PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 3.4.2019 | KOLLEGA.FI
Onnellisuuden lähteillä

Jokainen meistä haluaa olla onnellinen. Mutta mitä onnellisuus oikein on? Kukin meistä ajattelee onnellisuudesta vähän eri tavalla ja eri kansallisuudet vielä omalla tavallaan. Meillä Suomessa onnellisuutta ei juuri ole hehkutettu, mitä kuvaa hyvin sanonta ”kell’ onni on, se onnen kätkeköön”.

Olin äskettäin seminaarissa kuulemassa onnellisuustutkija Emma Seppälää, joka sai minut pohtimaan aihetta laajemminkin. Onnellisuus ei nimittäin ole yhdentekevää, sillä tunteet ja mielentilamme vaikuttavat valtavasti kaikkeen tekemiseemme. Itse kukin on varmasti huomannut kuinka alakuloisessa mielentilassa on vaikea tehdä töitä kun taas onnellisessa mielentilassa kaikki sujuu kuin flowssa. Onnellisuutta pitää kuitenkin aktiivisesti bongata joka päivästä. Itse olen ottanut tavaksi nauttia pienistä asioista työpäivän lomassa. Minulle iloa tuottavat esimerkiksi kahvikupposen nauttiminen lempilehteä lukien, lyhyt kävelylenkki tai päivän tapahtumien kirjaaminen päivyriin. Ja jos vielä saa vaikka omien töiden ohessa autettua toista, ilo on sitäkin suurempaa. Yksi hyvä keino vaalia onnellisuuttaan on keskittyä tähän hetkeen. Kun olemme läsnä, näemme myös kaiken kivan ympärillämme!

Onnellisuudesta voit lukea lisää ajankohtaisartikkelissamme, jossa aiheeseen perehdytään syvällisesti. Tutkimusten mukaan onnellisuus tuo esiin parhaan potentiaalimme ja tekee meistä tuotteliaita. Positiiviset tunteet auttavat meitä näkemään asiat muiden näkökulmasta ja parantaa kykyämme tuntea vahvempaa yhteyttä muihin ihmisiin, onnellisuustutkija Emma Seppälä sanoo lehtemme artikkelissa. Kestävää onnellisuutta emme saa sillä, että kahmimme kaikkea vain itsellemme, vaan nimenomaan toisia auttamalla, sillä myötätunto toisia kohtaan tuo iloa ja tekee elämästä merkityksellistä.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittelee tunteita työelämässä. Tunteet ovat osa meitä, eikä niitä voi erottaa työpaikallakaan. Tunteiden kanssa kuitenkin kohdataan myös haasteita, jotka haittaavat työntekoa. Kolumnissaan Pihlaja antaa vinkkejä, miten omia ajatuksiaan ja tunteitaan oppii johtamaan työntekoa palvelemaan.

Coaching-blogissa Tiina Latikka kannustaa meitä ottamaan käyttöön täyden potentiaalimme. Vaikka osaamme unelmoida, emme useinkaan rohkene toteuttaa haaveitamme. Vastuksia elämässä riittää ja unelmien toteuttaminen voi pelottaa, mutta pelolle ei pidä antaa valtaa, vaan kääntää se innostukseksi, Latikka rohkaisee kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Pirjo Saarni käsittelee esimiehen vastuuta työyhteisön tunneilmapiiristä. Esimiehen rooliin kuuluu huolehtia, että yhteistyö, avun antaminen ja tukeminen sekä kommunikointi sujuvat tiimissä. Tehtävän täyttäminen kuitenkin edellyttää esimieheltä hyviä tunnetaitoja ja halua ymmärtää syvällisesti itseä ja muita, Saarni muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii palautteen antamista. Vaikka monilla työpaikoilla toivotaan palautetta, on kriittisen ja korjaavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen aina haastavaa. Koska ihmiset reagoivat palautteeseen tunteella, se vaatii palautteen antajalta ja vastaanottajalta taitoa käsitellä ja hyväksyä sekä omia että toisten tunteita, Lämsä toteaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)