KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 17.4.2019 | KOLLEGA.FI
Kohti onnellisempaa elämää

Voiko onnellista elämää saavuttaa, vai onko se vain täyttymätön unelma? Ei ole ainakaan onnellisuustutkija Emma Seppälän mielestä, joka on tutkinut aihetta pitkään. Seppälä työskentelee Stanfordin yliopiston myötätunnon ja altruisimin tutkimus- ja koulutuskeskuksen tieteellisenä johtajana ja esittelee Elä onnellisemmin -kirjassaan vastaansanomattomia tutkimustuloksia onnellisuuden tärkeydestä niin psykologian, organisaatiokäyttäytymisen kuin neurotieteen aloilta.

Onnellisuus ei ole mitään höttöä, vaan menestykseen vievä voima, joka tekee meille kaikille hyvää. Onnellisuuden avulla voi Seppälän mukaan maksimoida luovuutensa, sisukkuutensa, tuotteliaisuutensa ja karismansa, jotka ovat kaikki tärkeitä menestyksen kannalta. Kirjassa Seppälä kumoa haitalliset menestysteoriat, joiden mukaan meidän on työskenneltävä päämäärämme saavuttaaksemme lujasti, stressattava, sinniteltävä ja keskityttävä vain itseemme. Tällainen tapa nimenomaan estää meitä olemasta tuotteliaita ja tekee meistä kaiken lisäksi onnettomia.

Kirja koostuu kuudesta luvusta, joissa käsitellään merkittäviä onnellisuutta lisääviä tekijöitä, joita jokainen voi opetella ja hyödyntää. Niitä ovat muun muassa nykyhetkessä eläminen, kierrosten vähentäminen, oman energian säännöstely, rauhallisuuden löytäminen ja myötätunnon osoittaminen itselle sekä muille osoitetun ystävällisyyden tärkeys.

Kirjassa puhutaan myös joutilaisuuden tärkeydestä, joka nykymaailmassa on täysin unohtunut. Yksi onnellisuuden ja luovuuden lähteitä on nimittäin vapaa aika, jolloin emme tee mitään. Vaikka uskomme, että menestys juontuu keskittymisestä ja jatkuvasta tehokkuudesta, on totuus kuitenkin päinvastoin se, että menestykseen liittyy paljon rentoutumista ja joutilaisuutta. Tärkeää on myös palauttaa hauskuus elämään. Yksi keino päästä sisäiseen luovuuteen on hauskanpito. Ilo ja leikkiminen tekevät luovemmaksi ja luovuus puolestaan parantaa hyvinvointia.

Kaikkein suurinta onnellisuutta kuitenkin tuottaa myötätunto toisia kohtaan. Hyvän tekeminen tuottaa meille nautintoa ja siksi näemme vaivaa auttaaksemme muita. On myös tieteellisesti todistettu, että myötätunto tekee meille itsellemmekin hyvää. Toisin kuin oman edun ajaminen, myötätuntoisuus ja positiivisuus vähentävät masennusta, lisäävät pitkäikäisyyttä, suojaavat stressin terveysvaikutuksia vastaan ja vahvistavat immuunijärjestelmäämme.

Kirja on kaiken kaikkiaan vakuuttava opas onnelliseen elämään yksinkertaisine ja hyvine käytännön neuvoineen ja ohjeineen. Kaikki kirjan asiat ovat kenen tahansa toteutettavissa eivätkä vaadi rahaa, mutta sitäkin enemmän oman ajatusmaailman perinpohjaista ravistelua ja uudelleen ohjelmointia.

Kirja sopii kaikille paremmasta arjesta ja elämästä kiinnostuneille.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Elä onnellisemmin
Emma Seppälä
HarperCollins Nordic
2016
256 sivua
27 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)