PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 1.8.2019 | KOLLEGA.FI
Uusia alkuja

Kesää on vielä jäljellä, vaikka lomat ovat jo useimpien kohdalta ohi. Oma syyskauteni alkoi tällä viikolla varsin vauhdikkaissa merkeissä lehdenteolla, mutta huomasin että ensimmäisinä työpäivinä rutiinit ovat olleet hieman kateissa. Toisaalta se vain kertoo, että loma on tehnyt tehtävänsä ja olen ehtinyt palautua.

Alkaneen arkiaherruksen lomassa olen jo ehtinyt pohtia omaa suhdettani työntekoon. Niin helposti solahdan nimittäin hampaat irvessä puurtamiseen, kun tekemistä on paljon. Se on sinänsä ristiriitaista, sillä teen työtä, jota rakastan. Sen lisäksi, että osaa keskittyä oleelliseen, on keskeistä myös se, millä asenteella työtä tekee. Jälleen kerran opettelen myös armollisuutta itseäni kohtaan, mikä on todella vaikeaa.

Edessä on joka tapauksessa työntäyteinen ja jännittävä syksy. Lehtemme on saanut syyskaudelle viisi uutta kirjoittajaa. Olemme aloittaneet yhteistyön Work goes happyn kanssa ja avanneet upouuden WGH-blogin, jossa Jyri Kansikas kertoo mietteitään työstä ja hyvinvoinnista. Tämän lisäksi ensiesiintymisensä suorittavat myös Kaisa Alamäki Johtajuuden ytimessä -blogissa ja Jaana Hautala Coaching-blogissa. Seuraavassa numerossa esittelemme lisää uusia kirjoittajia!

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme uramuutoksen tekemiseen uravalmentaja Riikka Pajusen ohjein. Kun uusi työ houkuttaa, ei työpaikan vaihtaminen ole aina yksinkertainen juttu, varsinkin, jos ei edes tiedä, mitä haluaa. Uudistuminen lähtee nykytilanteen kohtaamisesta. Avainasemassa uuden työn löytämisessä on omien kiinnostusten, vahvuuksien ja osaamisten systemaattinen selvittäminen, Pajunen sanoo lehtemme haastattelussa. Oma unelmatyö on mahdollista löytää, kun jaksaa nähdä asian eteen vaivaa.

Henkilökuvassa esittelemme Tuula Maarasen, joka toimii projektipäällikkönä konsultin ominaisuudessa. Omaa yritystä nykyään luotsaava Maaranen ehti toimia yli kolmekymmentä vuotta palkollisena projektipäällikkönä monissa eri yrityksissä IT-maailmassa ennen kuin perusti oman firman viisi vuotta sitten. Suurissa hankkeissa viihtyvä Maaranen nauttii laajojen asiakokonaisuuksien hallinnasta, mutta on myös kouluttautunut työnohjaajaksi ja aikoo keskittyä siihen projektiuransa jälkeen.

Coaching-blogissa Jaana Hautala antaa vinkkejä, miten voimme pitää yllä hyvää energiaa myös loman jälkeen. Töihin palatessa on hyvä varmistaa, että kuuntelee itseään herkällä korvalla ja varmistaa pysähtymisen, jolloin on helpompi keskittyä siihen, mistä saa työssään onnistumista ja iloa, Hautala kehottaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Kaisa Alamäki pohtii itseohjautuvuutta. Itseohjautuvuus ei ole itsestään selvä taito, vaan edellyttää tarvittavia työvälineitä, selkeää kuvaa onnistumisesta, luottamusta työntekijöiden kesken sekä ennen kaikkea johdon luottoa työntekijöihin, Alamäki toteaa kirjoituksessaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee naisten johtajuustaitoja. Vaikka naiset kokevat olevansa epävarmempia kykyjensä suhteen, on tutkimuksessakin todettu naisten olevan erinomaisia johtajia. Olisiko naisten jo aika uskoa enemmän omiin taitoihinsa, Nyberg kysyy kolumnissaan.

Uudessa Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii läsnäolon voimaa. Omia kokemuksiaan peilaava hän kertoo löytäneensä ajan saatossa arkeensa armollisuutta ja oppineensa keskittymään hetkeen. Mutta ilman vuorovaikutusta ja ajatusten vaihtoa toisten ihmisten kanssa se ei olisi ollut mahdollista, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka kertoo omakohtaisen oivalluksen, jonka ansiosta hänen oma tarinansa muuttui ja sen myötä myös oma ajattelu vapautui rajoittavista uskomuksista. Uuden luvun elämässään aloittanut Latikka antaa kolumnissaan vinkkejä omien rajoitteiden rikkomiseen.

Kirjablogissa arvioimme Riikka Pajusen Omaa tehtävää etsimässä -kirjan.

Viime sunnuntain päättyi lehtemme kesäkysely, jossa tiedustelimme, saatko käyttää vahvuuksia työssäsi ja miten se vaikuttaa työskentelyysi. Saimme lähes sata vastausta. Lähes 70 prosenttia vastaajista ilmoitti saavansa käyttää vahvuuksia työssään. Tärkeimpiä vaikutuksia tällä oli motivaatioon, työn tehokkuuteen ja työn mielekkyyteen. Kyselyn palkinnon, Viisas Elämän kustantaman, Katja Frangen kirjoittaman Kuunsilta-kirjan, voitti Irene Numminen Hämeenlinnasta. Onnittelut Irenelle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraava numero julkaistaan kahden viikon kuluttua keskiviikkona 14. elokuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)