PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 20.2.2019 | KOLLEGA.FI
Kallisarvoinen aika

Minusta on alkanut tuntua, että vapaa-aika on uhkaavasti häviävä luonnonvara. Työtahtimme on tullut yhä kiivaammaksi, eikä loppua näy. Useimmissa työpaikoissa kaikki mahdollinen on jo tehostettu eikä hengähdystaukoja juuri suoda.

Vapaa-aika on kuitenkin itse kullekin äärimmäisen tärkeää. Olen pikkuhiljaa huomannut, että kaipaan usein joutohetkiä, jolloin voisin vain laiskasti miettiä omia asioitani, enkä ainaisia työasioita. Ja hetkiä, jolloin voisin rauhassa lukea kirjaa tai olla tekemättä yhtikäs mitään ainaisen paahtamisen sijaan. En varmasti ole pohdintoineni yksin. Ja kuinka ollakaan, joutoaika ja ikävystyminen ovat tärkeitä muun muassa luovuudelle. Perehdyin asiaan kirjoittaessani tähän numeroon artikkelia tylsyydestä. Tylsyyden kokemus voi nimittäin kätkeä sisäänsä uuden näkökulman ja muutoksen siemenen. Täytyy myöntää, että olisi virkistävää välillä kokea tylsyyttä. Se merkitsisi sitä, että minulla olisi joutilasta aikaa. Silloin ne ideatkin pääsisivät kehittymään.

Ikävystymisen tärkeydestä lisää ajankohtaisartikkelissamme, jossa pohdimme asiaa perinpohjaisesti. Nykypäivänä on erittäin helppoa välttää tylsyyden tunne, sillä jokaisella meistä on älypuhelin, jonka avulla voimme uppoutua ikävystyneisyyden ulkopuolelle muihin maailmoihin. Tylsyyttä kannattaa kuitenkin opetella kohtaamaan, jotta kykenee sietämään tavallista elämää, professori Juha T. Hakala sanoo lehtemme haastattelussa. Ikävystyneisyys pakottaa meidät pohtimaan tilasta ulospääsyä ja etsimään ratkaisua, ja juuri tylsyyden kokemuksessa voi muhia uuden, upean idean itu.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen käsittelee palavereita. Moni pitää palavereita turhanpäiväisenä jauhamisena, jossa ei ole sisältöä. Hyvä palaveri onkin sellainen, jolla on tavoite ja jossa käsitellään oikeita asioita ja myös päätetään niistä. Kolumnissaan Lavonen antaa vinkit paremman palaverin toteuttamiseen.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi nousee barrikadeille aamu-unisten puolesta. Suorituskyvyltään iltapuolelle painottuneita ihmisiä on 15 – 25 % maailman väestöstä. Iltavirkut ovat kautta aikain joutuneet sopeutumaan aamuvirkkujen aikatauluihin. Voisimmeko vihdoin rohkaistua tekemään yksilöllisiä valintoja, Kulovesi pohtii kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa Leena Rautiainen, joka tarkastelee levon merkitystä kaikenlaisen tekemisen perustana. Työ ei onnistu ilman riittävää lepoa ja kysymys onkin rymistä, levon ja työn toisiaan täydentävästä vaihtelusta. Lepo on myös mahdollisuus uusiin alkuihin, Rautiainen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii keskeneräisyyttä ja epätäydellisyyttä. Rohkeutta on myöntää, ettei ole täydellinen. Rohkeutta on myös sallia itsensä olla välillä vajavainen ihminen, sillä muuten nääntyy pikkuhiljaa täydellisyyden tavoittelun alle, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 6. maaliskuuta.

Huokoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)