PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.1.2019 | KOLLEGA.FI
Katse saavutuksiin

Olen huomannut, että kun on jatkuva kiire, ei koskaan huomaa mitään muuta kuin ne asiat, jotka ovat tekemättä ja kesken – ja kaikki se, mitä on saanut aikaan, unohtuu hetkessä.

Olin äskettäin valmennuksessa, jossa puhuttiin tavoitteiden saavuttamisesta. Siellä valmentaja kertoi, että tavoitteet saavuttaa paremmin, kun ne kirjaa ylös. Totta, tämä oli minulle tuttua tietoa. Mutta samainen valmentaja kehotti hankkimaan päivyrin, johon tavoitteiden lisäksi kirjataan myös kaikki saavutukset. Ja tämän johdosta voi vuoden lopussa nähdä päivyristään konkreettisesti, mitä kaikkea onkaan ehtinyt tehdä. Se kolahti.

Siltä istumalta tajusin, miten paljon olin tehnyt edellisenä vuonna, mutta en aktiivisesti muistanut sitä, koska työt olivat seuranneet toisiaan loputtomassa ketjussa, eikä aikaa ollut jäänyt saavutusten ihailemiseen. On nimittäin hieno fiilis, kun tajuaa, mihin kaikkeen on pystynyt ja minkälaisia esteitä on ylittänyt. Olenkin nyt aloittanut päivyrin pitämisen, sillä haluan saavuttaa tavoitteeni, mutta myös vuoden lopussa iloita aikaansaannoksistani. Uskon, että tämä tuo enemmän iloa arkeeni! Ja suosittelen päivyriä myös kaikille muille kiireestä kärsiville!

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti pohtii sitä ärsyttävää tyyppiä, joka jokaisella työpaikalla on. Hän on se, joka saa savun nousemaan korvistamme ja tuntemaan turhautumista milloin mistäkin asiasta. Mutta mitäpä, jos asia ei olisikaan ihan niin, vaan kyse olisikin omasta reagoinnistamme ja katse olisikin suunnattava peiliin, Huitti heittää kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee esimiehen viestintätaitoja. Saadakseen viestinsä onnistuneesti perille, kannattaa ottaa huomioon tiettyjä vaikuttamiseen liittyviä seikkoja. Kolumnissaan Nyberg antaa kahdeksan onnistuneeseen viestintään tähtäävää vinkkiä, jotka sopivat myös asiantuntijoille ja puheenpitäjille.

Coaching-blogissa uusi kolumnistimme Alisa Yli-Villamo pohtii mittaamisen motivoivaa vaikutusta muutokseen. Fyysisen hyvinvoinnin ja aktiivisuuden mittaaminen on meille monille jo tuttua, mutta nykypäivänä on mahdollista mitata myös aivojen hyvinvointia, jonka merkitys on luultua suurempi, Yli-Villamo toteaa kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Marita Paajaste kertoo, mitä rekrytoija haluaa tietää meistä työpaikkahaastattelussa. Pätevyyden ja sopivuuden lisäksi työnhaussa kartoitetaan myös kykyä ja halua oppia uutta, jotka ovatkin muuttuvan työelämän tärkeimpiä taitoja. Kolumnissaan Paajaste paljastaa asioita, joihin työnhakijan kannattaa kiinnittää huomiota haastattelussa.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste käsittelee hyvien tapojen juurruttamista arkeen. Näin vuoden alussa innostumme syömään terveellisesti, mutta jo helmikuussa saatamme repsahtaa takaisin entisiin ruokatottumuksiimme. Jotta ruokavaliomuutoksista saisi pysyviä, kannattaa uusia tapoja opetella rauhassa yksi kerrallaan. Kolumnissaan Havaste antaa neljä vinkkiä kestäviin muutoksiin.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, millainen on mielestäsi hyvä työkaveri ja onko sinulla sellaista. Vastauksia saimme lähes 240 kappaletta. Vain 32 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heillä on hyviä työkavereita. Ehdottomasti tärkeimpinä hyvän työkaverin ominaisuuksina pidetään reiluutta ja luotettavuutta. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat auttavaisuus, ystävällisyys, kannustava ja toisia arvostava asenne sekä yhteistyökyky. Arvonnan palkinnon, Viisas Elämän kustantaman ja Norman Doidgen kirjoittaman Aivot ja paranemisen ihme -kirjan, voitti Suvi Äärilä Helsingistä. Onnittelut Suville ja kiitokset kaikille osallistujille.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 6. helmikuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)