa itsestämme. Jos emme opi, emme muutu. Kun harjoittelemme kyvykkyyttämme elämän pienillä vaikeuksilla, olemme valmiimpia kohtaamaan isompiakin muutoksia, Latikka sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 9. lokakuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)