PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 6.3.2019 | KOLLEGA.FI
Omana itsenä

Ei ole aina helppoa olla omana itsenään työelämässä tai elämässä yleensäkään. Joka puolelta puskee vaatimuksia ja odotuksia, jotka pitäisi täyttää ja mieluiten vielä hymyillen. Varsinkin työssä solahtaa helposti tiettyyn rooliin, joka saattaa jäädä päälle niin, että oma aitous hautautuu pikkuhiljaa sen alle.

Aitous on kuitenkin tavattoman tärkeää. Kun tekee asioita aidosti ja täydestä sydämestä, se näkyy. Ihmiset kyllä aistivat, olemmeko aitoja. Ja pitkän päälle roolit ovat kuluttavia, kun taas aitous on voimaannuttavaa. Omassa työssäni yrittäjänä saan olla oma itseni ja nautin siitä kovasti. Mutta epäaitouteen voi kuitenkin ajautua huomaamattaan, kun yrittää saavuttaa jotain päämäärää. Itse olen välillä havahtunut siihen, että olen jossain asiassa noudattanut liikaa toisten neuvoja, jolloin olen hukannut oman aitouteni. Silloin olen painanut jarrut päälle ja muuttanut suuntaa omien ajatusteni mukaisesti. Tämä on aina tuottanut paremman tuloksen. Omilla ehdoilla eläminen tekee meistä vahvempia.

Aitoutta käsitellään syvällisesti myös Hyvinvointi-blogissa, jossa Leena Siitonen kirjoittaa aiheesta. Vaikka lapsena olemme aitoja ja rohkeita, alamme aikuiseksi kasvaessamme peitellä aitoa minäämme ja sopeudumme torjutuksi tulemisen pelossa. Aitous kuitenkin saa meidät voimaan paremmin ja tekee meistä eheämpiä ja iloisempia. Kolumnissaan Siitonen antaa hyviä vinkkejä aitouden esille kaivamiseen.

Coaching-blogissa Niko Leppänen tarkastelee riittämättömyyden tunnetta. Tämä tunne puskee meitä tekemään mahdollisimman paljon, jotta voimme todistaa niin itsellemme kuin muille olevamme älykkäitä ja ahkeria. Kuitenkaan mikään tekemisen määrä ei koskaan vapauta meitä riittämättömyyden tunteesta, sillä ongelman ytimessä on kaikkeen tyytymätön sisäinen kriitikkomme. Ainoa ratkaisu onkin tulla sinuiksi sisäisen kriitikkonsa kanssa, Leppänen vinkkaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa-blogissa Kristiina Lampela käsittelee keskittymiskyvyn parantamista. Nykypäivän työelämässä ajattelua ja keskittymistä vaativaan tekemiseen ei ole kunnolla aikaa. Keskittymiskykyämme haastavat niin hälisevä ympäristöstämme kuin oma levoton mielemme. Omia työkäytänteitään ja tapojaan on kuitenkin mahdollista muuttaa ja kehittää siten, että ne tukevat keskittymiskykyä, ja kolumnissaan Kristiina Lampela antaa siihen hyviä vinkkejä.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg pohtii, milloin on sopiva aika vaihtaa työpaikkaa. Jos ura ei etene eikä työpaikassa viihdy, on hälytyskellojen syytä soida. Tilannetta kannattaa tarkastella monelta kantilta ja kolumnissaan Nyberg antaa yhdeksän kohdan listan, jonka avulla omaa tilannettaan voi analysoida.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen avaa tiedolla johtamista. Tieto on valtaa ja tulosta syntyy, kun tiedetään, mitä tehdään ja minne ollaan menossa. Siihen tarvitaan kuitenkin raportointia ja sen tarkastelua, mitä numeroiden takana oikein on. Eikä pidä unohtaa, että parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan aina kaikkien panostusta, Kuosmanen muistuttaa kolumnissaan.

Viime sunnuntain päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, miten hoidat henkistä hyvinvointiasi. Saimme runsaat 110 vastausta. Valtaosa vastaajista kertoi liikunnan ja ulkoilun olevan heille tärkein keino. Toiseksi eniten suosittiin hiljentymistä, meditointia ja joogaamista. Tämän lisäksi henkistä hyvinvointia hoidettiin levolla, ystäviä tapaamalla ja tekemällä itselle mieluisia asioita. Kyselyn palkinnon, mindcoach Tiina Latikan valmennussession voitti Marja Tamminen Helsingistä. Onnittelut Marjalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kysely on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, onko sinulla esikuvaa, joka on innostanut sinua ammatillisella urallasi? Ja jos on, niin kuka tai mikä? Vastaajien kesken arvomme Readme.fi:n kustantaman Jaana Villasen kirjoittaman Nosta nainen päivässä -kirjan (arvo 35 euroa).

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 20. maaliskuuta.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)