PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 9.1.2019 | KOLLEGA.FI
Suuria suunnitelmia

Vuoden alussa monella on tapana tarkastella mennyttä vuotta ja tehdä suunnitelmia uudelle vuodelle. Näin olen itse tehnyt jo pitkään, mutta tämä vuoden alku meni tällä kertaa vähän toisin.

Ehdin viettää ihanan kahden viikon loman matkan merkeissä joulukuun puolella, mutta paluu arkeen tapahtui rysäyksellä. Tempauduin heti kiivaaseen työtahtiin, sillä kirjoitettavaa oli tähän ensimmäiseen numeroon tavallista enemmän ja olin jäljessä aikatauluista. Yksityisrintamalla sattui vielä niin, että läheinen omainen joutui sairaalaan, mikä aiheutti paljon huolta ja murhetta. Vuoden alku meni pelkäksi selviytymistaisteluksi ajan kanssa, enkä ehtinyt suunnitella mitään.

Kaiken kiireen keskellä tulin onneksi soittaneeksi ystävälleni, jonka kanssa sitten rupesimme puhumaan alkaneesta vuodesta – ja suunnittelemaan sitä yhdessä. Lausuimme ääneen huimia visioita, joilla kaikilla on mahdollisuus toteutua. Se antoi kummasti potkua vuoden alkuun. Ja kuten ystäväni sanoi, tavoitteista kannattaa tehdä vähän suurempia kuin mihin itse luulee pystyvänsä, niin pääsee ylittämään itsensä! Nyt kun visiot on luotu, alan pikkuhiljaa toteuttaa niitä. Ja se tulee myöhemmin näkymään myös näillä sivuilla!

Suurten suunnitelmien toteuttamisessa auttaa myös mielenhallinta, jota käsittelemme ajankohtaisartikkelissamme. Mieltään valmentamalla on mahdollista lisätä elämäänsä iloa ja draivia, mindcoach Tiina Latikka kertoo lehtemme haastattelussa. Vaikka aivomme on rakennettu huomaamaan enemmän negatiivisia asioita, voimme vaikuttaa siihen keskittymällä nimenomaan siihen, mitä haluamme, emmekä siihen, mitä emme halua, mastermindcoach David Rahman puolestaan sanoo. Artikkelissa Latikka ja Rahman antavat vinkkejä antoisampaan elämään.

Henkilökuvassa esittelemme hyvinvointiyrittäjä Alisa Yli-Villamon, joka on alanvaihtaja. Pitkään talousalan esimiestehtävissä toiminut Yli-Villamo ryhtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi viime vuoden syksyllä. Oman hyvinvointiohjaaja-koulutuksen kehittänyt Yli-Villamo valmentaa uusia ohjaajia ja kouluttaa esimiehiä sekä käy myös luennoimassa yrityksissä. Työstään nauttiva Yli-Villamo on myös intohimoinen sukeltaja, joka vielä jonain päivänä haluaisi tehdä työtä kirkkaiden sukellusvesien äärellä.

Coaching-blogissa Niko Leppänen määrittelee uudella tavalla itsetuntoa ja itseluottamusta. Yleisesti ajatellaan hyvän itsetunnon olevan sitä, että ihminen ajattelee positiivisia ajatuksia itsestään. Kuitenkin vahvan itsetunnon omaavat ihmiset ajattelevat itseään muita vähemmän ja itseensä luottava ei keskity itseensä, vaikka niin ajatellaan, Leppänen väittää kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen käsittelee alkavan vuoden haasteita johtajan näkökulmasta. Jokainen työpaikalla haluaa onnistua ja menestyä ja johtajan tärkein tehtävä onkin luoda puitteet sille ja huolehtia, että ihmiset jaksavat ja kokevat oman työn merkityksen. Samalla on kuitenkin muistettava pitää fokus tuloksessa, Kuosmanen toteaa kirjoituksessaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja pohtii sitä, kuinka helposti olemme antamatta itsellemme lupaa tavoitella sitä, mitä haluamme. Väsytämme itsemme toimimalla itseämme vastaan emmekä jätä tarpeeksi aikaa itsellemme merkityksellisiin tekemisiin. Kolumnissaan Pihlaja esittää liudan kysymyksiä, jotka herättelevät pohtimaan omaa elämänlaatuaan.

Hyvinvointi-blogissa Leena Siitonen tarkastelee muutoksen vaikeutta. Vaikka kuviot välillä menevät täysin uusiksi ja muutokset ahdistavat, niihin kannattaa suhtautua olennaisena osana elämän virtaa. Käsittämättömätkin muutokset kätkevät sisäänsä kasvun siemenen ja avaavat uusia tilaisuuksia, Siitonen vakuuttaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 23. tammikuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)