COACHING

Mainos
TEKSTI ALISA YLI-VILLAMO KUVA MINNA KURJENLUOMA | 15.5.2019 | KOLLEGA.FI
Kohtaamisten voima

Mitä muistat eilisestä päivästäsi? Mistä olet kiitollinen? Mikä sai hymyn huulillesi tai kehoosi lämmön tunteen? Olitko se onnekas, joka kohtasi ainutlaatuisen tyypin? Koitko tulleesi nähdyksi ja kuulluksi juuri sellaisena kuin olet? Olitko aidon kiinnostunut kohtaamasi ihmisen sanoista ja eleistä?

Alisa Yli-Villamo on monipuolinen ravinto- ja hyvinvointivalmentaja, joka tukee ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja haluaa lisätä myötätuntoista suhtautumista elämään.

Monille meistä ihmissuhteiden merkitys on huikean iso osa hyvää oloa tai ahdistuksen määrää. Kuten Frank Martela kirjoitti äskettäin Helsingin Sanomien kolumnissaan “Jokainen, joka väittää itse ansainneensa menestyksensä, joko valehtelee tai ei ole koskaan ymmärtänyt, mistä ihmisyydessä on kyse. Koko minuutemme – arvomme, ajattelutapamme, unelmamme, kykymme – rakentuu muiden varaan, heidän tuellaan.”

Olet yksilönä arvokas, mutta aina osa muita ihmisiä. Jokaisen meistä olisi arvokasta oppia olemaan kokonaisvaltaisesti läsnä hyvinkin eri tavalla ajattelevien ja tuntevien ihmisten kanssa uhraamatta ainutlaatuista yksilöllisyyttään. Moni ihminen saattaa nimittäin jäädä meiltä kokonaan huomaamatta. Satunnaisesti puhelinta näprätessämme emme välttämättä tajua, että puhujan sanat menivät meiltä ohi. Kaipaisivatko vastaanottavuuden lihaksesi kenties vähän treenaamista? Mitä jos kokeilisit!

Vastaanottavuuden lihasten treeniohjelma

1.  Hengitä hetki rauhallisesti.

 • Hengitä nenän kautta sisään ajatuksissasi rauhaa ja läsnäoloa.
 • Pidätä hengitystä hetki.
 • Puhalla suun kautta ulos ajatuksissasi välittämistä ja vastaanottavuutta.
 • Toista niin monta kertaa kuin koet tänään tarpeelliseksi.

2. Lähde liikkeelle avoimena ja uteliaana.

 • Avaa sydämesi ja ole valmis kohtaamaan vastaantulevat ihmiset.
 • Anna itsellesi mahdollisuus nähdä ja kuulla, mitä tapaamasi ihmiset sinulle viestivät.
 • Ihmettele kohtaamisten itsessäsi aiheuttamia tunteita ja reaktioita.
 • Oivalla, miten ainutlaatuisten hetkien äärelle olet saanut pysähtyä. Mitä olet tänään oppinut itsestäsi, toisista ja elämästä?

3. Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaan kohtaamisistasi.

 • Pysähdy päiväsi kokemusten äärelle.
 • Anna kiitollisuudelle tilaa ja mahdollisuus löytää sinulle merkityksellisten asioiden lähteitä.
 • Kiitä itseäsi kaikista kohtaamisten äärellä tekemistäsi läsnäoloharjoituksista. Olet parantanut näiden hetkien avulla hyvinvointiasi.

Itselleni tämän treeniohjelman vaikuttavuus on ollut huikean suuri. Hämmennyksen, tunteiden vuoristoradan ja pysäyttävien kokemusten kautta tunnen voimaantuvani näistä hetkistä valtavasti. On etuoikeutettua saada kohdata erilaisuutta, ainutlaatuisuutta ja yksilöllisyyttä.

Katson elämää omalta kantiltani. On arvokasta kuulla toisen näkökulma ja herätä ajattelemaan täysin uudella tavalla. Minulla on vain yhden ihmisen tieto, taito ja kokemukset. Yhteensä meillä on paljon enemmän. Kysy, niin kerron mielelläni itsestäni ja omista ajatuksistani. Lupaan vastavuoroisesti pysähtyä kuulemaan, kun sinä puhut. En voi tietää, mitä ja miten ajattelet. Ainoa mahdollisuuteni on saada kohdata sinut ja hyödyntää se ainutlaatuinen hetki.

Alisa Yli-Villamo on KTM, ravinto- ja hyvinvointivalmentaja, TRE-ohjaaja ja BrainID-mentor, joka kouluttaa hyvinvointiohjaajia ja esimiehiä. Ravinnon, aktiivisuuden, palautumisen sekä yksilön vahvuuksien ja myötätuntoisen elämään suhtautumisen parissa työskentelevällä Yli-Villamolla on myös vahva kokemus liiketaloudesta ja muutosjohtamisesta.

Lisätietoja Alisa Yli-Villamosta löydät https://www.ihanaelo.fi/ -sivustosta, Facebook-sivulta https://www.facebook.com/IhanaElo/ ja LinkedInistä https://www.linkedin.com/in/alisa-yli-villamo-b1a35a54/  sekä sähköpostilla osoitteesta alisa@ihanaelo.fi.

Lue myös Yli-Villamon edelliset kolumnit Uhraudutko uupumukseen asti? ja Motivoiko mittaaminen muutokseen? sekä aiemmin hänestä kirjoitettu henkilökuva Numerot hallitseva hyvinvointivalmentaja.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)