PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 28.8.2019 | KOLLEGA.FI
Omassa roolissa

Jokaisella meistä on oma rooli, joka luonnollisesti hieman vaihtelee tilanteen mukaan. Kun saamme olla roolissamme ja omana itsenämme, voimme hyvin. Toisaalta taas ulkopuoliset paineet voivat pakottaa meitä tiettyyn rooliin, jolloin saatamme joutua kauas omasta ytimestämme.

Esimerkiksi ikä on asia, joka muokkaa rooliamme pikkuhiljaa. Aiemmin ikä vaikutti myös ratkaisevasti pukeutumiseen ja käyttäytymiseen sekä siihen, mitä ihmiseltä odotettiin – niin työssä kuin kotona. Onneksi elämme aikaa, jolloin ikä vaikuttaa yhä vähemmän siihen, mitä voi ja saa tehdä, ja roolien rajat ovat laajentuneet. Itse olen ainakin huomannut, että mitä vanhemmaksi olen elänyt, sitä luovemmaksi olen tullut ja sitä rohkeammin olen asioita toteuttanut. Pukeutumisenkin suhteen olen aina valinnut itseäni miellyttävät vaatteet miettimättä sen kummemmin ikärajoitteita. Ja jos rooli tuntuu liian ahtaalta, sitä kannattaa muokata. Kuten Erja Järvelä sanoo kolumnissaan Hyvinvointi-blogissa, meillä on vain tämä yksi elämä, joka kannattaa täyttää ilolla ja innostuksella!

Henkilökuvassa esittelemme ulkomailla pitkään työskennelleen Kaisa Alamäen, joka asuu nykyään Helsingissä. Aikanaan Torniosta Hampuriin opiskelemaan lähtenyt Alamäki jäi valmistuttuaan ulkomaille ja pääsi töihin amerikkalaiseen finanssijättiin, jonka leivissä työskenteli pitkään Münchenissä. Isänsä Altzheimerin takia Alamäki kuitenkin palasi Suomeen kymmenen vuotta sitten ja asettui Helsinkiin, jossa on viihtynyt hyvin. Pari vuotta sitten Alamäki siirtyi Nooa Säästöpankkiin, jossa toimii tätä nykyä varallisuuden hoidon myyntijohtajana. Tavoitteellisena ihmisenä Alamäki tykkää myös juoksemisesta ja on osallistunut myös muutamaan maratoniin ulkomaita myöten.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen kertoo tarinan, jossa työntekijän kaikki toiveet toteutuvat. Vaan mitä käykään loppujen lopuksi, kun asiakkaat, työkaverit ja deadlinet ovat hävinneet ja työpaikasta tulee rauhan tyyssija…

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas tarttuu yhteiskunnassamme vellovaan keskusteluun työajoista. On todella vaikeaa löytää kaikille samanpituista tuntimäärää, joka olisi optimi niin tuottavuuden kuin työntekijän kannalta.Koska asiassa on monta näkökulmaa, tulisi keskustelussa säilyttää tolkku ja laajempi perspektiivi, Kansikas peräänkuuluttaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa aloittaa uusi kolumnistimme Tuula Maaranen, joka pohtii johtajuutta niin omakohtaisesta, itseohjautuvasta kuin eri sukupolvien näkökulmasta. Johtaminen ei ole kuolemassa, mutta se on muutoksessa. Yksi johtamisen valtatrendeistä onkin itsensä johtaminen, joka tekee meistä kaikista johtajia, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii roolien merkitystä elämässämme. Meidät on saatettu kasvattaa siten, että meidän tulee olla järkeviä ja vastuuntuntoisia aikuisia, joiden pitää varoa ylilyöntejä ja epäonnistumisia. Riippumatta muiden ajatuksista ja odotuksista, meidän tulisi pikemminkin painottaa itseilmaisua ja innostusta elämään, Järvelä sanoo kolumnissaan.

Seuraava numero julkaistaan kahden viikon kuluttua keskiviikkona 11. syyskuuta.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)