PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 6.2.2019 | KOLLEGA.FI
Usko unelmiisi

Moni meistä elää elämää, joka on mukiinmenevää ja näyttää päälisin puolin hyvältä. Kaiken kiireen keskellä emme aina edes huomaa, mihin suuntaan olemme menossa. Mutta jossain vaiheessa saatamme havahtua, että mihinkä omat unelmat oikein unohtuivat. Silloin on hyvä paikka korjata kurssiaan.

Unelmamme eivät koskaan jätä meitä, vaan me jätämme ne, Tiina Latikka sanoo tämän numeron kolumnissaan, joka innosti minua kirjoittamaan aiheesta. Itse uskaltauduin toteuttamaan unelmani lähes seitsemän vuotta sitten, kun perustin tämän lehden. Voin kokemuksesta sanoa, että se ei ollut lainkaan helppoa. Kaikki oli uutta, en tiennyt juuri mitään it-asioista, jouduin selvittämään mahdottoman paljon asioita, hankkimaan apua ja luomaan kaiken tyhjästä. Siihen tarvittiin paljon työtä, sitkeyttä ja määrätietoisuutta. Sitä kaikkea unelmien toteuttaminen vaatii. Mikään ei tule ilmaiseksi. Mutta kun pääsee toteuttamaan unelmaansa, se palkitsee kaiken vaivannäön. Unelmiin kannattaa uskoa! Eikä unelmien toteuttaminen ole iästä kiinni. Ja kuka sanoo, että unelmia saisi olla vain yksi. Kun on yhden toteuttanut, voi alkaa miettiä seuraavaa.

Unelmien toteuttamiseen paneudutaan syvällisesti Coaching-blogissa, jossa Tiina Latikka käsittelee aihetta. Olemme monien ohjelmointien ja uskomusten ohjaamia ja jos emme pysy valppaana, ne alkavat rajoittaa unelmiamme – ja samalla sitä, mitä voisimme parhaimmillamme olla. Kaikilla menneillä kokemuksilla ja vastuksilla on tehtävä elämässämme, mutta tärkeintä on elämä edessämme, Latikka painottaa kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Essi Koivulahden, joka toimii Palacen ravintolatoimenjohtajana. Lähes koko työuransa ravintola-alalla tehnyt Koivulahti aloitti kahvilatyöntekijänä heti, kun ikää riitti. Myöhemmin hän työskenteli muun muassa myyntihovimestarina, ravintolapäällikkönä ja toimitusjohtajana eri yrityksissä, kunnes löysi runsas vuosi sitten unelmatyöpaikkansa Palacesta. Koivulahti rakastaa vaativaa työtään, jossa saa olla kehittämässä ruokamaailmaa talonsa huippuammattilaisten kanssa ja palvella asiakkaita antaumuksella.

Työelämän psykologiaa -blogissa aloittaa uusi kolumnistimme Jaakko Sahimaa. Hän pohtii työelämän merkityksellisyyttä, josta on tullut viime aikoina yhä tärkeämpää. Ihmisellä on perustavanlaatuinen tarve kokea oma olemisensa ja tekemisensä mielekkäänä ja työ onkin yksi keskeinen merkityksellisyyden lähde elämässä, Sahimaa sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Pirjo Saarni käsittelee arvoja. Organisaation arvot kertovat yleensä, mille periaatteille toiminta ja päätökset rakentuvat. Arvot keskittyvät usein asiakaslähtöisyyteen, laatuun, yhteistyöhön ja tuloksellisuuteen. Jotta arvot ovat uskottavia, niiden pitää olla sekä yhteydessä organisaation kulttuuriin että heijastaa ulkomaailmaa ja näkyä tasapainoisesti päivittäisessä tekemisessä, Saarni muistuttaa kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä pohtii uskomusten vaikutusta elämään. Lapsena uskomme pystyvämme mihin tahansa, mutta aikuisena olemme jo omaksuneet uskomuksia, jotka kaventavat elämäämme. Uskomuksemme kyvyistämme ja ominaisuuksistamme joko lisäävät tai vähentävät mahdollisuuksiamme. Mutta onneksemme meillä on aina mahdollisuus kyseenalaistaa ajatteluamme, Lämsä sanoo kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Michelle Obaman Minun tarinani -kirjan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 20. helmikuuta.

Tavoitteellista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)