VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI SANNA SPOHR KUVA JANNIS POLITIDIS | 17.4.2019 | KOLLEGA.FI
Mitä parhaat valmentajat tekevät toisin?

Olet varmaan huomannut, miten henkilökohtainen kehitys ja ylipäätään kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat nousseet suosituiksi puheenaiheiksi. Samalla erilaisten valmennuspalvelujen käyttö on selvästi lisääntynyt. Mutta oletko koskaan miettinyt, mitä eroa on erilaisilla alan valmentajilla ja mikä erottaa parhaat coachit valmentajista, jotka ovat ”ihan ok”?

Sanna Spohr on Health Coach -valmentaja ja Health Coach Academyn perustaja, joka on toiminut pitkään liikunta- ja hyvinvointialalla.

Jotta asia aukeaisi paremmin, kannattaa tutustua valmennuksen eri tasoihin, joita on kaikkiaan neljä. Tasojen tunnistaminen on hyödyllistä, sillä ne määrittävät, miten syvälle muutos etenee.

1. Ensimmäisellä tasolla valmentaminen on tekemisen valmentamista. Esimerkiksi ”syö näin, niin painosi putoaa”, ”meditoi tällä tavoin, niin mielesi rauhoittuu” tai ”tee näin, niin myyntisi kasvaa”. Tämäntyyppinen konsultoiva valmennus sopii silloin, kun valmennettavalta puuttuu tietoa. Tällä tasolla tehty valmennus ei kuitenkaan vielä takaa sitä, että muutokset saadaan vietyä käytäntöön.

2. Toisella tasolla valmennetaan tapoja ja käyttäytymistä. Tavat ja rutiinit muovaavat elämäämme oleellisesti, joten jos pystymme vaikuttamaan tapoihin, pystymme vaikuttamaan myös hyvinvointiin ja sitä kautta koko elämänlaatuun.

Mutta jos tarvitsemme tavan ylläpitämiselle jatkuvasti ulkopuolista valvontaa, on kyse edelleen enemmän ulkoisesta motivaatiosta. Kun ulkopuolista valvontaa, palkkion toivoa tai rangaistuksen uhkaa ei enää ole, lakkaa usein myös itse tekeminen. Hyvä coach voi kuitenkin auttaa motivaation sisäistämisprosessissa.

3. Kolmannella tasolla tarkastellaan syvällisesti arvoja, asenteita, uskomuksia ja ajatusmalleja. Kuten Timothy Gallwey toteaa coachingin klassikkokirjassaan ”Voita vastustajasi, voita itsesi”, pelaamme jatkuvasti peliä sekä ulkoisilla että sisäisillä areenoilla.

Meillä kaikilla on erilaisia esteitä unelmiemme tiellä, ja useimmat niistä ovat omassa mielessämme. Tällaisia esteitä ovat erilaiset pelot ja uskomukset koskien sitä, mikä on meille mahdollista. Kolmannen tason lähestymistapa perustuu olettamukseen, että kun ihmisen ajatusmallit muuttuvat, niihin liittyvät tunnetilat ja sitä kautta myös toiminta muuttuu. Parhaimmillaan muutosta tapahtuu ilman, että ihmisen tarvitsee “muistaa” olla erilainen.

4. Neljännellä tasolla coaching pureutuu ihmisen identiteettiin eli siihen, millainen ihminen haluaa olla ja millaiseksi hän haluaa kasvaa muutosprosessin myötä. Eniten pahoinvointia elämäämme aiheuttaakin todennäköisesti se, että poikkeamme liian kauas siitä, millaisia haluamme olla ihmisinä itsellemme ja muille.

Neljännellä tasolla voidaan puhua myös johtajuuden coachingista. Tällä tasolla autetaan ihmistä tulemaan paitsi paremmaksi oman elämänsä ja hyvinvointinsa johtajaksi sekä myös paremmaksi roolimalliksi ja liideriksi esimerkiksi omille läheisille tai tiimiläisille. Monesti ympärillä olevat ihmiset myös huomaavat muutoksen ja hyvä lähtee kiertämään eteenpäin.

Parhaat tulokset yhdistelemällä

Parhaat coachit tietävät, että oikea tieto, joka voi olla coachattavalla jo valmiina, yhdistettynä intuitiiviseen kuunteluun vie koko valmennuksen eri tasolle.

Coachingissa voidaan esimerkiksi erilaisten harjoitusten ja keskustelujen avulla tarkastella, miten tietty tieto tai päätös mahdollisesti auttaa itseä eteenpäin hyvinvoinnin suuntaan tai vastaavasti vie siitä poispäin.

Entistä oleellisempaa intuition kuuntelu on silloin, kun tietoa on saatavilla erityisen vähän tai liian paljon. Nykypäivänä, kun tietoa on valtavasti vain muutaman klikkauksen päässä, ongelmana on yleensä jälkimmäinen.

Hyvässä coachingissa valmennettavan oman äänen kuuleminen tehostuu ja asiat kirkastuvat.

Totuuden kertoja haastaa uudelle tasolle

Parhaat coachit erottaa valmentajista, jotka ovat  “ihan ok”, myös siitä, että he ovat totuuden kertojia, jotka tarvittaessa haastavat valmennettavansa uudelle tasolle. He tekevät sen kuitenkin tavalla, joka on rakkaudellinen.

Parhaita valmentajia kiinnostaa ennen kaikkea coachattavan kehittyminen. Joskus se vaatii myös sitä, että katsotaan silmästä silmään niitä asioita, jotka eivät toimi – pelkän päänsilittelyn sijaan. Kasvu vaatiikin yleensä poistumista omalta mukavuusalueelta omalle uskallusalueelle. Joskus se tarkoittaa myös asioiden tekemistä vähemmän, mutta fiksummin.

Lisäksi oman hyvinvoinnin vaaliminen on välttämätöntä, jos haluamme antaa oman lahjamme maailmalle, ottaa omat vahvuutemme käyttöön ja antaa oman panoksemme yhteisön ja perheemme hyväksi. Sillä miten voisimme auttaa muita, ellei oma astiamme ole niin sanotusti täysi.

Parhaimmillaan coachingissa voidaan sukkuloida eri tasojen välillä tarpeen mukaan. Syvemmille tasoille mentäessä muutos on kuitenkin pysyvämpää.

Jos siis olet miettinyt valmentajan palkkaamista tai peräti itse coachiksi kouluttautumista ja olet sitoutunut itsesi kehittämiseen, kannattaa varmistaa, että coachillasi tai mentorillasi on taito viedä sinua pintatasoa syvemmälle!

Sanna Spohr on Health Coach -kouluttaja ja Health Coach Academyn perustaja. Health Coach Academyssa koulutetaan tulevia Health Coacheja kasvamaan hyvinvoinnin ammattilaiseksi, oppimaan tulokselliset coaching-taidot sekä ansaitsemaan auttamalla muita. Lisätietoja www.healthcoachacademy.fi.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)