PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 15.5.2019 | KOLLEGA.FI
Arvokas vuoro­vaikutus

Olin taannoin eräällä kurssilla, jossa sanottiin, että olemme keskiarvo viidestä lähipiirissämme olevasta ihmisestä. Hurja väite! Nämä viisi ihmistä vaikuttavat meihin suuresti omilla asenteillaan, energiallaan ja näkemyksillään. Itse voin sanoa olevani onnekas, koska ympärilläni olevat ihmiset ovat hienoja ja ihania tyyppejä.

Myös tuttavapiirini on viime aikoina laajentunut ja olen saanut tutustua moniin uusiin ihmisiin niin työni puolesta kuin muutenkin. On antoisaa oppia tuntemaan ihmisiä ja kohtaamiset ovat aina mielenkiintoisia. Jokaisella ihmisellä on aina jotain annettavaa, kun tarkkaan kuuntelee. Se voi olla ajatus, idea tai hyvä neuvo. Ja vastavuoroisesti voi olla itselläkin mahdollisuus vaikka kannustaa toista jossain hänelle tärkeässä asiassa. Ihmisten kohtaamisesta on tullut entistäkin arvokkaampaa näin älykännyköiden aikakaudella. Vaikka itsekin tykkään erityisesti LinkedInin seuraamisesta, ei mikään voita livetapaamista. On aina innostavaa saada vaihtaa ajatuksia kasvokkain hyvässä seurassa.

Ihmissuhde-teemassa liikutaan myös Coaching-blogissa, jossa Alisa Yli-Villamo pohtii kohtaamisten voimaa. Ihmissuhteet aiheuttavat meille yleensä joko hyvää oloa tai ahdistusta. Jokainen meistä voi kuitenkin oppia kohtaamaan ja vastaanottamaan toisen ihmisen kokonaisvaltaisesti ja läsnäolevana, Yli-Villamo vinkkaa kolumnissaan.

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme huijarisyndroomaan, jota moni työelämässä potee. Tämä ajatusvääristymä saa ihmisen uskomaan, että hän ei osaa mitään, vaikka on kyvykäs vaativiinkin tehtäviin. Työkaverien ja pomon myönteinen palaute ei huijaria hetkauta, vaan hän luulee, etteivät muut vain huomaa hänen osaamattomuuttaan, psykologi Tiina Ekman sanoo lehtemme haastattelussa. Vaikka huijarisyndrooman juuret ulottuvat usein lapsuuteen, ajattelutapa on aikuisena muutettavissa. Toipuminen alkaa siitä, että tunnistaa asian ja puhuu siitä myös muille. Yllättävän moni nimittäin kärsii samasta vaivasta.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti pohtii luovuuden lähteitä. Nykypäivän työelämässä oletetaan, että olisimme aina luovia ja tehokkaita. Aivomme kuitenkin tarvitsevat tyhjäkäyntiä voidakseen luoda uutta eivätkä innovaatiot synny paineessa ja kiireessä, Huitti muistuttaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc tarkastelee oppimisen tärkeyttä. Nykyajan työelämässä oppimisesta on tullut keskeinen vaatimus ja välttämätön taito, sillä maailma ympärillämme muuttuu vauhdilla. Tulevaisuuden menestyjät eivät olekaan enää ainoastaan osaajia vaan ennen kaikkea hyviä oppijoita, Blanc toteaa kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste antaa vinkkejä kevyempään ruokavalioon. Vaikka ruokavalion laadussa saattaa tapahtua kesällä notkahduksia, repsahdukset on toisaalta mahdollista helposti paikata kesän tuoreilla kasviksilla. Oleellista on ottaa rennosti, eikä ruokavalion kanssa tarvitse olla mustavalkoinen, Havaste sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 29. toukokuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)