PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 2.5.2019 | KOLLEGA.FI
Irti­päästämisen taika

Elämä on jatkuvaa oppimista, sen olen huomannut. Oma teemani on viime aikoina ollut irtipäästäminen. Olen kova huolestumaan ja mietin herkästi milloin mitäkin mahdollista tulevaisuuden murhetta – ja hyvin usein aivan turhaan.

Olin äskettäin seminaarissa, jossa käsiteltiin muun muassa irtipäästämistä. Hyvä keino suhteuttaa omat ongelmansa on miettiä, miltä kyseinen asia näyttäisi viiden vuoden kuluttua ja olisiko sillä silloin enää merkitystä. Harva asia on enää ongelma, kun aikaa on kulunut. Mielessämme suurentelemme helposti huoliamme, jotka saattavat vaikuttaa jopa ylitsepääsemättömiltä. Kuitenkin jo ajatusten suuntaaminen siihen lopputulokseen, jonka haluaisi, saa huolet pienenemään.

Olenkin nyt alkanut kiinnittää huomiota ajatuksiini ja huomatessani jälleen kerran huolestuvani jostain, olen tietoisesti pysäyttänyt ajatuskulun, huokaissut syvään ja sanonut mielessäni sanat ”päästä irti”. Ei todellakaan ole helppoa, varsinkin kun olen luonteeltani organisoija, joka haluaa hoitaa asiat viimeisen päälle. Kuitenkin, niin yllättävää kuin se onkin, irtipäästäminen antaa tilaa ajatuksille ja mieli rauhoittuu. Ja silloin näkee kaikki mahdollisuudetkin, joita jokaisessa asiassa aina on.

Irtipäästämisen ja luottamisen teemoissa liikkuu myös Leena Siitonen Hyvinvointi-blogissa. Haluamme kovasti kontrolloida asioita ja jos homma ei ole hanskassamme, turhaudumme ja hermostumme. Yksi suurimmista haasteistamme onkin oppia luottamaan. Kun lakkaamme säätämästä ja vaatimasta maailmankaikkeudelta, miten asiat pitää hoitaa, annamme sille tilaisuuden yllättää meidät iloisesti, Siitonen toteaa kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme kahvila- ja ravintola-alan konsultin ja kouluttajan Malina Pursiaisen, joka on yritäjä henkeen ja vereen. Jo pienestä pitäen vanhempiensa perheyrityksessä työskennellyt Pursiainen perusti ensimmäisen oman kahvilansa 24-vuotiaana ja ehti toimia lähes kymmenen vuotta kahvila-ravintoloiden vetäjänä, kunnes hyppäsi palkkatyöhön. Veri kuitenkin veti takaisin yrittäjäksi ja pari vuotta sitten hän aloitti rakastamansa alan konsulttina ja nauttii nyt elämästään ja perheestään omien aikataulujensa mukaan.

Coaching-blogissa Niko Leppänen tarkastelee stressiä uudesta näkökulmasta. Vaikka ulkoiset olosuhteet nähdään yleensä stressin perimmäisenä syynä, stressi kuitenkin syntyy ajattelumme kautta ja olosuhteiden vastustuksen seurauksena. Vähentääksemme stressiä, meidän kannattaakin nimenmaan lopettaa ulkoisten olosuhteiden syyttäminen, Leppänen vinkkaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa käsittelee työnteon motivaatiota. Jokainen meistä tarvitsee jonkinlaisia yllykkeitä, kannustimia ja motivaattoreita työhönsä. Motivaatio onkin kuin bensa, joka käynnistää koneistomme ja pitää meidät liikkeellä – ja ilman motivaatiota työnteko käy raskaaksi ja tehottomaksi, Sahimaa sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen pohtii johtajan tehtävää. Johtaminen lähtee halusta olla toiselle sellainen kuin itselleen toivoisi oltavan. Johtaminen vaatii myös sitä, että ymmärtää miksi haluaa johtaa, mitä voi antaa toisille ja miten voi parantaa työyhteisönsä arkea, Kuosmanen muistuttaa kolumnissaan.

Kollega.fi testaa -blogissa arvioimme Tiina Latikan ja David Rahmanin Winning mindset -kurssin.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 15. toukokuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)